Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1985. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
39.776
Cevap
419
Favori
3.767.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19831984198519861987
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkür ederim. Bakayım ilgili ssayfaya

  • Merhabalar. 2009 model tiguan fun function 4x4 aracımı yeni aldım. Tüm bakımlarını yaptırmış olsamda yeni kullancı olduğumdan dolayı bir problemimi paylaşmak istiyorum. 3viteste seyrederken araç 2bin devrin altına düştüğünde ve gaza bastığımda 2bin devrin üzerine çıkana kadar cızırtı sesi geliyor. Aracın çekişinde veya gücünde her hangi bir problem yok fakat bu neden oluyor bilen varmı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Melohsjsjsksjsk M kullanıcısına yanıt
    Merhaba aracınız hayırlı olsun. Sizin kasa tiguanlarda yakıt borusundan bir zırıltı sorunu oluyordu ama vitesten bağımsızdı. Arasına izolasyon malzemesi ile çözülüyordu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • deniz_86 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Daha fazla yokuş olan yerlerde ve devrin düştüğü yerlerde yapıyor. Çok sinir bozucu değil fakat nedenini merak ettim. Ustaya sorduğumda devrinde kullan bişey olmaz dedi :) çok ilgilendi dağolsun :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Melohsjsjsksjsk M kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz aralıklarda supercharger devreye giriyor. Supercharger ıslığını pencereyi açınca rahatlıkla duyabilirsiniz.

    cızırtı dediğiniz ses arkadaşımın bahsettiği benzin borusu "zırıltısı"na mı daha yakın, yoksa ıslığa mı yakın, ne dersiniz?

  • Akineton kullanıcısına yanıt
    Bilgi için çok teşekkür ederim. Islığı her vites değiştirdikten sonra gaza bastığımda duyuyorum. Sanırım sizin bahsettiğiniz bu ki normalm bilmiyorum daha önceki aracımda denk gelmedim. İlkkez tiguan kullanıyorum Fakat cızırtı sesi her zaman olmuyor. Örneğin şöyle hafif yokuş bir yerde 3. Viteste seyrederken devir 2binin altına düştüğünde gaza yüklendiğimde hafif cızırtı yapıyor. Ses ön lastiklerin oradan geliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Melohsjsjsksjsk M kullanıcısına yanıt

    Evet ıslık normal olan.

    o zaman cızırtı muhtemelen yakıt borularından geliyordur.

  • Akineton kullanıcısına yanıt
    Bişey daha sormak istiyorum. Önceki aracım honda hrv 4x4tü. Onunla rizeye gidip yaylalara çıkabildim arazi modu ile. 2 hafta sonra nasipse tekrar gitmeyi düşünüyorum. Tiguanin arazi performansı hakkında b bilginiz varmı? 4x4 modu otomatik olmasından kaynaklı endişeliyim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Melohsjsjsksjsk M kullanıcısına yanıt

    Hiç "geçerim" diyip de batmadım, hiç aşamadığım tümsek (toprak yığını) olmadı, hiç toprak yokuşlardan çaresizce geri süzülmedim. elbette hiçbir engele gözüm kapalı dalmadım, hesaplayarak yaklaştım, aklıma yatarsa sürdüm.


    otomatik olması endişe getirmemeli, yine 4x4 ama siz istediğiniz zaman değil, kendisi ihtiyaç olduğu zaman ve miktarda çekişi gerekli lastiğe yöneltiyor.


    Ben aracımdan o kadar memnunum ki, artık değiştirmek gerektiğini kendime söylüyorum ama satmaya kıyamıyorum.

  • Akineton kullanıcısına yanıt
    Harika açıklama için teşekkür ediyorum. Çok sağolun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akineton

    Bahsettiğiniz aralıklarda supercharger devreye giriyor. Supercharger ıslığını pencereyi açınca rahatlıkla duyabilirsiniz.

    cızırtı dediğiniz ses arkadaşımın bahsettiği benzin borusu "zırıltısı"na mı daha yakın, yoksa ıslığa mı yakın, ne dersiniz?

    Forumun eski dostlarından @Akineton selamlar 😊

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • deniz_86 kullanıcısına yanıt

    Selam dostum. Seni gördüğüme sevindim.

  • alibzgln A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aracınız hayırlı olsun. Sedan otomobilden geçtiyseniz tiguan süspansiyonu sert gelebilir. Öncelikle lastik havalarını kontrol edin, şoför kapısı içinde yazan değerde olsun. Onun dışında küçük bir ihtimal araç sıfır geldiyse transfer sırasında amortisör yaylarına sabitleyici takılıyor, bayi onları çıkarmayı unutmuş olabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tatum kullanıcısına yanıt

    Ben de de 2020 conf. var ve gün içinde çok sık serbest moda geçtiğini görüyorum. Genelde düz ve rahat yollarda hafif inişli yollarda otomatik olarak ayaz gazdan çekilince bu moda geçiyor. Ancak tam olarak nasıl tetikleneceğini bulmuş değilim bazen çift silindir modu yazıp tüketim 0 olarak görünüyor bazen serbet mode yazıyor.

  • Arkadaşlar Merhaba, Start Stop sistemi ile ilgili bir sorunum var, bazen araç yavaşladığı zaman araç tam durmadan start stop devreye girip motoru kapatıyor ve bu sırada araç çok yavaş ilerlemeye devam ediyor. Gaza basmam aracı çalıştırmıyor, tekrar fren ve gaz yapmam gerekiyor. Motorun durması için aracın tamamen durması gerekmiyor mu ? Sizin araçlarınızda böyle bir durum ile karşılaştınuz mı ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • btyz B kullanıcısına yanıt

    T-roc sahibiyim.

    Vw servisleri ile ciddi sıkıntılar yaşıyorum. Neyse....

    Sorunun birtanesi de bu "serbest sürüş modu" olayı.

    Aracı servisten teslim alırken sordum serviste yetkili ustaya. "Serbest sürüş modu nedir?" diye.

    Anlattı, yukarda yazan arkadaş gibi işte gaz vermezsen, yüksüz durumdayken araç, araç rolantiye düşer vs vs diye.

    Buyrun dedim, benim araçta nasıl oluyor size göstereyim dedim.

    Bindik araca, tabi dediği şekilde olmuyor.

    "Ben size göstereyim" dedim.

    Aracı adaptif hız sabitlemeye alıyorum SET tuşuna basarak, ardından araç rahat hareket edince, hemen adaftif hız sabiyleme düğmesini OFF durumuna getiriyorum, araç serbest sürüş moduna giriyor. Defalarca gösterdim ustaya durumu.

    Dediki, "Samimiyetime inanın ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum"

    Döndük servise, servis müdürüne durumu anlattı, ikiside bana araştırıp geri döneceklerini söyledi. 1 gün sonra bir hanımefendi arıyor beni, beyefendiler kendisine bu durumun normal olduğunu söylemiş!!!!

    Hiçbir anlamı yok bu açıklamanın dedim.

    Daha önce doğuş genel merkezine şikayet oluşturmuştum aradılar, birçok sorunu ve yukarda anlattığım servisin bana verdiği cevabı anlattım ve ekledim.


    1.Arkadaşımda Audi A3 var, 1.5 TSI, bendeki ile aynı motor. Onda aynı ustanın ve yukardaki arkadaşın anlattığı gibi çalışıyor bu mod. Dedim o zaman sizin usta sanırım bazı araçlarda nasıl çalıştığını bilmiyor.

    2. Benim araçta nasıl çalıştığını söyledim, bununla ilgili cevabınız "normal bir durum" ise, arkadaşlarımdaki çalışma durumu ne oluyor?

    3. Eğer benim araçta bu şekilde devreye girimesi normal bir durum ise, ustanın anlattığı durum nedir? kendisi heralde bilmiyor bu işi ki üst seviye formen dedikleri adam bu kişi? Ayrıca kullanım kitapçığında bununla ilgili hiçbir açıklama yok dedim.


    Bu 3 seçenekten hangisi yani??????


    YANİ VERDİKLERİ CEVAP HERTÜRLÜ TUTARSIZ SERVİSİN.


    Hayatımda böyle berbat bir servis görmedim, şikayetlerimi bile adam gibi yazmamışlar forma, genel mer kez tek şikayet var diyor.

    İnsanı aptal yerine koyan bu firmaya dava açmayı düşünüyorum. 2 yıldır saçma sapan bahanelerle, aklınızı test edermiş gibi cevaplarla süründürüyorlar beni.

    Kanunen, araç eğer aynı hatadan 3 kere servise girerse garanti dahilinde, araç ayıplı statüsüne giriyor.


    Bir üstteki mesajı görünce, ekleyeyim dedim. Start-stop sistemi de sorunlu. Araç durmadan devreye giriyor. Motor tam duracakken (durmadan, yani dikkat edin) tekrar devir alıyor. Sanki elektrik şalterini tam kapatmadan tekrar açmak gibi. Ayrıca motor durmadığı zaman yukarda anlattığım gibi start- stop u düğmeden kapatıp, tekrar açınca, bu sefer motor duruyor. Çözümü halaa bulamadılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 19 Ağustos 2023; 22:32:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Serbest sürüş modu ile ilgili yukarıda bir arkadaş nasıl devreye gireceğini anlatmıştı ben de bu yöntemi birkaç defadır deniyorum ve net olarak oluyor. Eğer siz manuel tetikleme yapmak istiyorsanız ( sanırım bazı şartlar var mesela direk bayır aşağı yapmıyor vs.) düz bir yolda hafif eğim varsa yani araç rahat gidebilecek durumdaysa ayağınız gaza az basıp hızlıca çektiğinizde (çok seri bir şekilde) serbest sürüş modu bende çoğunlukla devreye giriyor.

  • arkadaşlar, doğuş oto hala sıfır araç yok diyor.


    variant, t-troc vs. var, ancak tiguan 4-5 ay daha gelmez dedi. (ayda 1-2 tane geliyormuş). koca doğuş oto ya.


    aslı astarı var mı arkadaşlar? gerçekten sıfır araç sıkıntısı her yerde hala geçerli mi?

  • Herkese merhaba,

    2012 model Tiguan'ım var, klasik olarak tavan perdesi bozuldu.

    İstanbul içinde iyi ve güvenilir bir yerde sunroof perdesi yaptırmış ya da değiştirtmiş olan var mıdır acaba?

    Perde değişimi tavan sökülerek yapıldığı için düzgün bir servise ihtiyacım var.


    Bir de anadolu yakasında tavsiye edeceğiniz iyi bir VW Özel Servisi var mıdır?

  • rubenmartin kullanıcısına yanıt

    Elegance bulursunuz ama R Line zor. Dilekolay 18 aydır ben denk getiremedim. Geçen ay son günü 2 adet buldum ama aynı gün ödeme istediler, olamadı. Bu aya Allah Kerim. Bir yandan da Tesla Model Y siparişim var. Hangisi önce gelirse yapıştırıp geçeceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 19831984198519861987
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.