Şimdi Ara

❤️💙Trabzonspor 2023/24 Sezonu [Ana Konu] ❤️💙 (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: torkema61 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.207
Cevap
9
Favori
19.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
44. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tsfirtina kullanıcısına yanıt

    Devlete ait resmi araçları ters çevirebilirlerdi mesela ...

  • Eksisozluk te denk geldiğim harika bir yazı fb üzerine lutfen okuyun

    2012 yılında 2011-2012 türkiye süper ligi şampiyonunun belirlenmesi için play-off icat edilmiştir.

    play-off icat sebebi 2010-2011 yılında şike yaptığı için yumuşak cezayla puan silme cezası verilmesi ön sebebine dayanır. o zamanlar henüz kumpas deyip kurtarmak akıllara gelmemiş, küme düşme yerine bir defaya mahsus puan silme vardır akıllarda.
    (bkz: tff disiplin talimati 58 madde degisikligi)tff genel kurulu da bu sunulmuş kabul görmeyince dönemin fenerbahçeli tff başkanı (daha sonra fenerbahçe başkanlığına aday olmuş ise de seçilememiştir) mehmet ali aydınlar, fenerbahçeyi düşüren başkan olmamak için istifa etmiş )https://www.sporx.com/…larak-anilmam-sxhbq267661sxq )
    yerine seçilen (atanan) yıldırım demirören ise genel kurulun vermediği yetkiyi yönetim kurulu ile almış, şikeyi ülkede cezasız bırakmışlardır.

    neyse bu senaryoda fenerbahçe yine şampiyonluk iddiası olabilsin diye normal sezon puanları yarıya bölünerek ilk 4 sıradaki takım şampiyonluk grubu ilan edilmiştir. gs normal sezonu 9 puan farkla bitirmiş ama fark bu kural sebepli yarıya düşmüştür. galatasaraylılar serzenişte bulunmuşlardır. (bazı statü/talimat bilmeyen fatih terim'in açıklamalarını yasa kabul eden galatasaraylılar sanki lig başladıktan sonra statü değişmiş gibi bugün bile konuşmaktadır ama işin gerçeği lig başlamadan yani herkes sıfır puandayken statü belirlenmiştir.)

    neyse play-off sezonunun tesadüfen (!) son maçı fenerbahçe-galatasaray arasında olmuş ve fenerbahçe galip gelmesi halimde şampiyon olacaktır. neticede maç berabere biter galatasaray şampiyon olur ama kupası tff tarafından statta çıkan olaylar sebepli verilmez, statta ışıklar aziz yıldırım talimatı ile kapatılır. dönemin gs futbol şube sorumlusu abdurrahim albayrak dönemin başbakanı şimdinin cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ı arar ve onun tff'ye verdiği talimatla kupa fiilen de stat içerisinde galatasaraylılara teslim edilir. (https://www.internetspor.com/…i-aradim-1354121h.htm)

    stat içerisinde çıkan olaylar stat dışına da yansır. fenerbahçe taraftarları polis arabalarını da devirir, türk futbol tarihinde görülmemiş şiddet olaylarına sahne olur.https://twitter.com/…tatus/1246322181316935680?s=12

    bugün bile tıpkı şike olduğu gibi bu olay için fenerbahçeliler fetönün kumpası demektedirler. zaten her şey kumpas, hem kandırılıyorlar, çok tanıdık geldi değil mi?

    yine 2014-2015 sezonunda da fener-galatasaray basketbol şampiyonluk mücadelesinde çeşitli olaylara sahne olmuş ve seri 7. maça kalmıştır. son maçlar bildiniz fener sahasında. fenerbahçenin seyirci olayları sebepli ceza alması ve maçın seyircisiz oynanması gerekirken seyircili oynanmasına karar verilince galatasaray sahaya çıkmamış ve yine hükmen fenerbahçe kazanmış ve şampiyon ilan edilmiştir. (https://tr.beinsports.com/…galatasaray-maca-cikmadi)

    keza 2018 yılı fenerbahçe- beşiktaş arasındaki ziraat türkiye kupası maçında da (https://www.milliyet.com.tr/…eye-kaldirildi-2651764 )sahaya atılan cisimle şenol güneş'in başı yarılmış maç hakem kararı ile tatil edilmiş, ama yine kumpas savunmaları tutmuş tff yönetim kurulu ve tahkim kurulu oybirliğiyle yine türk futbol tarihinde olmayacak şekilde maçın tekrarına karar vermiştir. tekrar maça beşiktaş çıkmamış, hükmen fenerbahçe galip sayılmış ve beşiktaş bir sonraki yıl da aldığı ceza sebepli kupalara katılamamıştır. yani 'kumpas' futbol dünyasında fenerbahçeye özgü güzel bir sihirli değnektir.

    neyse sabaha kadar örneklerini yazarım ama yoruldum, okumayacaksınız da belki. fenerbahçeliler yine bize kumpas diyecekler.

    neticeten fenerbahçe taraftarının polis arabalarını devirmesi fenerbahçe maçında sonra fenerbahçe maçına gitmiş fenerbahçeli taraftarlarınca çıkan/tarafı olunan olaylar sebepli fenerbahçeye mal edilemez fenerbahçelilere göre. tıpkı şike yapan yöneticelerinin eylemlerinin fenerbahçeye izafe edilememesi gibi.

    ama fenerbahçenin; çaykur rizespor ile 2014-2015 sezonunun 26. haftasında maç yapıp maçın bitiminde trabzon şehrinden geçerken trabzon'un sürmene ilçesinde kazaya karışması (kimine göre kurşunlanma kimine göre taş kimine göre fenerlilerce kimine göre niyeyse trabzonlularca çıkarılan kumpas) trabzona ve trabzonspora mal edilebilir. tıpkı şike dosyasında olduğu gibi. şike dosyasının fenerbahçeye ilişkin kısmı kumpastır (!) ve bunu fenerbahçe en başından beri bilmektedir (!) ama trabzonspor şikecidir. dosyanın o kısmı kumpas değildir. bu sebepler 2011'de dava başlatınca mahkemede 2012 de karar çıkınca yargıtaya, 2014 yılında yeniden yargılamada mahkemede 2011-2019 yılları arasında uefa, fıfa, cas nezdinde kendilerine kumpas olan delillerle trabzonsporun ceza almasını istediler. (https://www.hurriyet.com.tr/…-sikayet-etti-40041340)

    fenerbahçenin; çaykur rizespor ile 2014-2015 sezonunun 26. haftasında maç yine şampiyonluklarını engellemek için kumpastır. kumpası da ligi 5. bitirecek olan trabzonspor yapmıştır 2010-2011 kupa öcünü almak için.

    güya muhalif leman dergisi de bordo-maviye mal etmiştir bu olayı da kem küm demişlerdir sonra. (https://www.internethaber.com/…-yaratti-779693h.htm) lemanın muhalifliği de meşhur hikayedeki ateistin uçak sallanana kadar ateistliği, feministin koca bulana kadar feministliği, komunistin paraya bulana değin koministliği kadardır. çok afedersiniz yemini de or.spunun y.rrak görünceye kadar olan yemini gibidir.

    olaya döenlim. rize maçı sonrası kaza olmasa fenerlilere göre şampiyon olacaklardı psikolijileri bozuldu olamadı (https://www.tff.org/…_m_1318_8591_ctnr_m_1318_8591) oysa ligin 26. haftasını 2 puan geride ligin sonunu da 3 puan geride tamamlamışlardır. o ana kadar puan ortalamaları aldıkları galibiyet dahil 2,1538 (26 maç 56 puan) sonraki 8 hafta 18 puan ( 5 galibiyet 3 deplasman beraberliği) toplamış ve 2,2500 ortalamasını yakalamışlardır. ki deplasman karnesi o zamana kadar çok kötüdür takımın.

    ezcümle, türkiye nedir ki futbolu ne olsun? futbol takımı da siyaseti de her türlü kamu kurumu ve özel kurumu da çok düşük istisnalar dışında aynı derece kötüdür, yolsuzdur, hukuksuzdur
    avukatdido
    04.04.2020 16:15




  • Onyargisiz kullanıcısına yanıt

    Düşünün bunlar o kadar kendileri lehine kararlar verilmesine rağmen her istedikleri olmasına rağmen yaptıkları, bir de bizim yerimizde olsalar bunun mislisini yapacaklardı demek ki..

  • tsfirtina kullanıcısına yanıt

    En komiği yabancı hakem diye yırtındılar. Başlarını yabancı var hakemi yaktı ki. Eminim sene başında böyle olsa fb 12.15 gs 9.11 civarı daha az puan toplardı.

    İsmail Kartal dan yeni bir kaç açıklama bekliyordum.

    ... Sanki benden önce şampiyon oluyordunuz.

    .... Daha kazanılacak 0 kupa var.

    ..... 3 kupaya taliptik hala şansımız var 3 ün 1 ini alabiliriz.

    Ve Trabzon maçında da sonra yazmıştım.

    Hakemler yorumcular tff milyonlarca euro harcama. Dünyaları ayağa kaldırıp 2.olacaklar. Bizeyse küme düşer falan diyorlarken 3.olacağız.

    4 kupa alacağız derken 0 kupa ile bitiriyorlar. Biz de belki de bu sezonu kupa ile kapatacağız.

    Yine ayarlarını bozduk bozmaya devam edeceğiz.

  • Onyargisiz kullanıcısına yanıt

    Bu yazıyı yazanda fetocu dur kesin.

    Tabi onlara göre.

  • bidarxx kullanıcısına yanıt

    Bütün dünya bir olmuş bunlari yıkmaya çalışıyor bunlar şampiyon olmasın kupa kazanmasın diye bütün iç dış minnaklar uğraşıyor aq milletin işi gücü yok sizle uğraşacak kimsiniz kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar yok ligden çekiliriz yok maça çıkmayız yok u19 çıkarırız yok başka ligde oynarız siyaset olmasa oy kaygısı olmasa açacaksın 2011 dosyalarını tekrar spor yasalarına göre kanıt elde edilme yönetiminin yasal elde edlilip edilmemesine bakılmıyor kanıtlara itiraflara göre vereceksin cezayı düşecek alt lige bjk de cezayi alacak öyle sessiz sinsice bekleyip kurtulmak yok ondan sonra alnının akıyla tertemiz çıkacak süper lige kolkola mac izleyeceğiz geçmiş başka türlü silinmez sanıyorlar ki unutulur ASLA bazıları diyor ki ya 13 sene olmuş hala orada mısınız EVET ORDAYIZ ...

  • Beter olmaya devam ediyorlar, dahada beter olurlar İnşallah
  • ultrAslan-BH kullanıcısına yanıt

    Ahımız var Ahımız çıkmaz öyle kolsy.

  • İlk 45 dakika itibariyle dünya futbol tarihinin en kötü futbolunu oynadık. Bunun futbolcuyla falan alakası yok tamamen hocaya yazılacak bir oyun.

    Böyle oyun olmaz.
  • Karagümrük ligde son sıralarda da olsa kupada muhtemel şampiyon Galasaray'ı eleyerek geldi. Uzun süre 10 kişi oynamamıza rağmen 3-2 kazandık. Normalde iyi skor ama deplasmanda yetmeyebilir.

    Enis Destan'ı Kayserispor maçında nasıl övdüysek bu maçta o hareketiyle eleştirmeliyiz.
  • Vendée Luçon V kullanıcısına yanıt

    2.maç olimpiyatta yine kendi sahamızda gibi oynarız. 45 dakika 10 kişi için çok iyi bir skor. 2.1 devam etse çok sıkıntıya glrebilirdik 3.1 olması çok iyi oldu.

    Ayruca 10 kişi çok daha iyi oynadık. İlk yarıya göre daha fazla pozisyon bulduk.

  • Galatasaray taraftarı olarak yıllardır Galatasaray'dan sonra desteklediğim takım Trabzonspor. (Karadenizli değilim)
    Kardeş kulüp olarak görürüm.
    Gençliğimde, FB Perreira teknik direktörlüğünde Trabzonda Trabzonspor'u Aykut ve Oğuz'un golleriyle 2-1 yenip şampiyon olduğunda kahrolmuştum.

    Bu sezon Türkiye Kupasını Trabzonspor kazansın istiyorum ama Abdullah Avcı laf ebeliği yaparak Trabzonspor yönetimini de taraftarını da oyalıyor. Galatasaray ve Fenerbahçe`nin iyi olduğu sezonda Abdullah Avcı Trabzonspor`u şampiyon yapamaz. Oyunu demode ve değiştirmiyor.. Maç sırasında oyuna göre analiz yapıp rakibin zaaflarını kullanacak yerleşimler ve taktik oyunlar belirleyemiyor.
    Ojsn Buruk iyi antrenman yaptırmıyor,ama taktik zekası çok iyi.
    Trabzonspor 1 yıl daha Abdullah Avcı masallarıyla devam eder,sanırım lig bitmeden görevine son verilir yada tazminatta anlaşır ayrılır. Asla kendisini başarısız görmez,ya ekonomik koşullardam bahsedip gerekli transferleri yapamadık der,yada kulübün içinde bulunduğu zor koşullarda elimizden geleni yaptık der ödemelerin geciktirilmesinin futbolculara olumsuz etkisini kasteder.
    Galatasaray da bu sezon ödemeleri 3-4 ay geciktirdi, Ziyech dışında darılan olmadı. Teknik direktör motive ederse,paranız kalmaz ödenir derse anlatırsa bu sıkıntılar etki etmez. Tabi teknik direktörün aklı da parada olmamalı. Teknik direktör ödemem gecikti deyip trip yaparsa futbolcu da yapar
    Bu durumlar Abdullah Avcı istifa ettiği sezon yaşandı,futbolcular yönetime mesaj verdi sahadan.

    Kaldı ki Abdullah Avcı`nın başarısızlığında en önemli sebep Abdullah Avcı vasatlığı olur.
    Futbol şudur,sistem şöyle işler,futbolcu gelişiminden bahseder vs. Hep aynı hikaye. Sanırsınız ki adam Bielsa yada Guardiola`nın hocası.
    Okan Buruk bir youtube röportajında sanırım,hangi teknik direktörleri örnek alırsınız,hangi takımların oyununu oynatmaya çalışırsınız dendi.
    Real Madrid`den girdi,Man. City`den çıktı.Hepsini incelerim ama oyuncu grubuna göre oyun ve sistem yerine oturur ve o oyunun üstüne koymaya çalışırsınız dedi.
    Ben maçın durumuna göre 2-3 farklı oyunu ve planı hep çalıştırırım takımıma dedi.
    Bazen geride beklemeniz gerekir,bazen önde baskı yapmanız gerekir rakibe göre vb baya detaylı konuşması olmuştu.
    O konuşmadan sonra dedim bu adam mütevazi ama taktik deha dedim.

    Sportif başarı gelmezse kulübün ekonomisi transfere de ödemelere de fırsat vermiyor.
    Ekonomik gelir için Avrupa Kupalarında ilerleyiş,en azından yarı final şart. Abdullah Avcı ile hiç bir takım Avrupa`da başarılı olamaz.
    Galatasaray`ın başına geçse,şuanki kadrodan daha iyisi sunulsa da başarılı olamaz.
    Topu ayağında tut,kanatlara yay rakibi yor,açık bul pozisyona gir demode halı saha oyunu.
    Rakip sana önde 3`lü ve arkasında da 3-4 adam basıyor ki ya topu taca atacan yada uzun topla rakibin önde basayım derken boşalttığı sahasına geçip gol posizypnuna gireceksin. Sparta Prag`a biz önde bastık geride beklemek gerekirken 2 hızlı isabetli pasla kalemize geldiler. Bunu iyi yapan rakip ön alanda baskı yapan takımı perişan edebiliyor ama defans iyiyse ön alanda baskı her zaman avantajdır. Defans sağlamsa kontra yemezsin,hep atağı sen yaparsın.

    Geride bekleme oyunu da ön alanda full baskı oyunu da Abdullah Avcı`da yok. Ön alanda 2 kişi ile basarsan rakip kolay çıkıyor. Artık ön alan baskıları önde 3 hemen arkasında bekleyen 3`lü yada 4`lü oyuncuyla yapılıyor.
    Galatasaray`da Torreira,Mertens ve Icardi dışında bu baskıyı iyi yapabilen olmadığı için Galatasaray kötü oynadı çoğu maçta mesela. Kerem Demirbay çıt kırıldım,çabuk yorulup bırakıyor adamı. Barış Alper teke tekte sağlam ama rakip defanstan çıkarken pas vereceği adamı hissedip ona önceden basmıyor,adam topu alınca basıyor,rakip de topu alıp diğerine aktarıyor baskı kırılıyor.
    Abdullah Avcı oyununda ön alanda baskı yıllardır compact değil,rastgele. Karagümrük maçında yorgun Karagümrük oyuncuları bile çok rahat paslaşarak ilerledi defanstan alıp.




  • OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam anlatamıyoruz ki avciyla olmaz diyoruz ama şampiyon yaptı diyorlar 😀

  • Beşiktaş kaybederek 5.sıraya geriledi. Yarın maçı kazanarak Başakşehir ile de oynayacağımız düşünülürse puan farkını açmamız lazım.
  • Evet avcı ve futbol resitali ...
  • 1 gol atsak gerisi gelecek diye düşündüm. öyle de oldu.

    mantıklı değişiklikler ile 0-2 den 4-2 güzel çeviriyoruz.
  • Onyargisiz kullanıcısına yanıt
    resital gibi resital, 18 dk 0-2 'den 4-2 'ye
  • Skor kimseyi aldatmasın bundan ne anlıyoruz her zaman savunduğumuz gibi avcı takımı rahat bıraksa salsa akıyor goller bulabiliyor kapasite var ama avcı ne yapıyor takımı frenliyor köreltiyor bu kadar net !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 28 Nisan 2024; 21:8:26 >
  • Onuachu'nun geri dönüşü olmasaydı farklı şeyler konuşulabilirdi neyse ki kazandık. Sakatlık ve Afrika kupası olmasaydı Onuachu sayesinde bir kaç puan daha fazla alabilirdik.
  • Ben şunu anlamadım, biri açıklık getirsin. Son 2-3 haftaya girerken Berat-Umut ve önde Bardhi ile orta saha iyi iş yapıyor, takım çiçek gibi oyununu oynuyordu. Ne oldu da bu üçlüyü bozdu hoca? Ben bir şey mi kaçırdım?

    Yanlış hatırlamıyorsam fener maçı ve sonrasında böyle bi saplantıya girdi.
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.