Şimdi Ara

Traş bıçağı pahalılığından usturaya geçtim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen gün markette gezerken traş bıçağı ihtiyacım olduğunu farkettim. Bir de ne göreyim? Traş bıçakları fiyatları 150 tl 100tl arasından başlıyor 300 500 e ekadar çıkıyordu. Lan dedim bu ne? İnternetten alayım bari dedim. Eve geldim internet fiyatlarının aşşağı kalır yanı yok. Tek bıçaklılar benim sakalımda çok hızlıca köreliyor kesmiyor, traş eziyete dönüyordu. Yüzümde fazla sakal olmamasına rağmen, sakallarım aşırı sert ve kalın.3 bıçaklılar dahi 2 traştan sonra nanay. Dedim ulan eskiden traş bıçağı mı vardı, ben ustura ile traş olurum. Hem daha ucuz hem de uzun ömürlü. Ama bir sorun vardı,

    hayatım boyunca hiç ustura kullanmamıştım.İnternetten iyice araştırdım bol bol videolar izledim. İşten çıkınca ilk işim bi milyoncuya gidip ustura almaktı. Gittim ve 15 tlye sedef marka ustura aldım.Bunun ucuna jilet takılıyordu.

    Traş bıçağı pahalılığından usturaya geçtim.




    Derbinin 15 tlye de 10lu jiletini aldım. İlk aşama ucunu takmaktı. Cidden çok zorlandım ve kendimi kesicem diye çok korktum. Dandik bir ustura olduğundan, jilet içine epey zor girdi. Küçükken vefat eden babamdan gördüğüm kadarıyla traş sabunu ve fırça ile yüzümü hazırladım. Sıcak su ile hazırlamak çok önemliymiş onu tecrübe ettim. Ve ustura ile traşa giriştim. İlk denememde resmen şener şen filmine döndüm.

    Traş bıçağı pahalılığından usturaya geçtim.



    Yüzümde 10 tane kılcal kesik vardı. yine de iyi yada kötü bi şekilde traşı bitirdim.


    Aradan geçen zamanda 2. ve 3. traşımı oldum. 3. Traşda kendimi kesmemeyi hemen hemen öğrendim. 3 kesikle filan bitirdim ve tahriş miktarı epey azdı. Şu video bana epey yardımcı oldu.



    Traş bıçağı pahalılığından usturaya geçtim.Club Razorusyoutube
    Bu videomuzda, tıraşın en geleneksel türü olan çelik ustura tıraşını konu aldık. RAZORUS.com 'dan Özgün Demir, ustura ile tıraş olmanın inceliklerini iki perdelik bir tıraşla detaylı olarak anlatmaktadır. Geleneksel tıraş yolculuğuna ustura ile devam etmek isteyen tecrübeli dostlarımız için referans niteliğinde bilgiler içermektedir. Keyifli seyirler, keyifli tıraşlar! BU VIDEODA KULLANILAN ÜRÜNLER: Çelik Ustura: https://www.razorus.com/dovo-astrale-celik-ustura-58-abanoz-sapli Tıraş Fırçası: https://www.razorus.com/frank-shaving-fi28-iv18-finest-badger-tiras-fircasi Ustura Kayışı: https://www.razorus.com/dovo-185-ustura-kayisi-sigir-derisi Tıraş Öncesi Yağı: https://www.razorus.com/dear-beard-tiras-oncesi-yagi-50-ml Tıraş Sabunu: https://www.razorus.com/wilkinson-sword-cubuk-tiras-sabunu-50-gr Cilt Şapı: https://www.razorus.com/proraso-cilt-sapi Tıraş Sonrası Balsamı: https://www.razorus.com/depot-no408-tiras-sonrasi-nemlendirici-balsam-100-ml Bizi takip etmeyi unutmayın: https://www.instagram.com/clubrazorus/ Tıraş keyfiniz daim olsun...
    https://www.youtube.com/watch?v=puppX4GeaGk&ab_channel=ClubRazorus


    Ek olarak traş olmak resmen bir rtüele dönüştü. Hem çok çok ucuza hem de yüzüme masaj yaparak gayet zevkli geçiyor. Param cebimde kalsın diyorsanız kesinlikle kesinlikle tavsiye ediyorum.

    İlk ustura olarak ben sedef markayı değil ali bıyıklı markayı tavsiye ediyorum.








  • Fakirleşmekten hayat standartımız kötüye gidiyor ve en kötüsü de normalleşiyor bu durum.
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt

    Aslında alamayacak durumum yok. Sadece kadar basit bir mekanizmanın Kadar pahalılaşması aşırı saçma geliyor. Bir de standart olarak kötüleştiğini düşünmüyorum. Bana bayağı zevkli geldi. Hatta normal kullana at traş bıçaklarına göre daha pratik geldi. Sakalım bayağı uzayınca kesen biri olduğumdan, eziyet geliyordu onlar.

  • Baltayla alan erkek
  • hacım biz buna geleneksel tıraş diyoruz.


    daha güvenlisi:

    astra yeşil veya permasharp marka yaprak jilet alıyorsun

    jilet tutucu sap alıyorsun

    para varsa omega yoksa jaguar tıraş fırçası alıyorsun

    bir de arko marka sabun aldın mı mis gibi tıraş olursun.

  • command_4 kullanıcısına yanıt

    Jilet tutucu sap nasıl bişey bulamadım internette

  • romedon kullanıcısına yanıt
    www.n11.com
    Klasik Tıraş Makinesi Jilet Takılan Traş Bıçağı Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/klasik-tiras-makinesi-jilet-takilan-tras-bicagi-24017764?magaza=binbircesit05


    www.n11.com
    Klasik tıraş bıçağı üstten açılır jilet takılan traş makinesi Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/klasik-tiras-bicagi-ustten-acilir-jilet-takilan-tras-makinesi-28653437?magaza=binbircesit05




  • command_4 kullanıcısına yanıt

    Bunlarda iyi ama ben direkt usturaya alışmaya başladım

  • romedon kullanıcısına yanıt

    alışıyorsan ala. bunlar daha güvenli kendini kesmezsin.

    bu geleneksel tıraş işinde her marka jilet aynı performansı göstermez. kimisi fazla keskindir kimisi sakalını kesmez yüzünü keser kendine göre deneye deneye bulman gerekiyor.


    şu tıraş köpüğü işinden de kurtul. düzgün bir fırça al. ucuz olan arko sabun al. para varsa proraso marka daha çok para varsa tabac veya cella marka tıraş sabunu al kokuları çok iyidir.


    gerçek erkek jiletle usturayla tıraş olur. yüzünü fırça ile köpürtür  

  • command_4 kullanıcısına yanıt

    Zaten fırça ve arko sabun sabun almıştım. Fırça bayağı dandik 20 tl yemi ne aldım ama onu değiştiricem gibi görünüyor zamanla. En azından kaliteli alır uzun süre kullanırım diye düşünüyorum ilerde. Sedef marka almıştım, onu ali bıyıklı ile değiştirdim. ali bıyıklı daha iyi gibi.

  • romedon kullanıcısına yanıt

    berberler jaguar marka fırça kullanır. jaguar marka fırça al 5 yıldır kullanıyorum harika.


    sabun işide derya deniz arkoyu sevdiysen ithal markalara başla. proraso baya iyidir. bir kase sabun 1 yıl gidiyor bana.

  • command_4 kullanıcısına yanıt

    Sabun olayı inanılmaz ekonomik. Köpekler şeller aşırı pahalılaştı. Jaguarı alıcam büyük ihtimal güzel bişey buldum. şunlardan hangisi sence?


    https://www.hepsiburada.com/proraso-tiras-fircasi-pm-HB0000055BUY


    https://www.hepsiburada.com/jaguar-ebony-kutulu-el-yapimi-sakal-tras-fircasi-714019-pm-HB000013HCT2





  • 5 yıl önce HB' den 175 TL' ye aldığım şarjlı Panasonic kullanıyorum, sinekkaydı gibi traş yapabiliyor...

  • Önceden manyak gibi gilettein pahali jiletlerini kullaniyordum

    Hem acıtıyor hem ugrastiriyordu

    Philips tras makinesi aldim

    Cirt cirt 2dkda bitiyor

    İse falan girersem de kesinlikle tekrar bulasmam bu tras olayina begenmiyorlarsa atsinlar işten zaman emek para kaybi
  • Memura sakal serbest ama hiç beğenmiyorum...

  • 4 sene önce 120 adet gillette blue3 stoklamıştım tanesi 1.75den. Halen kullanıyorum. Ayda 3-4 kez traş oluyorum 1 sene daha yetecek stoğum var. Ondan sonrası haşırt the blacboard
  • Babam berber değil ama geleneksel jiletli makine veya ustura kullanıyordu. Bana da öğretti sakallar çıkmaya başlayınca. Yıllardır çelik ustura, jiletli usturayla veya jilet takılabilen manuel tıraş makinasıyla tıraş olurum. O günkü moduma göre. Hatta ufak da olsa ustura ve manuel tıraş makinesi koleksiyonum oluştu. Bine yakın farklı markalardan oluşan jilet stoğum da var. Arko sabunum da yıllarca yeter. Kan taşı ve şap da bulundurmanız yararınızadır. Hobi haline geldi tıraş olmak bende. Geleneksel tıraş olursanız, sivilceler ve kaşıntıların da önüne geçersiniz. Birkaç kez oldum hazır jiletli makinelerle kaşıntıdan yüzüm kabarıyor bu makinelerde. Ustura sizi korkutuyorsa jiletli manuel makinelerle başlayabilirsiniz. Geleneksel tranşın zevki çok daha güzeldir göreceksiniz.

  • Arkadaşlar şu geleneksel tıraşı çok dillendirmeyelim, popülerleşip fiyatlar uçmasın. Bir kaç sene önce 75 kuruşa aldığım arko sabun bile 40₺ oldu. Aman diyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.