Şimdi Ara

TOPLUM OLARAK İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ ŞEY? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hoşgörü ve saygı.Bunlar içinde Eğitim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TYLER*

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zig Zag

    her insanda olması gereken özellikler:
    empati yapıp ona göre davranma
    içinde bulunduğu durumu sorgulama.

    sadece bu ikisi olsa Türkiye 10000 kat ileri gider.

    sorgulayıp düşünmeli. sisteme bakmalı, sonra başkaldırmalı. kendini yöneten sistemin kontrolünü ele almalı.

    Türkiyenin şuanki hali konuşulmaz bile.
    https://eksisozluk.com/akil-ve-bilimden-baska-bir-sey-tanimayanlar--4624644?p=1
    böyle diyen bir cumhurbaşkanı var. size onlarca link atabilirim ama ülkedeki olayları konuşmaya değmez.

    sosyalizm tarzı bir şey olsa ve istanbuldaki göçmenler köylerine geri dönse. hayvancılik ve tarıma önem versek (ki bizim icin asiri kolay. atalarimiz yuzyillarca bunları yaptı. topraklarimiz asiri musait)
    sanayiye cok onem vermesek bile Sirf bunlarla asiri gelisiriz.

    ama her seyden onemlisi herkesin sorgulayip birbirine empati kurması (bu da insan arasi iliskiler icin olmazsa olmaz temel ozellik)

    aslında ilk once egitimi duzeltmek gerekiyor cunku egitimde yaptigimiz bir reformun meyvelerini anca yillar sonra gorebiliriz. o yuzden erken davranmak gerekli. sadece ve sadece sorgulayan ve empati kuran, vicdanli bireyler yetistirsek bu ulke inanilmaz bir yere gelir ciddiyim.

    daha sonra da işte sağlık, asgari ucret, ulasim elektrik vergiler konusuna bakılır zamanla.
    ben inanıyorum ki her şey zincirleme gelisir. istanbuldakilerin cogu koylere geri donerse asiri nufus azalmasiyla istanbuldakiler rahat yaşar. istanbulda yasayan alt kesimler, koylerde aynı gelirle cok daha rahat yaşar.
    koylere giden kesimler tarim ve hayvancilikla ulke ekonomisini canlandirir. tarim ve hayvancilikta uretimden tuketime kadar bircok zincir oldugu icin herkes kazanır.herkes daha cok kazaninca vergiler o kadar da çok koymaz bize. herkes vergi verdikçe eminim ulkeye daha guzel yatirimlar yapilir.
    e o vergiler bosa gider veya millet vergi vermez diyebilirsiniz. eger insanlar sistemi sorgulayip mantikli dusunurlerse her şey olur. hukumetin yanlislarinda halk ayaklanip hemen geri aldirir. size utopik gibi gorunse de avrupa ve birlesik kralliktaki olaylara bakmanizi tavsiye ederim.

    bir ulkenin o duruma gelmesi cok mu zor ? hayir hic degil. dedigim gibi egitimden baslayip 10-15 yil icerisinde cok cok cok daha ileri gidebiliriz. bana kizabilirsiniz ama ben Türklerin bu duruma gelebileceğini pek sanmıyorum.
    ülkenin %40'i bile benim bu yazdıklarımi kendisi dusunebilecek durumda olsaydı suanda inanilmaz bir yerde olurduk (bkz 12 yıl nasıl geçti; nasıl geçebilirdi)

    katılmayan varsa lutfen ama lutfen alintilasin. dusuncelerinizi yazarsaniz cok sevinirim. duzgunce tartisalim, sonucta herkes yanlis dusunebilir ama onemli olan kafa kafaya verip yanlislari cozmek.

    Hocam hepsini okudum kesinlikle doğru ancak eğitim,sanayi,düzen ile ilgili uzun vadeli reform zamana yayılarak yapılması gereken şeyler.
    Benim söylemek istediğim şey ise kısa vadeli sosyal sorumluluk üzerine özel şirketlerin ve halk tarafından masrafları karşılanan topluma kısa vadede katkı sağlayacak şeyler yani düzeni parça parça düzeltmek örnek olarak ''Meslek lisesi memleket meselesi'' ''Baba beni okula gönder'' gibi.

    @Endülüslü İBN-İ ARABİ

    Haklısınız hocam güzel bir konu anne-baba bilinci üzerine araştırmalar doğrultusunda hayata geçirilebilecek bir konu.
    @John.McCain
    Teşekkürler ama şuan Türkiye'de ki tabuları bu konuda yıkmak çok zor,dil meselesi olabilir Türkiye çapında böyle bir olaya girişilebilir.

    Şuan tek sorun eğitim gibi gözüküyor çevresel,toplumsal,spor,sanat gibi alanlarda da fikirlerinizi almak isterim eksik gördüğünüz noktalar.

    Bu ülkede çok dengesiz bir sistem var yani demek istediğim düzen, disiplin yok. Mimari çok kotu. Ev, cadde planlaması yapilsa ayni amerikan tarzi evleri,sokakları,caddeleri vs goruruz ama yok iste. Nasil aciklayabilirim bunu gecenin kör saatinde fakat bu konuda ilerlemiş Almanya,Y.Zelanda,Amerika gibi ülkeler örnek alinsa çok iyi olacak. Siyasete kayacak konu fakat basimizda ümmetçi erdoğan varken bu ülkeden hiçbirşey olmaz ne yazik ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşünme yetisi bence. Çevremdeki çok az kişide bu yetinin izlerine rastladım. Ancak iyi bir yönü var ki sonradan öğrenilebiliyor. İlla çocukken öğretilmesine de gerek yok. 2 yıl önce 18 yaşındayken bende de pek yoktu mesela şimdi 20 yaşındayım en azından belli seviyede sahibim buna.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daafis -- 5 Mart 2015; 4:30:03 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.