Şimdi Ara

Triger zincirli araba tercih etmeyin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arabalar yürüyen derttir. Zincir aşırı pahalı ve değişimi çok meşakatli. Bir zincir değişecek diye enjektor kulburtor kapağı yağ pompası ve karter sökülüyor. Eğer ustada kasap ise sıvı contayı içine taşırır veya kurumadan yağ dıldurup çalıştırırsa. Slikon alttaki süzgeci tıkar ve motor yatak sarar.



    En güzeli kayışlı olanlar. Eski arabam zincirliydi başım dertten kurtulmadı.


    Kayışlılar 100.000km gidiyor.

    Zincirli ise 150.000 km gidiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 27 Ağustos 2022; 22:28:5 >



  • evde iki tane d4d 2007 Corolla vardı birinin ilk sahibiyiz şu an 161binde motorda gram ses yok ne yağ yakma ne duman atma. ikinci araç benim aracımdı 230binde sattım. benzinli motordan farksız çalışıyordu ayrıca d4d en sessiz dizel olarak geçer. biz bu işte yeni degiliz. bu motorları biraz araştırman yeterli

    2012'de sıfır aldığım ve hala bindiğim 85.000 KM'deki aracın trigerine bi baktırayım ne olur ne olmaz dedim.

    Yetkili servise uğradım, abicim sen bu arabaya hiç mi binmedim 10 yıllık araba 85.000 KM'de mi olur valla bravo dedi.

    Triger zincirli rahat ol esneme bile yok. 200.000 KM olunca gel dedi :)


    Ben dedim KM'den değilde yıldan dolayı geldim ne olur ne olmaz diye dedim.

    Kesinlikle bir sorun yok dedi.


    Başka bir şehirde işim vardı oradaki yetkili servise uğradım benzer cevapları aldım.

    Kesmedi sanayide güvendiğim bir ustam var ona gittim, sopayla kovalıyacaktı az daha gelme bir daha buraya diye :)


    O yüzden büyüklerimiz bize trigeri kayışlı değil zincirli araba al derlerdi :)

  • o yüzden japon.. Toyota'nın dizelinin bile motor ömrü kadar zincir ömrü vardır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 27 Ağustos 2022; 21:27:54 >
  • Sen hayatında hiç range rover ağır bakımı yaptın mı ? Haline şükredersin :)

  • berkay_53 kullanıcısına yanıt

    bugün bunu izledim, adamda peygamber sabrı varmış.



    Para Babasıyoutube
    Range Rover dolandırılma hikayemi uzun zamandır bekliyordunuz. En sonunda çekmek nasip oldu. Dolandırıcıların tuzağına düştüğüm o anlarım zihnimde tekrar canlandı. Otomobil dolandırıcılarına karşı uyanık olmak için, videoyu sonuna kadar izleyin. Yaşaması zor, anlatması kolay olan dolandırma hikayem sizlerle. İyi seyirler :) #rangerover #araba #dolandırılma ►Kanalı Takip Etmek İçin Abone Ol►https://bit.ly/2yr6xyM ►Facebook sayfamız ► https://bit.ly/2T1L6yi ►İnstagram sayfamız ► https://bit.ly/3ckYnJg ►Telegram Grubumuz ► https://bit.ly/3vYKKak ve zamanın varsa HAYAT KURTARAN bir çok teknik barındıran oynatma listelerini izle ►Meşhur dolandırılma hikayemiz ► https://youtu.be/M93dPbc_4EQ ►Alım Satım Maceralarımızdan Çok şey Öğrenceksiniz►https://bit.ly/2I662ir ►Gezilecek Yerler ve Yenilecek Yerlerle ilgili sağlam tiyolar►https://bit.ly/2SxH79x ►Bütçeye Göre Alınablecek Arabaların Listesi►https://bit.ly/3liHAsk ►Aldığımız Arabalar ve Başımıza Gelenler►https://bit.ly/3dhTMad ►Araba Piyasası Ne Olacak?►https://bit.ly/2F7LHrM ►Para babasının Çocuklarıyla İmtihanı►https://bit.ly/34vFIWy Sıfır veya ikinci el araba alacak takipçilerimiz için birbirinden farklı ders niteliğindeki içeriklerimizi sizler için hazırlıyoruz. Başımıza gelen talihsiz olaylar, araç alım satım süreçlerimiz, yaşadığımız komik süreçler oldu. Dikkat edilmesi gereken araç inceleme kriterleri, araç problemleri, noter süreci gibi bazı arkadaşlarımızın bilmediği, gözünden kaçırdığı noktaları sizlere anlatmaya devam ediyoruz. Bazen stresli bazen komik birbirinden farklı tecrübelerimizi takip ederek hem süreç hakkında bilgi edinirken diğer yandan eğleneceğiniz bir zaman oluşturmaya çalışıyoruz. Bizleri takip etmek için kanalımıza abone olup, bildirim zilini açarak yeni içeriklerimizden, kanalımıza göz atarak daha önceki satış deneyimlerimizden faydalanabilirsiniz. İletişim reklam işbirliği için: İnstagram : parababasi_firsat_arabalar E-mail : saidyalim@hotmail.com
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DRWoN_O_Ux9M&q=EgQuLZpEGJvWqZgGIhCTBnwAYugTK9dBkbdXGgtFMgFy
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Zincir 150bin km gidiyor diye birşey yok esasında zincir sürekli kontrolü sağlanarak takip edilmesi gerekiyor, zincir olan çoğu markada en erken değişim 300bin km’de olması gerekir diye teknik servis raporları var, servis prosedürlerinde böyle, eğer burada 150bin diye bmw’yi kastediyorsanız bmw’nin resmi servis prosedüründe 150bin’de zincir değişimi yok, kronik esneme yapan bazı bloklardan ötürü garanti olsun diye 150bin’de değişmesi gerekir diye bir öngörü oluşmuş durumda, yoksa kronik problem varsa 20bin’de bile zincir esneyebilir, aksi durumda zinciri 300-350bin km kullanırsınız.
  • Civic'te de zincir var ama değiştiren yok. :) Herkes ömürlük diyor, 500 bin gören var. Benim araç 2011 model 240 binde ve ilk zinciri üstünde.

  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Kendini kandırma hepsi 150.000kmyi geçince ses yapmaya bollaşmaya başlıyor

  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    evde iki tane d4d 2007 Corolla vardı birinin ilk sahibiyiz şu an 161binde motorda gram ses yok ne yağ yakma ne duman atma. ikinci araç benim aracımdı 230binde sattım. benzinli motordan farksız çalışıyordu ayrıca d4d en sessiz dizel olarak geçer. biz bu işte yeni degiliz. bu motorları biraz araştırman yeterli
  • Yoo zincir 150bin değişimi şart değil bakıyorlar eğer uzama yoksa devam diyorlar hem anlattığın kadar da zor bir şey değil kayış a göre set pahalı geliyor ama kayış 1 ise zincirinin ömrümde 2 hemen hemen hatta daha fazla
  • Kesinlikle katılıyorum.İstisnai bazı modeller olabilir ama zincir öyle 250-300000 gidecek diye birşey yok.Kullanma klavuzunda yazan 150000 km sonrasına kimse garanti veremez.Ses yok diye değişmeye gerek yok diyen ustalar o kapağı bir söksünler bakalım zincir uzamış mı uzamamış mı?150000 km geçtikten sonra sökülen triger kapaklarında görülüyor ki zincir uzaya uzaya gergi sona dayanmış oluyor.Metal bir malzemenin o kadar km sonrası uzamaması mümkün değil. Ordan sonrası 20000 km sonra da kopar 100000 km de gider.Tamamen şans işi.Nasıl olsa kopmaz diye kullanacaksak 11 yıl giden triger kayışı da var.5 yıllık değiştirdiğim trigerde çizik bile yoktu ama gene de değiştirdim.

    Esas zincirden uzak durulması gereken konu trigerkapaklaeının içinde yağ çalıştığı için ilk triger değişiminden sonra sıkılan slikon ve uygun torkta sıkılmayan conta yüzünden her yerden yağ kaçırmaya başlıyor.Yeni nesil motorlarda yağ pompası da trigere entegre olduğu için bir triger için bir sürü yer sökülebiliyor ve bunlar ekstra maliyet ve düzgün işçilik olmazsa risk demektir.Kayışlı arabalar kuru kapak içinde çalıştığı için ve karter yağ pompası ile işiniz olmadığı için tertemiz ve sorunsuzdurlar




  • Megan 4 1.6 larda zincirli 300 k ömrü var diyorlar
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

    Şu forumda ilk defa doğru birşey yazdığını gördüm. Özellikle yağ kaçırma olayları çok oluyor

  • 0.9 Tce de zincirli. Zincir omru motor omru kadar deniliyor.
  • Zincirdede kayıştada problem yok. Bunların arkasında milyon dolarlık arge çalışmaları var. Problem vasıfsız ustalarda. Benim arabanın kayışını değiştirdikten sonra triger zamanlama ayarını yanlış yaptılar 16 tane subapı değiştirip tüm motoru rektefiye ettirmek zorunda kaldım.

  • oKsyqeN kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum. 60.000 de triger değiştirdim. Garanti olsun diye (değişim aralığı 90.000) 107.000 de koptu. Meğer usta fazla sıkmış. Benim aracın yeni modellerinde zincir varmış. Km canavarları araçlar diye bir dizi var. İşte bu yeni model taksi araç 1.200.000 de fabrikasyon zincir ile yoluna devam ediyor.


    Sekizsilindiryoutube
    KM Canavarları serimizde bugün; 2016 model ve 2017 trafiğe çıkışlı, İstanbul trafiğinde günde 650km yol yapan 1.200.000km değerine sahip Hyundai Accent Blue 1.4 LPG taksi ile beraberiz. 2. elde de düşük bütçeye hitap etmesi sayesinde popüler bir model olan bu aracı, şöförü ve sahibi takipçimiz Ersan'dan dinleyecek, rektefiye bile görmeyen motorun ve aracın ne durumda olduğunu sizlere göstereceğiz. Ayrıca sürüş sırasında polis çevirmesine girmemiz de ayrı bir macera oldu. Umarız videomuzu da beğenirsiniz, iyi seyirler.
    https://www.youtube.com/watch?v=R5yTEJRApEM&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 28 Ağustos 2022; 3:9:15 >
  • Piyasada 200bin üstü multijetlerin önemli bir kısmının ilk trigeri ile devam ettiğine eminim ama ispatlayamam. 2007de sıfır aldığımız astrada 10 yaş/150bin sonunda ilk zincir takılıydı. Araç hep yetkili servise gitti, orada bile ses yaparsa değişelim dediler. Hep yetkili servise giden araç bu şekilde kullanılırken şirketlerde eşek niyetine binilen linea, fiorino gibi araçların düzenli değişim yaptığına inanmak mümkün değil.

  • Bakımı doğru ve zamanında yapılmış, amacına göre kullanılmış araçların (özellikle japon grubu) triger zinciri genelde motor ömrüne eşittir. Kendi aracım 280 bin km oldu. Zincirde ses, uzama vb. bir sorun yok. Kayış olsaydı en az 3 defa değişmişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astennu -- 28 Ağustos 2022; 5:23:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alisilin07

    0.9 Tce de zincirli. Zincir omru motor omru kadar deniliyor.
    Motorlara genelde 150.000 km omur bictiklerinden oyle diyorlar hocam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.