Şimdi Ara

The Elder Scrolls V: Skyrim Video İnceleme (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
173
Cevap
0
Favori
60.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oğuzhan_007

    Güzel ama karışık ben oynadımda 2 lwlde kaldım bişiler diyolar anlamıyom

  • oyun ceviri ekibi bu oyunada el atsanık çok güzel olur kardeşlerim
  • Yılın oyunu Skyrim. Oynamadan yorum yapanları skyrim, oynamaya davet edeyrm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Permanent.

    Yılın oyunu Skyrim. Oynamadan yorum yapanları skyrim, oynamaya davet edeyrm.

  • Arkadaşlar oyunun bütün versiyonları bug dolu. Sınırsız para ölümsüzlük şu bu her şey var. Oyun sanki PC exclusive gibi. Xbox ve PS3'de görüntüler rezalet. Hadi xbox neysede ps3'de rezaletten de öte. Bu şartlar altında bile güzel bir oyun ama 9.5 değilde 9.0 daha uygun olurdu bence.

    GOTY olayına gelince, bu yıl baya güzel oyunlar çıktı. Ama Skyrim çok hatalı olmasına rağmen benim de en büyük adaylarımdan GOTY için.
  • Şimdi oyun rpg türünde olduğu için,yukarda adı geçen oyunların daha iyi gözükmesi normaldir.Çünkü Skyrim de aksiyon biraz daha ikinci planda.Şahsen rpg delisi bir insan değilimdir,ama oyun beni benden aldı.Aslında kılıç vuruşları biraz daha estetik olsaymış hoş olurmuş.Eni boyu 4 çeşit vuruş şekliyle oyun bitiyor.
    Skyrim dünyasında aksiyon sana gelmiyor,sen aksiyona gidiyorsun.Bu yüzden oyunu oynayan arkadaşlar ata binmeyin,bildiğin yürüyün.Heryere bakın,çünkü hiç ummadığınız bir şelalenin arkasından dungeon çıkıveriyor karşınıza.Şimdilik suikastci oldum,onunla uğraşıyorum.Ama muhakkak başka bir sınıfla,başka topluluklarda,başka başka buildler deniyeceğim.Buda oyunun süresini bir hayli uzatacak.GW2 ye kadar herhalde oynarım ben bu oyunu.
    Oyunda grafik olması gerektiği kadar.Texture paketleri çıkmaya başladı,onlarla dahada güzel grafikler çıkacaktır ortaya.
    Oyunun eleştirilecek yönleri yok mu,tabiki var.Örneğin Ejderha ların çok basit ölmesi.Giantları öldürmek için iyi zamanlamalara ihtiyacım oluyor.Oysaki ejder çıkınca karşıma çokda takılmadan indiriyorum.
    Diğer bir olayı ise,her ırkla her buildi yapabiliyor olman.Caster-ranger kasıyorum,oluyor mu,güzelde oluyor.Girdiğim savaşlarda fazlaca taktik yapmam gerek kalmıyor,buda olayı basitleştiriyor.Mob yada boss geldikce kendimi healliyorum,okluyorum,olmadı pet çıkartıp onunla öldürüyorum.Keşke burada biraz kısıtlama olsaymış.
    Bir diğer kötü olduğunu düşündüğüm nokta,inceleme videosunda da dile getirilen gizlenme mantığı.Adamın burnun dibine giriyorsun,seni yinede spot layımıyor.Hani belirli bir mesafeyi anladımda,adamın dibindeyim,artık beni bulması lazım.
    Öte yandan,muhteşem bir ingilizcem yoktur,hatta kötüdür,ama oyundaki görevlerin mantığını anlayabiliyorum.Yani ingilizceyi okadar da kasıntı yapmayın.Suikastci olmak istedim,karşıma çıkan konuşma seçeneklerinde ''kill-killer'' yazılarını gördüğüm seçenekleri seçtim ve oldum.Bukadar basit.Görevlerde zorlanıyorsanızda,youtube den bakabilirsini.Hemen hemen her görev,zindanın videoları mevcut.

    Sonuç itibari ile,saf aksiyon isteyen biri sakın bulaşmasın kesmez.Ama benim gibi rpg lere bir yerlerden başlanmalı diyenler için ise(yıllardır mmorpg oynadım,ama hiçbirinde rpg görmedim)biçilmiş kaftan.O atmosfer ve müzikler harkulede güzellikte.
    Yine yukarda da dediğim gibi bu oyunda aksiyon size gelmiyor,siz ona gidiyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuSaT28 -- 26 Kasım 2011; 12:01:55 >




  • Hayal dünyasında yaşıyoruz, dünya bir hayal , yaşam bir masal . Oyunda gerçekçilikle yakından uzaktan alakası yok. Neyini beğeniyorsunuz bu oyunun açıklarsanız sevinirim?
  • menüler daha iyi olsa ve favori sistemi yerine sırtına okyay yada çiftelli kalkab beline iki kılıç yada bi kılı. bi bıçak felan vede bu oyunda en çok olmasını istediğim şey EJDERHA ya dönüşmekti divinity 2 de ki gibi buraya daha çok yakışırdı.birde dahadetaylı anlatsaymışsınız ırk seçimi strateji felan....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crimson75

    quote:

    Orijinalden alıntı: Permanent.

    Yılın oyunu Skyrim. Oynamadan yorum yapanları skyrim, oynamaya davet edeyrm.







  • Morrowind'i oynadığımda resmen büyülenmiştim.Hayatımda bu kadar derin bir oyun oynamamıştım.Onlarca sınıf,ona bağlı güçler,sınıflar,yetenekler,özellikler aman Allahım ! Oyunun mantığını çözene kadar bir hafta geçmişti.Sonra "bu oyunun bi devamı var heralde" diyerek Oblivion'u buldum.Onda da büyülenmiştim.Ama onda yetenek sayısı daha azdı ve dövüş sistemi Morrowind'den çok farklıydı.Artık Blunt ve Axe; Blunt,Long Blade ve Short Blade; Blade yeteneğine dönmüştü.Enchantment gitmişti.Mızraklar yoktu,tatar okları yoktu,levitation büyüsü yoktu ! Ama o grafikler... Zavallı GF 6200TC resmen ağlıyordu...Sonra bi 8600 almıştımda tadına varmıştım oyunun.Oblivion'u bitirdiğim gibi TES 5 ile ilgili bir bilgi bir haber aramaya başladım.2009 yazıydı galiba Todd bir röportajda "2010 sonunda çıkacak" demişti.O günden sonra deliler gibi beklemeye başlamıştım ve her günde yeni bir bilgi arayışı içindeydim.Çıkan bir sürü teoriler,sahte tanıtımlar vs vs.En son oyunun Skyrim olacağı açıklandı ve tanıtım filmi çıktı.O gün resmen delirdim :D

    Gelelim oyuna... Grafikler ve seslere hiç bir şey diyemiyorum...Büyülediler beni...Ama ben isterdim ki mızrak,kısa-uzun kılıç,balta ve çekiç yetenekleri tekrar ayrılsın,Khajiit ve Argonian sınıfları Morrowind'deki gibi daha "yaratığımsı" olsa,hatta unuttuğum Orta-Ağır zırh ayrımı da geri gelse...Yinede beklediğime deydi... 2 haftadır başındayım kalkamıyorum =) Mass Effect 3 ile kapışacak yılın oyunu ve yılın rpg'si kategorisinde.

    Bu güzel video inceleme için sonsuz teşekkürler,saygılar.




  • Şu oyuna bile sataşan birkaç TROLL var. YAHU GİDİN CODUNUZU OYNAYIN BE ARKADAŞ 3-4 SATTE OYUNCU OLUN. Sizi Aşar Skyrim. Ne anlıyorsunuz diye soranlar, sizin kafa almıyor diye milletin de mi almayacak yani?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wayward Son

    undefined


    Katılmıyorum. Hatalı eleştirilerin var, sana 3 artı veren arkadaşta durumun farkında değilim sanırım. Öncelikle Oblivion daki Skill sistemini HAYATTA istemezdim. Bunu birçok Elder Scroll Fanı istemez. Belkide oyunun en iyi yanı Skill sisteminin üzerinden geçmeleri ve gereksiz olanları kırpmaları. Bazı şeylerin kırpılıp düzenli hala getirilmesi ya da bazı şeylerin çıkarılması RPG değeri azaltılıyor anlamına gelmez! Skill sistemi Oblivion dan çok çok değişmiş ve geliştirilmiş, söylediğin gibi sadece kırpılmamış Skill seçimi olarak tasarlanmış ve en sonunda FARKLI KARAKTERLER HAVASI KATILMIŞ bu Oblivion'ın en büyük eksiğiydi.

    Dövüş sistemini eleştirmişsin. Oyunda bazı yerler kolay bazı yerler zor yani oyunun sonunda öyle bir yere gidebilirsin ki oyunun en kolay yeri olabilir aynı şey başı içinde geçerli en zoru çıkabilir, AÇIK DÜNYA oyunu. Ve oyuna kolay diyenler %99 Thieves Guild'in son 2 bölümünü yapmamış olanlardır. Ben yakın dövüşe odaklandım hadi bakalım o bahsettiğim son 2 bölümdeki öyle yerlerdeki öyle mücadeleleri kazanında göreyim. Şahsen üzerimdeki en iyi armorlar zar zor dayandı. Busırada iyi bir oyuncuyudumdur güven azıcık level la neleri indirdim.

    'Alacağımız perkler her ne kadar çok sayıda olsa da dediğim gibi bunun hareketlerde de gözükebilmesini tercih ederdim' ZATEN böyle birşey var, sen fark edememişsin, en basiti one-hand skillerinde. Benim en sevdiğim %25 şansla bir düşmanı tek vuruşta indirmek, karakterimiz dönüp öyle bir koyuyorki kafası uçuyor çok keyifli. Dual Weaponların hızını artırma var vs vs. Necromancy büyülerinde canavar çoğaltma var DAHA NE OLSUN?

    Fast Travel da ne değişmiş arkadaş bildiğin herzaman ki Fast travel. Neyse diğer yorumların güzel ama eleştirdiğin yerlerde eksik var.




  • hele şükür sonunda yaptığımız karakter bişeye benzeyecek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasretbitmez

    Hayal dünyasında yaşıyoruz, dünya bir hayal , yaşam bir masal . Oyunda gerçekçilikle yakından uzaktan alakası yok. Neyini beğeniyorsunuz bu oyunun açıklarsanız sevinirim?

    Gerçekçilikle işimiz yok bizim. Tamamen hayal ürünü uçsuz bucaksız diyarları keşfetmek daha çekici geliyor bize.
  • tam gerçek bir orta çağ oyunu süper !!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasretbitmez

    Hayal dünyasında yaşıyoruz, dünya bir hayal , yaşam bir masal . Oyunda gerçekçilikle yakından uzaktan alakası yok. Neyini beğeniyorsunuz bu oyunun açıklarsanız sevinirim?


    Fantastik yapımlardan anlamayacak kadar düz düşünen biriysen zaten bu oyundan tat almak için yapabileceğin hiç bir şey yok senin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasretbitmez

    Hayal dünyasında yaşıyoruz, dünya bir hayal , yaşam bir masal . Oyunda gerçekçilikle yakından uzaktan alakası yok. Neyini beğeniyorsunuz bu oyunun açıklarsanız sevinirim?

    İlginç bir yorum. Gerçeklikten kastını anladım. Ama ejderhalar büyüler ve benzeri fantastik kavramlar oyunda yer almasaydı emin ol daha da az beğenirdin. Gerçeğe en yakın oyun hayat. Dışarı çıkıp hava almak varken simsde bahçeye çıkmak falan daha zevkli geliyorsa sana sims oynayabilirsin.
  • BSC Misafiri
    26.11.2011 14:07:24

    Bak az önce T-MAC*1 güzel değinmiş, skill olayına. Morrowind'den beri bir kırpılma söz konusu. Baltanın, gürzün ve kılıcın kullanım alanları farklıdır. Tarzları da ona keza. Sen bu özellikleri tek bir çatı altında toplarsan doğru bir şey yapmış olmazsın. Blunt, axe ve sword olayı zaten hemen hemen her RPG'de olan özellikler, kırpmanın manası yok. Kaldı ki dediğim gibi acrobatics özellikle Thief için olmazsa olmaz. Normalde ulaşılamayacak bir yere çıkıp stealth kill yapabilme imkanın varken şimdi zıplamayı güdükleştirmenin bir manası yok.

    43. level'ım, Thieves Guild, Companions, Jarl vs. görevlerinin tamamı bitti. Ana hikayeyi sona sakladım. Şu an Daedric Artifact topluyorum.

    Thieves Guild'in son iki bölümü zordu. Neden zordu, Falmer'lar senin zırhına, silahına göre fazla güçlüydü. Markarth'ta da Falmer'lar var. Thieves Guild'den sonra oraya girdim, Falmer falan hak getire. Yani olay tamamen level'da. Potion depolamadan bir zindana girmek zaten manasız. Witcher'daki potion kullanma sistemini ele alalım, içer içmez gücün zirveye tırmanmıyordu, zorluk derecesini arttıran gerçekçi bir sistem. Yeterli sayıda healing potion ile geçemeyeceğin yer yok yani Skyrim'de. Çünkü gücün anında yenileniyor. Üstüne Block en az 4. seviyedeyse tank gibi oluyorsun, bu bir.

    Kafa uçurma hareketi senin insiyatifinde olan bir şey değil, hazır animasyon ve genellikle düşmanın enerjisi azken yapabiliyorsun. İstediğin an kafa uçurabiliyor musun? Hayır. İstediğim an farklı farklı hareketler yapabilmek isterdim. Temel kılıç hareketlerin, kendi insifatifinde olan hareketler çok az. Yıllar önce Die by the Sword diye bir oyun yapılmıştı. bu alanda efsanedir. Onun yarısı kadar farklı hareket koysalar kafiydi. Vurduğun yere göre hasar almıyor düşmanların, istediğim an kol, kafa bacak vs koparabilmeliydim. Bu iki.

    Fast travel için Morrowind'e bakmanı öneririm. Anlaşılan oynamamışsın ki direkt Oblivion'u baz alarak konuşuyorsun. Fast travel diye bir olay yoktu, rehberler vasıtasıyla yolculuk ediyordun. Daggerfall'da bile fast travel tarzı bir şey yapacaksan yolda konaklama seçeneklerine kadar ayarlıyordun. Random encounter olayı hiç yok. Bu da üç.




  • hasretbitmez beğendiğin oyunları yaz da bilelim nasıl oluyormuş güzel oyun.
  • İngilizcemin yetmeyeceğini bildiğim için güzelim oyunu oynayamıyorum!!! Oynayanlara bakıyorum maşallah her şeyi anlıyorlar. Yahu hepiniz yurt dışındamı okudunuz? İngilizce kurslarınamı gittiniz? Şu RPG tarzı oyunlardan hiç bir şey anlamıyorum, tonla ayrıntı var.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.