Şimdi Ara

tim'i turkcell'e şikayet etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 40 gün kadar bir ildeki tim(turkcell iletişim merkezi) de çalıştım. çalıştığım sürece sürekli mobing vardı. günde iki faturalı hat yapamayan cezaya kalıyordu gece 11'e kadar çalışıyordu. mağaza hedefi tutturamadığı için benim adıma benden habersiz 4 tane faturalı hat açmışlar bunu ağızlarından kaçırdılar.(evrak veya sözleşme yapılmadı) ben hatları kapattırınca işten çıkarıldım. işten çıkarıldığımda borçları ödenecek demişlerdi fakat bugün başka bir tim'e tarife değiştirmeye gittiğimde borçların ödenmediğini, inceleme başladığını tarife değiştiremeyeceğimi öğrendim. turkcell müşteri hizmetlerini aradım benden konuyu özetleyen mail atmam istendi. bende konuyu anlatıp mail attım.


    turkcell beni borçlandırır mı veya mağazaya bir yaptırımı olur mu?

    savcılığa şikayet etsem mağaza müdürü ceza alır mı? alması benim çok çok önemli.

    şimdiden teşekkürler







  • Bu nasıl iş böyle üstelik Turkcell gibi bir firma bunu nasıl yapar.Aklım almıyor.Bence dava aç
  • Bence sizin onayiniz olmadan adiniza hat actiklari icin savciliga basvurabilirsiniz. Ama cezayi hatti acan mi alir yoksa mudur mu alir bilemem. Diger durumlar icin de bi avukat ile gorusmenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl bi saçmalık bu.bence direk savcılığa gidin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • savcılığa ver direkt. dava açılırsa tazminat alabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sikayetvara da yaz avukatla görüş savcılığa git elinden geleni yap koca firmanın yaptığı şeye bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koca firmanın bunda kabahati yok. Terbiyesiz bir TİM mağazasının kabahatini, Turkcelle yüklemeyin. Sanki her Turkcell mağazasında, yeminli Turkcell elemanları çalışıyor :)

    Hatlar açılırken, benden habersiz açmışlar demişsin. Belgelerdeki imza senin değilse, açan bayi 1000 lira civarı para cezası alır. Savcılığa baş vurursan. Bunun dışında da birşey olmaz benim bildiğim.
  • Yasal olarak tazminat davasina kadar yolu var,evrakta sahteciligin kanun hukmunde karsiligi hapis cezasina kadar gider,1000 liralik bir durumdan ibaret degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noxco kullanıcısına yanıt
    ortada belge yok ki hatlar açılmış ağızlarından kaçırdılar. kaçırmasalar haberim olmayacaktı. küfür edeceğim etmiyorum.


    hatları kapattırdım diye de işten çıkarıldım maaş falan alcaz daha.
  • Yasal olarak mevzu dahada derinleştirilibelir, bunu konunun uzmanı bir avukata danışmak gerek. Ama yakın akrabam olur kendisi diye, başkasının kimliği ile gelip hat açtıran, sonra kimlik sahibinin şikayetçi olduğu ve hattı açan kişinin savcılık tarafından çağrılıp, bu hattı senmi açtın sorusuna mecburen evet diyen (bütün belgeler ortada çünkü, hayır deme şansı yok) bir telefoncu arkadaşım, daha geçenlerde 1000 lira ceza ödedi. Bu para devlet hazinesine gidiyordur sanırım. Onun dışında tazminat falan alabilir diyenler, almış bir örnek gösterirse, arkadaş birde boşuna avukat masrafına girmesin.

    Ayrıca belge yok demişsin. Belgeler Turkcell genel merkezine gönderilir. Eğer yok edilmemişse, oradan temin edebilirsiniz. Mutlaka vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noxco -- 3 Eylül 2014; 10:23:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noxco

    Yasal olarak mevzu dahada derinleştirilibelir, bunu konunun uzmanı bir avukata danışmak gerek. Ama yakın akrabam olur kendisi diye, başkasının kimliği ile gelip hat açtıran, sonra kimlik sahibinin şikayetçi olduğu ve hattı açan kişinin savcılık tarafından çağrılıp, bu hattı senmi açtın sorusuna mecburen evet diyen (bütün belgeler ortada çünkü, hayır deme şansı yok) bir telefoncu arkadaşım, daha geçenlerde 1000 lira ceza ödedi. Bu para devlet hazinesine gidiyordur sanırım. Onun dışında tazminat falan alabilir diyenler, almış bir örnek gösterirse, arkadaş birde boşuna avukat masrafına girmesin.

    Ayrıca belge yok demişsin. Belgeler Turkcell genel merkezine gönderilir. Eğer yok edilmemişse, oradan temin edebilirsiniz. Mutlaka vardır.

    ben hiç bir evrak imzalamadım. sözleşme yapmadım. sanırım onlar imzamı taklit etmiş olabilir

    evrak sahteciliği ve sahte imza atmakta suç.




  • O zaman aradığın belgeler Turkcell genel merkezde, bir dosya içinde saklı tutuluyor. Oradan temin edilebilir. Dediğim gibi en küçük ihtimal 1000 tl ceza alırlar. (Bu tutar hat başıda olabilir, tam emin değilim)
  • Bahsettiğiniz olay, özel evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına girmekte.
    Ama fark ettiğiniz ya da şüphelendiğiniz anda savcılığa gidip şikayette bulunmalıydınız.
    Kimin yaptığı sizin için önemli değil. Sizden 3 sayfa imza, yazı, harf, rakam vb. karakterleri, oturarak, ayakta ve çömelerek alacaklardı savcılıkta.
    Sonrasında da bu hatların belgelerini operatördenden isteyip, uzman görüşü ile karşılaştıraklardı.
    Şimdi olay kapanmış gibi görünebilir ama, o telefonlardan herhangi biri herhangi yasa dışı bir suça karışmışsa o zaman savcılığa başvurmadığınız için bu işlemler karşısındaki davalı siz olacaksınız. O hatları ben açtırmadım diye ispatlamaya çalışacaksınız.
    Umalım da böyle bir durum gerçekleşmemiş olsun.
  • kardeşim turkcelle ve savcılığa mutlaka durumu bildir.

    faturalı hat açmışlar senin adına.

    fatura borçları sana kalacak.

    hem bu hatlarla illegal işler çevirseler, olan yine sana olacak.










    TC kimlik numaranıza kayıtlı hatları arada bir sorgulamakta fayda var:

    https://hat-sorgulama.btk.gov.tr/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.