Şimdi Ara

Toyota Manuel Şanzıman Yağı Değişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
3.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam
    Arabamın 80.000 bakımı için şanzıman yağı değişimi öneriyor kataloğu. Önerilen yağ Toyota Lm75W GL4 orjinali ciddi pahalı 1300 tl 3lt
    alternatiflerden hangisini önerirsiniz
    Liqui Moly MTF5100 800TL civarı 3 Lt
    Mobil 75W Multi vehicle manuel 850tl civarında
    Motul multi DCTF 600 TL civarı
    Castrol Transmax FE 75 manuel 500 TL civarı (fiyat düşük gibi ama satıcı güvenli)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oozgurel -- 9 Ekim 2022; 19:4:49 >



  • Değişmesine gerek yok diyenlere bakma sen değiştir, insanlar 80 bin km'de değişmesi gereken yağı 200 binde değiştiriyorlar sonra daha kötü oldu diyorlar 


    şanzıman bir süre sonra aşınıyor ve yağı kalınlaştırıyor ardından yeni yağ ince geliyor ve ses yapıyor. Ustalarda artık kimsenin şanzıman yağını değiştirip üstüne bela almak istemiyor. Eğer aracın 80 binse değiştir hiçbir problem olmaz.


    yazdığın yağlar sağlam markalar, aracının spesifikasyonlarını karşılıyorsa üzmez.

  • Değişmene gerek yok eskisinden kötü oluyor. Ben 3 kez değiştirdim. Hikaye


    Piyasada satılan yağ fabrikanın koyduğu kadar kaliteli değil. En pahalısını alsan bile...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 9 Ekim 2022; 19:17:23 >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Sorun şu ki araba 38.000 den beri bende özellikle sabahları vites geçişleri eskisi kadar rahat değil aşırı can sıkmıyor ama birde 80.000 de değişim önerilince değişeyim dedim.
    Siz hangi yağları kullandınız değiştirirken



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oozgurel -- 9 Ekim 2022; 19:22:44 >
  • 80 binde serviste değiştirmiştim bende ,geçen ay 190 binde özel serviste bakıma soktum usta değişmesine gerek yok demişti...
  • toyota16 T kullanıcısına yanıt
    Marka model ne kullandınız
    Sıkıntı varmı değiştirdikten sonra?
  • Değişmesine gerek yok diyenlere bakma sen değiştir, insanlar 80 bin km'de değişmesi gereken yağı 200 binde değiştiriyorlar sonra daha kötü oldu diyorlar 


    şanzıman bir süre sonra aşınıyor ve yağı kalınlaştırıyor ardından yeni yağ ince geliyor ve ses yapıyor. Ustalarda artık kimsenin şanzıman yağını değiştirip üstüne bela almak istemiyor. Eğer aracın 80 binse değiştir hiçbir problem olmaz.


    yazdığın yağlar sağlam markalar, aracının spesifikasyonlarını karşılıyorsa üzmez.

  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    eskisinden kötü oluyor diyenini ilk defa duydum bende 2007 Corolla terra varken motul ile değişmiştim vites geçişleri, aracın akışı çok değişti aracınıza uygun viskozitede olanını kullanırsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
  • oozgurel kullanıcısına yanıt

    İnanın hocam hiç hatırlamıyorum 4-4.5 sene geçti üstünden ama serviste değiştiğine göre muhtemelen üzerinden çıkan yağdır...Öncesinde veya sonrasında herhangi bir problem yoktu havayastığı için yapılan geri çağırma esnasında olmuştu gitmişken bakım da yapılmıştı... (periyodik bakım üstüne mazot filtresi-bu filtreyi de tekrar 190 bin bakımında değiştirdim-,şanzıman yağı,enjektör temizleyici)

  • Yağı değiştiripte kötü oldu diyeni ilk defa duyuyorum.Ama şu da var kötü diyen kişi nerede kaç litre yağ ile hangi yağ ile değiştirdi? bunlar çok önemli benim araç otomatik motul kullandım.Farklılık göremedim.Ama koskaca toyota mühendisleri oturmuş düşünmüş test etmiş deneyimlerini ortaya koymus bunu 80 binde değişsin demiş.Ömürlük olan volvo nun şanzumanları açıp kullanım klavuzlarını kontrol ettim gerçektende herhangi sıkıntı olmadığı sürece değişmee gerek yok demiş.Düzgün kalitede işçiliğini bildiğiniz yerde mutlaka değiştirin hocam

  • Zamanında değiştiriyorsanız değiştirin hiçbirşey olmaz. Ama zamanı epey bir geçtiyse ellemeyin artık öyle kalsın.

    Ayrıca 80 binde bir değişen bir yağ içinde 30-400 tl kar edecem diye hesap yapmaya gerek yok bence.
  • Değişmesine gerek yok diyenler tam olarak bu beyefendi'nin söylediği sebepten dolayı söylüyor. Bu mesajın altına imzamı atarım, değiştirmenizi öneririm. Fren hidroliğine bile değiştirmeye gerek yok diyor bazı çok bilmişler, milletin malına canına kast ediyorlar haberleri yok. Liqui Moly'i tercih etmenizi öneririm.

  • 2018 Model Auris 1.33 Life 6 ileri manuel araç için şanzıman yağı satın almak istedim. Liqui Moly satış sorumlusundan yağ önerisini istedim. O dahi Orjinal yağ haricinde bir yağ kullanmanızı önermem dedi. Toyota’da sıkıntı yaşanıyor illa (manuel şanzıman için konuşuyorum) Orjinal Toyota LV 75W manuel şanzıman yağını kullanacaksınız dedi. Ha ben değiştirmeyeceğim az daha gitsin derseniz de Liqui Moly 2510 şanzıman katkısını koyun, soğuk havalarda yaşanan problemler azalır, vites geçişleri yumuşar dedi..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engilis -- 29 Ekim 2022; 22:44:0 >
  • Toyota'nın onay kodu olan yağı kullanmanızda fayda var. Renault grubu için otomatik EDC şanzıman yağı oldukça pahalı ama buna alternatif olarak Renault onaylı Motul'un yağı var. Bunun gibi Toyota için onay kodu olan yağ bakmalısınız.

  • oozgurel kullanıcısına yanıt

    Hocam, MOTUL un sitesine girerseniz, araç bilgilerinizle hangi yağın uygun olduğunu söylüyor zaten. Motul yağ konusun da bir numaradır zaten.

  • 2018 Corolla 1.6 life aracın şanzıman yağı değişimi ne zaman yapılmalı. Araç 45 bin km'de, biraz daha gider mi?
  • 2008 model aracımız var bir kere dahi değişmedi. 270bin km'de. onuda geçtim 1966 Volkswagen var onunkide 1966 da koyulmuş.
    Manuel şanzıman yağı değiştirene sanayide bir tarafıyla gülerler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.