Şimdi Ara

Trafikte radara gece mesaisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
4.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arif

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rallyman61

    Bu memlekette adam gibi basamıcaz mı biz ?

    Hız tamam felakettir farkındayım ama yol müsayit araba müsayit uyku düzeyi müsayit ben ne anladım araba sürmekten. ARaba sürmek bir zevk iken zulum haline gelicek zorla.

    Bu memlekette yaşıyorsan bu memleketin kurallarına uyacaksın. "Adam gibi basamıcaksın" ama Türkçe'yi adam gibi kullanacaksın, "müsait" yazacaksın, "gelecek" yazacaksın, "basamayacak mıyız" yazacaksın!

    Senden mi öğrenicem adamlığı bilader. Türkçene başlatma şimdi sanki her kelimeyi adam gibi yazıyomuşsun gibi. Bu memleketin kuralları böyle olduğu sürece bu trafik böyle olduğu sürece bu yollar böyle olduğu sürece ben o kurallara uymam. Kırmızıda dururum başkada hiçbirşeyine uymam. Var mı itirazın ?

    Sen yukardaki arkadşın dediği gibi saat 5000cc arabaları onu geçtim 200 hp üstü arabaları sat sonra yasa koy. Adama bunu kullanmasına izin vermiceksen neden satıyosun. Madem satıyosun bu adama özel imkan sunucaksın. Pistleri açıcaksın alan yapıcaksın herkes arabasıyla tatmin olucak drifinide yapıcak drag'ınıda. Başka ülkelerin köy yollarında adam ferrarisiyle gezebiliyo ulan bizim e5'te adam basık arabayla gidemiyo. Gelipte bu ülkenin trafik kuralından bahsetme bana. Tamam sür adam gibi başkasınada karışma. Bu dediklerim olamdığı sürece makas atanlara egsoz takıp bağıttıranlara hiçbirşey demem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rallyman -- 26 Haziran 2012; 22:17:09 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rallyman61

    Bu memlekette adam gibi basamıcaz mı biz ?

    Hız tamam felakettir farkındayım ama yol müsayit araba müsayit uyku düzeyi müsayit ben ne anladım araba sürmekten. ARaba sürmek bir zevk iken zulum haline gelicek zorla.


    Merhaba.

    Trabzonlu musunuz?

    Selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pyromania.

    Bu başlıkta dolanıp bunu yanlış bulacaklara hakaret yağdırmak için bekleyen varsa baştan söyleyim bende hız yapılmasına,masum kişilerin canıyla oynanmasına karşıyım.Lakin,

    Memlekette önce yolların düzeltilmesi gerekiyor.Paralı yollarda canımız çıkıyor bazen.Kaza olmamasına imkan yok.
    2. BENCE.BENCE.BENCE ÜSTÜNE BASARAK SÖYLÜYORUM, ehliyet almak zorlaştırılmalı.40 km hızla sol şeride dalanlar,rampada birbirini sollarken insanların canıyla oynayan kamyonlar varken, YİNE ÜSTÜNE BASARAK SÖYLÜYORUM BENİM FİKRİM 80-90 model arabalar,kuş serisi vs. yollarda cirit atarken,kadranın dibine vurup altlarındaki donanım fakiri arabayla makasa girerken yaptıkları mı daha tehlikeli,yoksa benim BMW,Audi vs. marka yoldan kolay çıkmayan daha güvenilir arabalarla gecenin bir vakti yollar bomboş ve düz yolda azcıkta olsa zevk ve kendimi tatmin etmek için yaptığım hız mı daha tehlikeli önce bunu söyleyin,sonra beni yadırgayın.

    Evet hız yapmayı seviyorum,fakat bu zevkimi başka şeylerle atmaya çalışıyorum.Fakat bomboş yolda gecenin bir vakti 150-160 ile bile gidemeyeceksem ne diye hızlı araba aliyorum bununda mantığını anlamış değilim.


    Kötü ve eleştri dolu yorumlarınızı bekliyorum..


    Arkadaşım anlatamazsın bu insanlara bunu. Hiç bosuna çabalamaya gerek yok.




  • Son bir yılda yaklaşık olarak 50 bin km uzun yolum var genelde kurallara uyarım bazen hızda yaparım
    ama benim tecrübem bu ülkede otobanda bile 120 limitinin çok olduğudur, zaten yukarda arkadaşlar değinmişler o yüzden sebepleri tekrar etmeyeyim, fakat trafikte olumsuz o kadar çok etken varki anlatamam
    ve bence birinci etken insan bu bende olabilirim yanımdan geçende karşıdan gelende aman dikkat arkadaşlar
    sizleri anlıyorum ama insanın yedek parçası yok hele pert olursa yeniside yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ehliyet verilmesinin zorlaştırılması fikrine katılıyorum. Yani, ehliyet kursuna gidip yazılı sınav haricinde sınavı geçemeyen tanımıyorum. 200mt gidip geliyorsun, hoop ehliyet cepte. Çok çok çok eksik.. Sırf sürücünün 7-8 defada ehliyet alamayan bir sürücü adayının konu alındığı İngiliz yapımı film izlemiştim, bizde böyle konu bile çıkmaz. Böyle olunca da tabiri caizse "ehliyeti kasaptan alıp" sokağa çıkan çok.

    Gece de radar kontrolü yapılmalı mı? Bence evet, ama yolların güvenli hale getirilmesi için yeterli değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kara_eylül

    quote:

    Orijinalden alıntı: emryrgc

    Simdi mercedesle bmw ilede 130,140 ile gidilmez ki..


    Bence gayetde güzel gidilir,

    Buyrum imzamdaki araç, BMW 535D X-Drive,


    İllaki hız yapma isteği varsa bunun için özel pistler var,


    Kusura bakmayın ama, hiç kimse kendi hız merakı için başkasının canına malına zarar verme hakkına sahip değildir.

    Sonuçta karayolları yarış pisti değil,






    haklısınız karayolları yarış pisti değil. yanlış anlamazsanız sadece merak ettiğim için size bir sorum var;

    110 km hız limitini aşmayacaksak eğer neden 520d yerine 535d alalım? eğer hız yapmıyorum ama 3 sn daha önce 100km ye çıkıyorum diyecekseniz, bu aşırı ivmelenme de aşırı hız kadar riskli değil mi? aynadan bakıyorum araba uzakta ama birden dibimde bitiveriyor örneğin




  • Her şeyimiz mükemmel cezalar eksik
  • Peki bunların kaçı uyudu da, dalgın kaldı da kaza oldu diye bir istatik yok? Olmaz tabi ama kazaların en fazla olduğu vakitlerin gece olması çok doğal. Mesela ben sıcaktan doğru düzgün uyuyamayıp, Antalya'dan, Konya'ya giderken gece vaktinde gözlerim bir kapanıyor bir açılıyordu. Açtım müziğin sesini, yanımda hatun uyudumu diye bakıyor filan Sonra napıyorsun dedim kendi kendime gözümü 4 açtım. Ama dayanamayıp uyuyanlar?
  • abim doğan kullanıyor, hiç hız meraklısı değildir. zaten çok bakmaz arabasına hız yapmasın diye. arabanın ciğeri patlasa 120 anca yapıyor. abime arabayı değiştir dediğimde aldığım cevap: bu yollarda bu arabaya acıyorum ben bi de yeni araba mı alıcam

    kısacası aklın yolu bir. herkes yazmış yolların halini, herkes aynı dertten muzdarip. yamalı bölük börçük yollar olduğu sürece radar denetimini artırmak veya başka birşey yapmak bana göre de mantıksız. ben de bu değişikliğin gereksiz olduğunu savunuyorum...
  • MADEMKİ İNSAN HAYATI ÇOK ÖNEMLİ. ÖYLE İSE YETKİLİLER AŞAĞIDAKİ ÖNLEMLERİ ALSIN, YASAL DÜZENLEME YAPILSIN.
    OTOMOBİL FİRMALARI GELİŞEN TEKNOLOJİYE UYGUN OLARAK ARAÇLARIN HIZLARINI ARTTIRDIKCA NE KADAR KONTROL MEKANİZMASI GELİŞTİRİRSENİN BELİŞTİRİN HIZA BAĞLI KAZALARI ÖNLEMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR. BUNUN ÇOK KOLAY BİR ÖNLEME YÖNTEMİ VAR. O DA ŞU: ÜLKE GENELİNDE YOLLARDAKİ HIZ SINIRI ÖRNEĞİN 110 kM. İTFAİYE VE AMBULANSLAR DIŞINDA iMAL EDİLECEK ARAÇLARIN HIZNI 120 KM.İLE SINIRLAYIN, 120 KM. ÜZERİNDE HIZA İMALATTA İZİN VERMEYİN VE İTHALATINA İZİN VERMEYİN. BU TAKDİRDE ARAÇ HIZ SINIR ÜSTÜNE ÇIKAMAYACAĞINDAN BU KADAR RADAR VS. KONTROL CİHAZINA DA İHTİYAÇ KALMAZ. NE KADAR ZORLARSA ZORLASIN DAHA FAZLA HIZA ULAŞMAYACAĞINDAN, SÜRÜCÜ HIZ SINIRI İÇERİSİNDE SEYAHAT EDECEK VE HIZA BAĞLI KAZALAR % 99 ÖNLENMİŞ OLACAKTIR. 350 KM. KADRANLI 550 SEL MERCEDES VEYA BUNA YAKIN BİR ARAÇLA OTOBANA ÇIKMIŞ BİR KİŞİYE 120 KM. HIZLA GİTMEK CEHENNEM AZABI VERİR. ZİRA ARAÇ 3. VİTES TE 150 KM. HIZA ULAŞMAKTADIR. HIZ YAPINCA DA SONU MALUM. İNSAN HAYATI ÖNEMLİ İSE YETKİLİLERİN BU ÖNLEMİ ALMALARI GEREKİR. NACİZANE BİR ÖNERİ.




  • Geceleyin 90'la 100'le yolamı gidilir yahu. Hadi gittin diyelim o yol bitermi?
  • iyice saçmalamaya başladılar artık, dökme asfaltlardaki mıcırlar kaç kazaya sebep olmuş birde onu araştırsalar . ama işlerine gelmiyor bunun ucunda para varya ...
  • Biraz da sürücülerin kalitesini arttırmaya çalışsalar! Ehliyet almanın bu kadar kolay olduğu kaç ülke vardır acaba!
  • Bizi denetledikleri kadar, vatandaş üstünde baskı kurdukları kadar yolları denetleseler.Sürücülere ceza yazmak kolay.Levhasız işaretsiz yol çalışmaları, temizlenmemiş çalışma atıkları, açık kasayla taş- kum taşıyan kamyonlar...Yollar tehlike saçıyor ama yandaş müteahhitler yüzünden.
  • Abicim çakal çukal radarları ezberlediği için gene tapa gaz gidecek, olan yine 65 gibi komik rakamlarla radara yakalananlara olacak bence.
  • kurallara uymayanlara ceza uygulayacak polısler lazım.bizim polisler melek.
    tabi şartlarında cok cok agır olması gerek...
  • Bir tanıdığım asfalttaki kot farkından dolayı lastiği patlatıp takla atarak hayatını kaybetti.

    Neyin kafasını yaşıyor bunlar?Dinleri imanları para olmuş.

    Ağızlarına dolamışlar duble yolu.Duble yol yerine kaliteli gidiş-geliş yolu tercih ederim.Asfalt değil patates tarlası sanki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    Bir çare bulmak lazım...Ağzımızın tadı kaçtı vallahi,ben yavaş gidince kazaya davetiye çıkıyor arkadaş canım sıkılıyor dikkatim başka şeylere kayıyor

    +1 o da doğru
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.