Şimdi Ara

Togg’un sedan modeli 2024 sonunda tanıtılacak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
1.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Bence 5 sene sonrada satarlar sorun değil. Vergi dilimini ona göre ayarlıyor hükümet.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Tabii ki garajı Togg ile doldurursunuz. Bizler emeğimizle, el etek öpmeden, muktedire yaranmaya çalışmadan, kimseye eyvallahımız olmadan çalıştığımız için bilgisayar mühendisliği gibi bir mesleğimiz olmasına rağmen bile yemeden içmeden birikim yapsak bir arabayı en az 5 sene gibi bir sürede alabiliyoruz, öyle sizler gibi arabaları sıraya dizmeyi bırak, evimizin garajında bile herkese bir arabalık yer düşmüyor. Şerefi olan vatandaşlara hayatı zindan ede ede durmak yok yola devam inşallah, tabii siz de haklısınız, emekçiler sürünecek ki birileri böyle Togg'ların her modelini garaja dizerek rahat etsin. Ne güzel ya, hem SUV hem Sedan modelini ayrı ayrı satın alıp garaja dizip canın istediği zaman istediğine binmek. Bazen benim de hüloğğğğ diyesim geliyor valla. Bir işi yetiştirmek için çoğu zaman haftasonu bile çalışmak gerekirken acaba çeşitli organların kıllarından olmak mıydı doğru olan? Valla özeniyorum hükümeti bu kadar övenlerin durumlarına, hepsi en azından son model Mazda 3 arabalara biniyorlar. Bizimki de hayat mı böyle?





  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Seçim zamanında otobüslere Osmanlı kıyafetleriyle binen dayılar şimdi lüks arabalarında, en azından Togg'larında hayatlarına devam ediyorlardır, çünkü hiçbirini ne sokaklarda ne de otobüslerde göremiyorum seçim zamanı dışında. Bizler gibi, otobüslerde balık istifi yolculuk etmiyorlar.

  • gun kullanıcısına yanıt

    Birçok firma faydalanıyor teşviklerden toggla sınırlı değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Garip bir motor gücü sınırı var 150 kw’a kadar %10 gibi bir şey.

    Hiç bir marka artık bunun altında bir rakamla otomobil çıkarmıyor.

    Togg ise bunu uyuyor ve ucuz kalmayı başarıyor. Çinliler 149 kw ile çıkarsa bizimkiler 140 kw’a düşürür vergi dilimini.

    Kötü bir şey olarak söylemiyorum iyi bence elin adamı satacağına Türk satsın ama durum böyle.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt

    Kötü bir şey tabii ki.


    Birincisi vatandaşın ucuza araç alma şansı kalmıyor. 1milyona alabileceğimiz araçlar 1.6, 1.7 milyon oluyor.


    İkincisi ülkeye zarar. Sen Çin'e ambargo koyarak olmayan Togg'un önünü açmıyor, avrupalı araçları daha pahalıya almamıza vesile oluyorsun. Sallıyorum 100bin araç ihtiyacını 10milyar dolar cari açıkla Çin'den kapatmak varken 15milyar dolar'a avrupadan karşılıyorsun. Cari açık büyüyor. Şu an piyasadaki talebi karşılayacak togg üretimi var mı? Yok. Yoksa Çin'e getirilen ek vergi togg'a değil, avrupalı markalara yarıyor. Vatandaş ise her türlü zararda. Ucuza araç almasının önü her şekilde kapatılıyor yetkililer sayesinde. Angutlar ise savunuyor hala.

  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ben savunuyorum ve benim savunduğumu bildiğiniz halde önceki mesajımdan savunanlara angut demişsiniz, hadi diyelim öyle düşünüyorsunuz ki bence her görüşe saygı olmalı bunu söylemeniz ayıp bir kere. Hemde bana cevap verirken iki kere ayıp oluyor.

    Ben size katılmıyorum yeni bir firma doğmuş onu korumak gerek daha ne kapasitesi var ki yüklenelim ileride kendisi büyüdüğü zaman kaldırılır gerekirse.

    Diğer yandan kısa vadeli düşünüyorsunuz şimdi bir yıl iki yıl üretim artmadan size sorun olabilir ama sonrasında para ülkede kaldığı sürece ve ülkede döndüğü sürece bize zenginlik katacaktır ekonomiyi canlandıracaktır devletler böyle düşünür.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt

    Klasik bir piro dedeci uğraşma

    Daha önce elli defa anlattım,çin piyasayı ele geçirirse burada sana değil araba lastik bile sattirmaz dedim

    Adam anlamamakta ısrar ettiği gibi engelleyip topukladi

    En büyük Seyit Rıza de geç, anlamaz  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt

    Yeterli üretim var mı? Yok. 2024 yılı için var mı? Yine yok. O zaman togg u konuşmaya çok gerek yok henüz.


    Bu tarz kararlar sadece togg'un önünü mü açıyor aynı zamanda gelebilecek yatırımları da engelliyor olabilir mi? Şu an en büyük yatırımcı markalar Çinliler. Onlarla iyi geçinmek, onların önünü açmak mı mantıklı yoksa bunların önünü kapatıp avrupalıların ekmeğine yağ sürmek mi?


    Böyle bir karar almadan Togg'un önünü açmanın çok daha iyi yolları yok mu? Bu fiyatlara yerli üretim togg almak akıl işi mi? Böyle kazık olacaksa togg un bana, ülkeye ne yararı olacak bu kadar çinli marka varken? Hadi tr de bir şekilde sattın(bu kazık fiyatlara vatandaş da almaz), ya globalde?

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.