Şimdi Ara

TRT'nin 16-20 Mart arası partilere ayırdığı 'lehte' ve 'aleyhte 'haber süresi:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TRT'nin 16-20 Mart arası partilere ayırdığı 'lehte' ve "aleyhte "haber süresi:


    Radyo Televizyon Üst Kurul (RTÜK) üyesi İsmet Demirdöğen’in TRT'nin 16-20 Mart tarihleri arasını kapsayan son siyasi haber raporu, Cumhur İttifakı'na verilen sürenin, Millet İttifakı'na göre 9 misli arttığını ortaya koydu. Bu rapora göre, sadece Cumhur İttifakı'nı destekleyen 10 özel kanal, Millet İttifakı'na lehinde hiçbir habere yer vermeyip, sadece aleyhte yayın yaptı.

    Bu çalışmayı yapan Demirdöğen, “gazetecilik doğruyu söyleme mesleğidir ama şimdilerde tam tersine dönüştü, yalanla bezeli infaz timi gibi bir hal aldı. Kaybeden demokrasi öldürülen de gazetecilik.” dedi.

    Seçime son bir hafta kala

    TRT'nin 16-20 Mart arası partilere ayırdığı 'lehte' haber süresi:

    - AK Parti ve MHP: 27 saat 3 dk
    - CHP ve İYİ Parti: 3 saat 29 dk
    - HDP: Sıfır dk

    'Aleyhte' haber süresi:

    - AK Parti ve MHP: Sıfır dk
    - CHP ve İYİ Parti: 1 saat 21 dk
    - HDP: 32 dk

    Demirdöğen’in araştırmasına göre, A Haber, ATV, TGRT Haber, Akit Tv, TV Net, Uzay Haber, Ülke, Kanal 7, Beyaz TV’nin sadece AKP ve MHP lehine yayıp yaptıkları uzman raporlarıyla da tespit edildi.

    Raporlarda, Yüksek Seçim Kurulu’nun yayın kuruluşlarının tarafsızlık, gerçeklik ve doğrulukla ilgili kurallarının söz konusu kanallar tarafından ihlal edildiğini saptanmasına rağmen RTÜK’ün AKP kontenjanından seçilen üyelerinin oylarıyla bu konuda gelen şikayetlerle ilgili “ihlal yok” kararı verilmişti.

    Kaybeden demokrasi öldürülen de gazetecilik
    RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Demirdöğen konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, muhalefeti görmezden gelme yok sayma anlayışının önceki seçimlerde de olduğunu ancak. Son son seçim döneminde, bunun karalama, itibarsızlaştırma ve kriminalize etmeye dönüştüğünü bildirdi.

    “Rakipleri hareketsiz bırakma politikası bu kez yok etme deyim yerindeyse imha hareketine dönüştü. görsel medya bu işte en önemli araçlardan biri olarak kullanılıyor” ifadesini kullanan Demirdöğen, “Hiç bir değer tanınmıyor, hak, hukuk adalet kavramları bir yana bırakılmış gazetecilik doğruyu söyleme mesleğidir ama, şimdilerde tam tersine dönüştü, yalanla bezeli infaz timi gibi bir hal aldı. kaybeden demokrasi öldürülen de gazetecilik. kamu yayıncısı TRT temel görevini bir yana bıraktı iktidarın yayıncısı oldu." dedi.

    https://tr.euronews.com/2019/03/28/trt-secim-oncesi-cumhur-ittifakina-ayirdigi-sure-millet-ittifakindan-9-kat-fazla-31-mart







  • gecen hafta 4 gunlugune akrabalarimda kalmak zorunda kalmistim ama hardcore ak partililer, Erdogan'in İstanbul mitingini reytingi fazla olsun diye iki tvden + youtube'dan actilar oyle diyeyim. Tabi aksamlari da mecbur bol miktarda havuz medyasina maruz kalmak zorunda kaldim. Tek yaptiklari Ak partiyi ovmek ve digerlerine laf sokmak baska bir amaclari yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FireNectar

    gecen hafta 4 gunlugune akrabalarimda kalmak zorunda kalmistim ama hardcore ak partililer, Erdogan'in İstanbul mitingini reytingi fazla olsun diye iki tvden + youtube'dan actilar oyle diyeyim. Tabi aksamlari da mecbur bol miktarda havuz medyasina maruz kalmak zorunda kaldim. Tek yaptiklari Ak partiyi ovmek ve digerlerine laf sokmak baska bir amaclari yok
    Hadi youtube tamam da evde rating olcum cihazi yokken iki televizyonda da acip ratinglerin artmasini bekliyor ise akrabaniz kendilerine acil sifa dilerim.
  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    onlar oyle diyor. ben de olay siyasi bir sey oldu mu agzimi acmiyorum acikcasi bosa elektrik harciyorlar dedim icimden gectim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.