Şimdi Ara

Tıptan mühendisliğe geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
2
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben tıp fakültesi 2.sınıf öğrencisiyim. Bu yıl itüde bilgisayar veya makineye geçmek.istiyorum. Oralarda okuyanlar ya da mezunlar varsa lütfen yardım etsinler.

    Tıpı başından beri istemiyordum aile zoruyla geldim. mühendisliğin bana daha uygun olduğunu düşünüyorum. Matematiği yabancı dili seviyorum. Tıptan nefret ediyorum. Dersler, konular, hergün okula gitmek hepsi işkence gibi geliyor.
    Kadınların mühendislikte dezavantaji var mı gerçekten ? itü mezunu bir muhendis issiz kalir mi? Bir de ailem gececegim icin çok sinirli ne yapmaliyim sizce?
    Gerçekten sağlıklı bilgisi olanlar yazsın lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • mesajınızın aile baskısıyla seçilen mesleklerin neden olduğu problemler adına tepeye pinlenmesi lazım. sıcak tercih döneminde genç arkadaşlar ailelerinin tercihleri doğrultusunda meslek seçip maalseef mutsuz olabiliyorlar..

    sizin sorunuza gelince , hiçbirşey için geç değil
    bilgisayar mühendisliğinde kadınların hiçbir dezavantajı yok bence hiçbir mühendislikte olmamalı lakin klasikleşmiş usta işçi anlayışı olan bazı küçük işletmelerde teknik amiri olan kadın mühendis i dinlemeek istemeyen söylediğini yapmayan bazıları var..

    kurumsal bir şirkette hiçbir problemle karşılaşacağınızı sanmıyoorum. itü gibi bi yerden mezun olduktan sonra mesleğinizi severseniz işsiz kalma şansınızda hiç yok bana göre (:

    ailenize doktor olmak istemediğinizi, onların yüzünden bütün hayatınızı olmak istemediğiniz bir yerde harcamak istemediğinizi güzel bi dilde izah edin. okuyacak olan sizsiniz, belki mühendislikte daha çok zorlanacaksınız. ama olduğunuz yerde keyfiniz yerinizdeyse hiç bir problem yok demektir

    kolay gelsin (:




  • burakos B kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim gerçekten, içimi rahatlattınız :)



    Umarım tercih yapacaklara da faydası olur.



    Bir de kararsız biri olduğumdan bana önce bölümünü bitir sonra istediğin şeyi yaparsin/2 sene bitmişken tamamla diyorlar. Ne kadar mantıklıdır? Ben yapmak istemediğim bir meslek için 4 sene daha harcamak istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sumey S kullanıcısına yanıt
    haklısınız, şimdi tercih yapsanız 4 sene sonra istediğiniz mesleği elde etmiş olursunuz. önemli olan sizsiniz unutmayın.

    sadece size düşen kararlarınızdan emin olmanız, 2 sene önce de mi mühendislik istiyordunuz bu kadar ? yinede gemileri yakıp tıpı bırakmadan önce bi araştırın. hangi mühendis nerede ne yapar iş koşulları nelerdir,neden bukadar istiyorsunuz? yada gerçekten istiyor musunuz? bu kadar insan tıp kazanmak için uğraşırken neden bırakıyorum diye düşünmeyin. sizin saadetiniz önemli olan ,

    ailenizi ikna etmek size düşüyor tabii
    kalanları umursamayın..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.