Şimdi Ara

TRUMP: KUDÜS BAŞKENT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 20:56 Son dakika... Televizyonlar canlı yayınlıyor! Trump, resmen ilan etti
    ABD lideri, dünyayı ayağa kaldıran Kudüs kararını kameralar karşısında açıkladı ve tarihi an Trump'ın kararnameyi imzalamasıyla son buldu. ABD, tarihte kutsal kenti İsrail'in başkenti olarak tanıyan ilk ülke oldu.

    İsrailliler kararı kutlamaya başladı. Kudüs'teki Eski Şehir'in tarihi duvarlarına ABD ve İsrail bayrakları yansıtılıyor. Türkiye'de Ankara ve İstanbul'da kalabalıklar Trump'ın kararını İsrail temsilcilikleri önünde protesto ediyor.

    21:24 ABD Dışişleri'nden yapılan açıklamada, ABD vatandaşlarına 20 Aralık'a kadar Kudüs'e gitmemeleri konusunda çağrıda bulundu.

    21:36 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu "Bugün tarihi bir gün. Kudüs yaklaşık 70 yıldır İsrail'in başkenti ve bizim umudumuzun, rüyamızın ve duamızın yeni bin yıldaki odak noktası. (Kudüs) 3 bin yıldır Yahudilerin başkenti. Kutsal mekanların statüsünde bir değişiklik olmayacak. Bu İsrail'in ilk gününden beri bizim hedefimizdi. Yahudi devleti ve Yahudi halkı buna sonsuza dek minnettar kalacaktır. Trump'ın, İsrail'in, Filistinliler de dahil komşularıyla barışı ilerletme kararlılığını paylaşıyoruz. Trump'la ve ekibiyle bu barış rüyasını gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.

    21:49 Filistin Başbakanı Abbas: Bu kararı reddediyoruz. Karşılık vereceğiz. Olağanüstü toplantı gerçekleştireceğiz. Filistinin başkenti Kudüs'tür. Filistindeki tüm gruplar ortak bir tavır sergilemelidir.

    21:50 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Trump'ın Küdüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ile ilgili, "Bu karar bizim açımızdan yok hükmündedir" açıklamasını yaptı.

    21:53 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin aldığı Kudüs kararı ile ilgili, "Trump'ın kararını kınıyoruz" açıklamasını yaptı.

    22:11 Hamas, "Cehennemin kapılarını açtılar" açıklamasında bulundu. Hamas'ın çağrısıyla Gazze Şeridi'nin kuzeyinde düzenlenen yürüyüşe, Filistin bayrakları ve Kudüs'e destek içerikli dövizler taşıyarak katılan yüzlerce gösterici, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması yönündeki kararına tepki gösterdi. Hamas yöneticilerinden Muhammed Ebu Asker, yürüyüş sırasında yaptığı açıklamada,"İşgal ne kadar sürerse sürsün Kudüs tarih boyunca Müslümanların olacaktır." dedi.

    22:14 AB Bakanı Ömer Çelik: Trump ve Netenyahu'nun kendi siyasi zorluklarını aşmak için dünyayı yepyeni çatışmalarla karşı karşıya bırakacak bu kararı almaları barış umutlarına karşı tam provakasyondur.

    22:20 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Trump'ın Kudüs kararı öncesinde 'kötü bir fikir' demişti. Kararın ardından da ilk tepkiyi gösterenlerden biri oldu. Fransız Cumhurbaşkanı Macron, Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararırın ardından, karara ilk tepki gösteren AB üyesi bir ülkenin lideri oldu.

    22:33 BM Genel Sekreteri Guterres, "Kudüs, BMGK ve BM Genel Kurul kararları temel alınarak, iki taraf arasında doğrudan görüşmeler yoluyla en son çözülmesi gereken bir konudur." değerlendirmesinde bulundu.

    22:35 Gulf News internet sitesinin haberine göre: Sistematik şekilde uyguladığı Yahudi yerleşimci politikasıyla Filistin’de demografik yapıyı değiştiren İsrail yönetimi iki bölgedeki toplam 140 bin Filistinliyi Kudüs sınırlarından çıkarmayı planlıyor. Diyab, “İsrail Kudüs sınırları dışında bir bölge oluşturarak oradaki güvenlik kontrolünü elinde tutmayı planlıyor” şeklinde konuştu. Şuafat Kampında 75 bin, Kafr Aqab’da 65 bin olmak üzere söz konusu alanlarda toplam 140 bin Filistinli bulunuyor.

    22:50 Bekir Bozdağ: “ABD Başkanı Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı, Türkiye açısından kabul edilemez ve yok hükmünde bir karardır.”

    23:05 Rusya'dan Filistin'e destek: Yanınızdayız. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Rusya Dışişleri Bakan YardımcısıMihail Bogdanov ile ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını görüştü. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, Kudüs meselesinin uluslararası kararlara bağlı olduğuna işaret ederek, ABD'nin kararından endişe duyduklarını ve Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını bildirdi.

    02:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve dönem Başkanı sıfatıyla da dünya kamuoyuna çağrıda bulundu. Erdoğan "Türkiye Cumhuriyeti Devletinden Dünya Kamuoyuna Kudüs Çağrısı" adı altında yayımladığı çağrısında şunları söyledi:
    Üç semavi dinin kutsal mekânlarının bir arada yer aldığı, ilk kıblemiz Harem-i Şerif'in kalbinde her daim nur gibi parladığı, Peygamberler şehri Kudüs'ün kutsiyetinin müdafaası ve tarihi statüsünün muhafazası sadece Müslümanların için değil tüm insanlık için önemli bir görevdir. Bölgemizle birlikte tüm dünyada, vicdanın, adaletin, karşılıklı saygının tesisinin ve sürdürülebilmesinin mihenk taşı, Kudüs'e sahip çıkabilmektir.
    Tarihte, Kudüs'ün özel dini yapısına ve bundan kaynaklanan mahremiyetine saygı duyulmadığında ne kadar acılar çekildiğinin pek çok örneği vardır. İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Kudüs'ün merkezinde olduğu bölgede,yeni ve bitip tükenmek bilmeyen bir trajedi yaşanmaya başlanmıştır. Kudüs'te, Filistin'in BM kararlarıyla defalarca tasdik olunmuş haklarını yok sayan her adım, farklı dinlere mensup insanların bir arada yaşama idealine vurulmuş çok ağır bir darbedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferrero5 -- 7 Aralık 2017; 4:6:28 >







  • müslümanlar ağlayıp zırlayacağına, ona buna ahlak dersi vereceğine, kafa kesip taşlayacağına biraz çalışsaydı gözünü açık tutsaydı bugün dünyadaki milyarlarca müslümanın hristiyandan farkı olmazdı. bakın osmanlı, emevi, abbasi zamanına o zamanlar 1 müslümanın başına bunun 100 de 1 i gelemezdi çünkü ilim bilim o zaman müslümanlardaydı.

    çalışmayan üretmeyen toplumlar bunların hepsine mahkum. öyle kuru kuru allahım sen bizi koru abd yi batır demekle olmuyor. bugün abd de binlerce müslüman mühendis, bilim adamı çalışıyor niye acaba hiç düşünüdünüz mü ?
    Bu mesaji gec gordum.

    Benim bu forumda bir hesabim var. Aileboyu hesap acip bu sitede birbirinize arti sokan sizlersiniz.

    Amerikan cocugu derken lafi nereye getirdigini de biliyorum.

    Amerikali olmakta bir sorun yok, mesele ulkesini araplara veya suriyelere acip, karisini kizini tecavuze ugratacak kansiz olmamakta, paralari ayakkabi kutularinda almamak.

    Neyse siz aglayin.

    2-3 kinama ceker, millet kudus kudus derken razzab davasi da torba yasa da arada kaynamis oldu, hadi yine iyisiniz.
  • Karışır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 güne unutulur.
  • Bunun böyle yapacağı zaten belliydi,bu adam müslüman karşıtı bir ırkçıdır.Hatta başkan seçilmeden önce müslümanların abd'den gönderilsin gibi söylemler söylüyordu.
  • Google da tanıdı.


    TRUMP: KUDÜS BAŞKENT
  • Siz musevi misiniz?
  • Trump Ortadoğu'da barış için elinden geleni yapacağım demiş.Ortalığı daha da karıştıracak yani başkanlık süresince.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RIDANES

    Siz musevi misiniz?

    Hayir, hristiyanim ama ailemin kökenlerinde var.
  • everyonelovebisco E kullanıcısına yanıt
    kudüsden sonra sana gelicek ondan vaadedilmiş topraklarda türkiyede içinde canımın içi zamanı gelince sanada saldırcaklar o dediğin ülke din üstüne kurulmuş bir ülke...sözde atatürkçülerin yahudi şeriat devletini düşmanını savunması ayrı meselede neyse o konuya hiç girmeyim...gerçek vatansever atatürkçülere ayıp olur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Aralık 2017; 22:10:3 >
  • Sooso kullanıcısına yanıt
    Aynen bide 360 yapilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trollerin bağını çözmüşler 3-4 gün vatan,millet,sakarya edebiyatı yapıp evlerine dönerler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    kudüsden sonra sana gelicek ondan vaadedilmiş topraklarda türkiyede içinde canımın içi zamanı gelince sanada saldırcaklar o dediğin ülke din üstüne kurulmuş bir ülke...sözde atatürkçülerin yahudi şeriat devletini düşmanını savunması ayrı meselede neyse o konuya hiç girmeyim...gerçek vatansever atatürkçülere ayıp olur..

    ohooooo buraya gelene kadar hem ben trakyalıyım burasına göz koymaz yahudiler
  • Adamlarin baskani kendi ulkesinin cikarlarini korur, bizimkiler ise kendi vatandasi, kendi ulkesi disinda herseyi.



    Trumpi bir kez daha ayakta alkisladim. Bizim ulkeye de trump gibi milliyetci insanlar gerek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karışık olan Ortadoğu'yu daha da karıştırmak için bir adım daha atıldı.
  • Amerika'nın karaktersizliğini, Orta Doğu üzerindeki çirkin emellerini bir kez daha gösteren bir hareket. Yazıklar olsun emperyalizme!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana neden tepki gösterildigini anlamadim. Tepki gösterenlerin cogu da, Jerusalemi Al Aqsadan ibaret olarak gören ve İsrail hakkinda en ufak fikri olmayan üyeler. Extremistler ve Ak troller denen grup. Sanirim 150 dolar karsiligi calisiyorlar. Forumda bu konuda mesajlar gördüm.

    Yahu, Jerusalem, zaten İsrailin baskenti. Sadece adi kondu. Degisen bir sey yok. Orada zaten her dinden olan insanlar ibadetlerini özgürce gerceklestiriyorlar. Turkiyenin cok daha büyük sorunlari var. Gündemi degistirmeye gerek yok. Erdogan yönetiminde Turkiye her gecen gün bataga daha fazla saplaniyor. Orta Dogunun liderligi MBSye verildi. Bana göre, Orta doguya birisi baris getirecekse, bu MBS olacak. Radikal İslamin yok edilmesi ve İranin gücsüzlestirilmesi, kollarinin bacaklarinin kirilmasi gerekiyor.

    Ayrica, bu forumda baska hesabim yok. Zaten dünyada futbol ve bu bölümü kullaniyorum, bundan dolayi mesaj sayim az. Trolleri ve extremistleri ignore ediyorum. Ciddiye almaya degmezler.




  • kutsal sanılan kudüs aslında kutsal biryer falan değildir. türkiyenin milli meselesi de değildir.

    bu karara tepki gösteren dindar arkadaşlar hayatında kaç kere kudüse gitmiştir.

    bu gün dünya barışı ve terörle mücadele için gerekli olan bu karar sayesinde radikal islamik ümmetçilik bir adım daha gerilemiştir.

    islami tehditler dışında dünyaya zarar veren bir diğer tehdit olan yahudilik tehdidi her ne kadar biraz daha güçlenmiş olsa da radikal islam daha tehlikeli olduğu için sonuç dünya barışı ve refahı için karlı olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1135B01C2 -- 6 Aralık 2017; 22:41:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    kör siyasetiniz batsın..yahudimisin hayrola adamı bu kadar savunuyon....

    yahudi falan degilim, olsam bile seni baglamaz.

    ogrenemediniz bir din ile bir ulkenin politikasinin birbirinden ayri oldugunu. almanyaya nazi diyenlerin, nazi kafasiyla bir inanci tek keseye sokmasi akilla izah edilecek bir durum degil.

    ama sorun yok, pacalarinizdan cehalet aktigi icin, normal bunlar.

    israil filistin sorunu, araplarin "bizi katil abd, israil bu hale getirdi" diyerek, cahilliklerininin sebebini ona buna atma meselesidir.

    araplar ve islam dunyasinin cahil kalmasine uydurdugu bahane, boylelikle ortadan kalkmis oluyor. araplarin da turkiyenin de korkusu esasen bundandir.

    filistin israil sorunu olmazsa, bu cahiliye donenimi nasil kilifa sokariz derdi baslayacak ve sonunda avrupada yasanan bir ronensans donemine girilecek.

    boyle bir seyin olmasi demek, islam dunyasinin, dini temel kistastan cikarmasi demek, abd'den israil'den cok, arap dincileri, turkiye gibi milleti sunni sii alevi olarak ayirip, koygun gibi guden siyasetcileri ziplatiyor.

    su an havuz medyasindaki tum kanallar "din savaslari cikacak, ab hacli seferlerine baslayacak, ummet ayaga kalk, rte ummetin lideridir" diye bagiriyor.

    din savasi falan cikmayacak, ucuncu dunya savasi da cikmayacak, kudus kimsenin umrunda olmayan, ne ab'nin ne abd'nin umrunda olan bir yer.

    80 yildir gayriresmi olan bir sey bugun resmiyete dokulmus oldu.

    buradan ekmek cikmaz size, onune gelene fetocu demeye devam edin belki yiyen olur.




  • araplar parsel parsel satmadan önce düşünceklerdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    kudüsden sonra sana gelicek ondan vaadedilmiş topraklarda türkiyede içinde canımın içi zamanı gelince sanada saldırcaklar o dediğin ülke din üstüne kurulmuş bir ülke...sözde atatürkçülerin yahudi şeriat devletini düşmanını savunması ayrı meselede neyse o konuya hiç girmeyim...gerçek vatansever atatürkçülere ayıp olur..

    yahudilerin sözde vadedilmiş toprakları arasında türkiye yok. nereden duyuyorsunuz yada uyduruyorsunuz böyle saçmalıkları?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.