Şimdi Ara

Transistör uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Power amp devresinde 1 adet 2SA1145 bozulmuş. Elektronikçiye gittim almak için, elimizde yok deyip eşdeğer olarak BC328 verdiler. Fakat iki transistörün de datasheetlerine bakıyorum, farklı değerler görüyorum. Çok da anlamam bu konudan. İki datasheet'in de resmini ekliyorum. Üstatlar bir yol gösterirse ona göre cihaza takıp çalıştıracağım.
     Transistör uyumu Transistör uyumu Transistör uyumu Transistör uyumu







  • Sol kanalda yalnız SA1145 arızalı değil ,biliyorsun

    SA1145 karşılığı

    2SA1124, 2SA1281, 2SA1285A, 2SA1482 BF398 2N3931
    KT667A9 dir

    Yinede bacak bağlantıları farklılık gösterebilir . DİKKAT !.
  • bama_boyy kullanıcısına yanıt
    2SA1145 Piyasada 3-5 yerde var görünüyor:https://www.google.com.tr/search?q=2SA1145&oq=2SA1145&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=2SA1145+fiyat
    Muadil kullanmaktan iyidir.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Hocam muadil kullanmaktan tabiki iyidir de !!! . asyl önemli olan PH. T . ST gibi markalary bulabilmek . Audio katynda berbat ?eyleri takyp ses neden niçin kötü diye arady?ymy biliyorum . Allahtan 3 kuru?luk transistörlerin replikasyny yapan yok ama kötü ÇYN markalar çok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 11 Mart 2016; 20:55:06 >
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın. Yazarken sizin yazdığınızı görmedim. :)
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Hocam ne demek sizin bilgilerinize saygym sonsuz . Tolga arkada?ymyz kendi amplifikatörünü kendi tamir etmek istiyor ,yardymlarynyzy esirgemezsiniz biliyorum . Saygylar .
  • Sol kanalda 1 adet 2SA1145 ve 1 adet 2SC2603 arızalı Uğur abi. Sağ kanalda ise sadece 1 adet direnç bozulmuş. Power, pre, koruma, besleme ve attenuator katlarını gözden geçirdim. Ucuz transistör takıp tabiki öyle kullanmayacağım. Sadece, cihaz sorunsuz çalışacak mı diye test etmek için takacağım. Eğer problem yoksa derhal orjinallerini alacağım. Değerli yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • Bak yine hata yapıyorsun , bir tanede açık devre olmuş transistör var .Unutma ..
  • sağ kanalı incelememiştim fakat Direnç açık devre olurken beraberinde neleri götürmüş baktınmı ?.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 11 Mart 2016; 22:29:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektürükçü

    Bak yine hata yapıyorsun , bir tanede açık devre olmuş transistör var .Unutma ..

    2SA1111 de arızalı demiştin abi fakat belki 3 kere ölçtüm, onlarda bozuk yok. Sağ kanalda ise sadece 1 direnç ve 4 çıkış tr arızalı.
  • Eminim diyorsan mesele yok
  • kardeş,
    ucuz çakma malzeme kullanmamaya çalış. sanma ki orijinal malzeme kullan diyorum; hayır. arızalı parçayı değişeyim derken çakma, uyduruk muadil parça yüzünden yine çalışmaz, yanar, duman atar yine. iyi kötü çalışabilir de bir şey demek zor. kafanı karıştırır. emek boşa gider.
    başıma geldi BD241 ya da 244C mi idi neyse onun yüzünden ne kadar emeğim boşa gitti. devreyi taradım kurcaladım ayar oldum. F marka buldum rafta kutuda kalmış. şunu deneyelim. onun taktım suyun kaynağı temiz olunca akarsu temiz olur misali herşey düzeldi. başarı dileklerimle.
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Can hocam biliyorsun cihaz bendeydi , orijinal ürün bulma konusunda sorun yok ,sorun maddi yükümlülük ve olabilirlik ihtimalinde çalışmama hali , Tolga kardeşim masrafların çok büyüyeceğini düşündü .
    benim kötü bir huyum var , olasılıkları cihaz sahibine söylememde
    %20 sorun yaşama olasılığı kabullenmedi ,bende bu hassasiyet üzerine üzerinde çalışmaktan vazgeçtim .
    Bir başka ticari zihniyet olsa . cevap vermez , bildiğini yapar peplika takar ayarlar içinde sorun etmez , kollektör dirençlerinin değerlerini değiştirir olur biter .

    Umarım herşey istediği gibi sorunsuz çalışır .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 12 Mart 2016; 20:14:38 >
  • Ayrıca öyle kötü replikalar varki , geçen ay hangi transistördü hatırlamıyorum ,piyasa işi aldım . NPN transistör PNP çıktı
  • a o zaman iş baska
    evet detaylari gordum ogrendim. Beslemedeki kon.dan bulaşmis onun suclusuda ben degis dediydim fi tarihinde. kendeil ile isabet olmus ama.
    Bilahare çalişsinda nasil calisirsa calissin. Tamircinin calistigi!? muddetce reva gordugu cozumlere karsiyim.
    bu arada eslenik tr. ise match sart. karsiligini bulmakla is bitmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Tamirci Bias akımını bile kafaya takmaz , 30 mA olmuş 70 olmuş sorun değildir . Dc offset voltajıda öyle +-0 tutmuş 25 mV olmuş . çalıştırır atölyede sesini duyarsın ,parayı verirsin evine gidersin
    Doğru bir şey mi ? Tabiki yanlış bu değerlerin tolere değerlerden sapmasına sebep olan elamanların yaşlanması söz konusu , detay a girmek lazım , match olayı en can sıkan kısımdır . biliyorsun Can üstadım Lehmann kulaklık için en az 30 -35 adet BD139 - 140 aldım , allahtan ucuz şeyler , ne kadar orijinal olsada aynı banttan çıkan olsada eşlemek kolay değil , 7-8 mV tutturduğum için göbek atacaktım neredeyse .
    değermi ? bence değer . Stakanar kardeşim ayrıntıcı ve dikkatli bir arkadaşımız , iyisi olması için fedakarlık yapıyor ,O zaman işin hakkını vermek lazım .

    Orijinal Transistörlerde bile eşleme sorunu yaşayacağımızı , bunun için olacaklardan sorumlu olmadığı anlattım Tolga kardeşimize , Ticari düşünmediğim için en ufak bir kaygım yok , içim rahat huzurluyum .

    Elektronik mühendisi arkadaşımla arasıra fikir alışverişinde bulunuruz , gerçi konusu amplifikatörler değil ama bilgilerine saygılıyım . der ki .
    Bias akımı hiç dert değil ,Dc offset kafaya takılacak bir şey değil , ayarlamak çok kolay , Eee bende biliyorum ama karşımda sadakate önem veren bir Tolga kardeşimiz var , o değerleri bende değiştirirm . sonuçta bu neden böyle olmuş ,demesi olacaktır .
    Ya kapağa kaynak atıp açamayacak ,
    Onlarca kez sökülmekten takılmaktan vidalar civatallar yalama olmuştu , Tolga kardeşimiz merak konusunda kendisini dizginlemesi lazım veya ucuz 200 -300 liraya bir amplifikatör alıp onunla becerisini geliştirsin .tahminim 1500 lira değerindeki cihaza yazık .





  • Uğur ustadim selam olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.