Şimdi Ara

Tokiden Ev Teslim Aldım Ama Sevinemiyorum :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Evliyim ve eşimin işine servis güzergahında olduğu için; ben de okula metroyla gidip gelmesi kolay olur diye merkezden ev kiraladım 2020'de. O sene 440 bin civarı olan evlerde %10 peşin verip kredi kullanma olayı vardı 0.64 faizle. Tabii müteahhitler kesinlikle öyle bir kredi kullandırmadığı için evi alamamıştım.


    Yılmadım, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 40 yıllık lojman satış ihalesine girdim. Eşim başıma iş gelir diye ihaleye girmemi istemiyordu. Evin değeri 230 bin civarıydı. 2 kişiydik benim ilgilendiğim ihalede. Komisyon "tebrik ederiz kazandınız" dedi ama çıkışta diğer kişi "ben teklif vermedim çünkü içinde oturan memur öncelikli alım hakkına sahip" dedi. Özetle, lojman memura gitti hem de ciddi bir indirimle.


    Bu saçmalıkla ilgili belediyeye ihtarname çeksem de kanun böyleymiş sonuç alamadım.

    Bu arada 30 Ekim 2020 depremi oldu ve ihalesine girdiğim lojmanın yanındaki lojman ağır hasar aldı, sonra da yıkımına karar verilmiş.


    Ardından TOKİ konutları için şansımı denemek istedim. Eşim şehirden uzak olur diye istemedi. Son güne kadar bekleyip, eşimi ikna edemesem bile kuraya girdim. Kurasına girdiğim konutlarda İzmir'de ikamet etmek yeterliydi. Sonraki etaplarda bir de ilçede ikamet şartı aranmış, epey kişi başvuru aşamasında engellenmiş.


    Kura çıktı ve 2021'den 2022 sonuna 12 ay ödeme yaptım. 6 ayda bir taksitler MMA'ya göre artıyordu. Belirtmek isterim ki konut teslim edilmeden taksitler başlıyor. Yani kira ödeyen birini yamultacak bir durum.


    Evi Aralık 2022'de teslim aldım. Teslim sırasında TESLİM TUTANAĞI ve KONUT TESPİT FÖYÜ diye bir evrak var. İkincisi zorunlu olmasına rağmen rica minnet veriliyor. Konutun içinde ve ortak alanlarında epey sorun vardı.


    Hepsini tutanak altına aldım. Şantiyeye geri döndüğümde biraz sert çıkınca siz hele bi taşının hallederiz denildi.


    6 aydır ince işçilikle ilgili sorunları ya şantiyedeki elemanlara yalvararak yaptırdım ya da kendi cebimden para harcayarak kendim yaptım. Sonunda daire oturulabilecek bir hale geldi. Alt katın sahibi daireyi hiç görmeden teslim almış. Su sızıntısı olabilir diye adamdan anahtarı bi şekilde aldım ve gerçekten de banyoda su kaçağı varmış. Pimaşı kırıp öyle takmış işçiler.


    Ama bana dairenin peşinatında destek çıkan 90 yaşında yürüyemeyen büyükanneme evi göstermem için gerekli olan asansörlerin 2si de çalışmıyor. Asansörlerin etiketi önceki yıldan kalma.

    Su kuyudan veriliyor ve hidrofor arızası nedeniyle sık kesinti oluyor. Yüklenici su yetmiyor diye söyleniyor ama sorunu çözmüyor.

    Doğalgaz merkezi sistem ısıtma bir türlü devreye alınmadı.

    Konutun ve ortak alanların sayısız sorunu var ama Cimer'e yazdığım şikayetler site yönetimine geliyor onlar da hiç bir şey yapmıyor.

    Adam gibi ulaşım sağlık hizmeti yok.


    Sizce konutu bu hali ile satıp/kiralayıp başka bir diyardan konut mu araştırayım yoksa TOKİ'ye dava açıp sonuç mu bekleyim?








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.