Şimdi Ara

Toner Raf Ömrü Kaç Yıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
5.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • tonerleri hangi şartlarda ve kaç yıl depolayayım, ne kadar süre geçerse kulanmaktan vazgeçeyim? forumda aradım bulamadım lütfen yardım



    elimde takasla gelen 4 adet tanesi 15.000 sayfa yazdıran orijinal toner var, yazıcıyı pek kullanmadığım için uzun yıllar stokta kalacak gibi görünüyır. bu tonerler kaç yıl boyunca sorunsuz dayanır, kaç yıldan sonra bozulmaya başlar? veya ileride bozulma kuruma özelliğini kaybetme lazer yazıcıya zarar verme gibi sorunlar yaşatır mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sifujack -- 24 Nisan 2015; 12:32:21 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >



  • sifujack kullanıcısına yanıt
    Yazıcı tonerlerinin raf ömrü genelde iki yıl olarak verilmektedir, ancak rutubetsiz ve güneş almayan ortamlarda çok uzun yıllar muhafaza edilebilirler, geçen hafta belki 10 yıldır bekleyen samsung 1610 toner kartuşunu açıp test ettik, aslanlar gibi çalışıyordu.
    Ancak arabamın arka camının önünde geçen yaz unuttuğum toner 2 günde perişan olmuştu, sıcak ve nemden uzak kaldığı sürece sorun yaratmaz.
    Toner kartuşu üzerinde drum ünitesi mevcutsa yazıcınıza takarak test edebilirsiniz, çalışıyorsa sorun yok demektir. Fakat drum ünitesi yazıcı üzerinde bulunuyorsa toneri takmadan ışığa tutarak hareket ettirip, içinde bulunan toner tozunun akışkanlığın kontrol edin, hatta beyaz bir kağıdın üzerine az mikter dökerek partiküllerin topaklanmadığına emin olun, topaklanmışlar ise kullanmayın, drum ünitesine zarar verirler.




  • murat erkartal M kullanıcısına yanıt
    cevabınız için çok teşekkür ederim hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.