Şimdi Ara

The Expanse │ Amazon (2015) 6.Sezon EP-06 - FİNAL VE SON (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
510
Cevap
14
Favori
22.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • melkor23 kullanıcısına yanıt

    Tekrar bir dönmeye çalışacağım.

  • An itibari ile diziyi bitirmiş bulunmaktayım.Gayet güzel bir yapım çıkmış ortaya.Müzik olsun karakter çeşitliliği olsun herşey iyiydi sadece Roci pilotunun o kadar şeyden sonra saçma bir sebepten ölmesi mantıksızdı.Ben mi Uzay yapımlarını çok seviyorum bilmiyorum fakat alien isolation oyunundan sonra bu dizi de bende büyük bir etki bıraktı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeyzenEfendi -- 10 Ağustos 2022; 22:21:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NeyzenEfendi kullanıcısına yanıt

    Spoiler olmuş öncelikle düzenleyin. İkinci olaraksa;


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    eleman çok ciddi taciz suçlamasıyla karşı karşıya kalmış. Yaşça küçük kızları taciz ettiği mesajlar ortaya çıkmış. Apar topar çıkarılmış kadrodan.
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Ben de bir kaç yerde okumuştum bir kadına ağır hakaretler kelimeler kullandığı yazıyordu yada ben yanlış anladım demek ki.
    Dediğin gibi kendi kendini bitirmiş,YouTube'da gördüğüm kadarı ile sadece oyunculuk yapmıyor Uzay konferanslarına konuşmalarına'da katılıyor gibiydi.Jeff Bezos ile karşılıklı konferansı falan vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeyzenEfendi -- 28 Ağustos 2022; 19:53:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Diziye devam etmeyi düşünüyorum fakat hangi bölümde kaldığımı unuttum. Başroldeki (sanırım) karakter bir kızı arıyordu, kızı bulduğunda ölmüştü. O bölümde kalmıştım sanırım. Kaçıncı sezon ve kaçıncı bölümdeydi bu olay?

  • Son sezonu izlemedim. Bende başlayayım.

  • Dizi güzel uzay severler izleyebilir ben başlarda sarmamıştı sonradan baya içine aldı şans verin izleyin 👍

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spoiler vermişsiniz bayağı. Başlamak isteyenler için kötü olacaktır. Editleyin isterseniz mesajınızı.The Expanse │ Amazon (2015) 6.Sezon EP-06 - FİNAL VE SON 


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    İlk sezonun sonları olması gerekli. Uzun zaman olduysa izleyeli tekrar başlayın bence. 40 dk'lık 10 bölüm zaten sezon.
  • Yıllar Önce Sıkılıp Bıraktığım Diziye Aşık (Hayran) Oldum!


    Kısa, başlangıç konusu: Günümüzden iki yüzyıl sonra, kayıp bir kişiyi arama çalışmalarında bir dedektif, bir buzkıran kaptanı ve savaşa engel olmaya çalışan bir diplomatın yolları kesişir.


    Yıllar önce sıkılıp bıraktığım diziye aşık (hayran) oldum!


    Çok zaman önce, dizinin sadece birkaç bölümünü izleyip sıkılmış ve dayanamayıp bırakmıştım. Ve bazı izleyenlerin üçüncü sezondan sonra hareketlendiği yönündeki fikirlerine dayanarak, ilk iki sezonu atlayarak tekrar başlamıştım. Dizinin tamamını ve daha sonra da ilk iki sezonunu bitirdikten sonra fikrim tamamen ve inanılmaz bir şekilde değişti olumlu yönde, bunları elimden geldiği kadar aktarmaya çalışacağım.


    Üçüncü sezona başlamadan önce dizi hakkında bilgiler edinmiştim ve konusu hakkında bilgi sahibiydim ama ön yargım vardı halen ve bir parça soğuk bakıyordum. Özellikle siyaset çekişmeleri, entrikalar ve Dünya-Mars-Kuşak çatışmaları ve ayrılıkları gibi konular ilgimi çekmiyor ve bir bilim kurgu dizisi için olmaması gereken boş, gereksiz, sıkıcı ve anlamsız detaylar gibi geliyordu. Sanırım ilk birkaç bölümden sıkılıp bırakmamın bir sebebi buydu. Belki de o yıllarda çok yoğun çalışıyordum ve bir ton sorunla kafam doluydu ve gereken önem ve dikkati vererek izleyememiştim. Bu dizinin kıymetini takdir etmek için, önem vererek ve dikkat ederek bakmanın gerçekten çok önemli olduğunu izledikten sonra anladım.


    İlk başlarda bu dizinin bilim-kurgu yapımları arasında nadir bir cevher gibi olduğu yönündeki yorumların bir abartıdan ibaret olduğunu düşünüyordum hala. Fakat çok geçmeden fikrim, deneyimim ve hissettiklerim tamamen alt-üst oldu ve inanılmaz bir hızla bölümleri peş peşe seyretmeye başladım ve adeta susuz kalmış birinin suya kanarak içmesi gibi müthiş bir ilgi, dikkat, heyecan ve sürükleyicilikle devam ettim. Nereden bilecektim ki, o sıkıcı bulduğum siyasi meseleler ve üç ayrı gezegenin çatışmaları boş ve sıkıcı diyaloglardan ibaret değilmiş! Meğer içi çok dolu ve çok sayıda anlamlı mesaj içeren inanılmaz sürükleyici ve hayranlık uyandıracak derece mükemmel bir senaryo ve harika bir maceranın vazgeçilmez temel taşlarıymış! Bunu çok sonra anladım... 3. sezona başladığımda çok geçmeden kendimi temposu çok yüksek ve uzun soluklu bir maceranın içinde buldum ve zaten 5 ve 6. sezonların bölüm sayısı az olduğu için bitirmem o kadar uzun sürmedi.


    Gerçekten harika bir deneyimdi. Karakterleri sevmiş ve alışmıştım ve senaryonun işlenişinden çok keyif almıştım. Ve merak ettim, ilk iki sezonu seyretsem nasıl olur? Kafamda hala ilk iki sezonun durağan ve sıkıcı olduğuna dair bilgi var ya! Ama gerek diziye olan açlığımı gidermek, gerek benimsediğim karakterleri tekrar görmek ve yeni bir gözle tekrar bakıp görmek isteğiyle ilk bölümden başladım. İşte bu gerçekten inanılmazdı. İlk iki sezonun durgun olduğunu kim, neden söylemiş bilmiyorum ama özellikle ikinci sezon, 3-4-5-6.sezonlardan aşağı kalır yanı yoktu ki! Bambaşka ve temposu çok yüksek ve mükemmel bir senaryo ve işleniş vardı bu sezonda da. Hele ilk sezonun ilk bölümlerinden itibaren gayet keyif alarak, ilgiyle ve sıkılmadan izlediğimi ifade etmek isterim. Kendime hayret ettim ben neden ve nasıl olmuş da, bu diziden sıkılıp hatta izlemeye katlanamadan bırakmışım!? Dediğim gibi sanırım o dönemde kafam doluydu, kaldıramadım ve ben anlayamadım, hata ve kusur bendeymiş. Evet, belki ilk kez izleyen biri için ilk bir-iki bölüm (eğer yeterince dikkat verilmezse ve önem vererek bakılmazsa) sıkıcı ve anlamsız gelebilir. Ama bunun kesinlikle izleyiciden kaynaklı bir durum olduğuna kanaatim geldi. Dizi vermek istediğini gayet başarılı ve ilgi çekici bir şekilde veriyor aslında ama siz alamazsanız ve yapımın frekansına giremezseniz deneyiminiz ona göre şekilleniyor.


    Dizinin ele aldığı konular, karakterler, özgün bilim-kurgu öğeleri vs. hakkında çok sayıda şey söylenebilir aslında. Ama bunları kendiniz deneyimleyerek görseniz ve bu mesaj, yapıma dikkatinizi çekmek ve önem vererek bakmanıza vesile olmak için işe yarasa sanırım yeter. Sadece James Holden karakteri için küçük bir not: Bence çok isabetli ve uygun bir oyuncu seçilmiş. Çünkü idealist, lider ve kahraman olacak bir karakter, eğer çok daha sert, kendine güvenen, kırılgan olmayan biri olsa uygun olmazdı. Bilakis kırılgan, zayıf, kusurlu birinin; doğru olduğuna inandığı için idealist davranması ve herkesin kolayca tercih edemeyeceği doğru seçimleri yapmayı en zor zamanlarda başarabilmesi, yapılan işi çok daha kıymetli ve özel kılıyor.

    The Expanse, gerçekten de izlediğim bilim-kurgu yapımları arasında en özel ve ayrıcalıklı yerini hakkıyla aldı. Meraklılarına da hararetle tavsiye ediyorum. Dizinin 7. Sezon devamı için büyük bir potansiyeli var. Dileriz ki, bu harika maceranın devamı bir gün ve bir şekilde gelir.





  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.