Şimdi Ara

Tezsiz Yüksek Lisans Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bu sene Özel bir üniversitenin EE Mühendisliğinden derece ile mezun oldum. Mesleki bilgi ve birikim anlamında yetinmeyi seven ve olana tamah eden biri olmadım hiç, kendimi geliştirmeye aşırı açık biriyim çünkü bilgisizliğimin farkındayım. Sorum şudur ki;

    Ne kadar iyi bir derece ile olmuş olsam da, kötü bir üniversiteden mezun olduğumun farkındayım. İş bulmanın dışında açıkçası bu okulun ismini bi kenara koyup YL eğitimi ile daha iyi bir okulu kariyerime yazdırmak istiyorum.

    Bir çok arkadaşım ve büyüğüm tezsiz olursa boşa hiç okuma gibi tavsiyelerde bulundu bana, anlayacağınız ille de çalış tezli olsun dediler. Ben ise YTÜ vb. büyük bir markada tezsiz de olsa bir eğitim almanın beni geliştireceğini düşünüyorum. Tezsiz gerçekten bu kadar gereksiz bir hareket mi olur ? Siz değerli büyüklerim ve meslek taşlarımın fikirleri çok değerli. Boş geçmezseniz sevinirim.

    Saygılarımla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aengineer23 -- 4 Temmuz 2022; 21:34:10 >







  • Selam.

    Mevzu kişisel gelişimse aralarında bir fark yok bence. Ben tezli, kuzen tezsiz yaptı. Sarf ettiğimiz efor hemen hemen aynıdır. Ben tez yazdım o da benim yazdığım tezin yarısı kadar proje yazdı. Çalışmayan/izinli tezsiz öğrencilerle gündüz ortak derse girdiğim de oldu; akşam onların dersine katıldığım da oldu. (Tezsiz grupta yaş ortalaması ve iş tecrübesi daha yüksek insanlar oluyor genellikle) Tez dışında birebir aynı. Sınavlar bile ortak. Sektördeki imajı nasıldır bilmiyorum ama tezsiz gruptaki arkadaşlardan tezli yapsaydım keşke diyenler oldu. Bence bu kadar uğraşıp tezli etiketini almak daha mantıklı, akademik düşünürsen devam etmek daha kolay.

  • bazı nadir alanlarda güzel bölümler olursa, tabiki olur ama diğerleri gereksiz.

    bi başlayın, duruma göre devam edip etmemeye karar verirsiniz.

    ayrca, tezli+tezsiz programı eş zamanlı okumanızda bir engel yok diye biliyorum.

    ikisinede kayıt yaptırıp deneyin.

  • Mierzejewski kullanıcısına yanıt

    Hocam ben tezli yapacağım üniversite bize öğrenci kartı verecek mi? Yüksek Lisansların öğrenci kartları farklı mı oluyor?

  • Scientistofcomputer kullanıcısına yanıt

    Evet verilecek. Klasik öğrenci kartı, foto, öğrenci numarası, anabilim dalı, program vs yazıyor.

  • Mierzejewski kullanıcısına yanıt

    Hocam son olarak birkaç soru daha soracağım aklıma takılmışken hazır da sizi bulmuşken biraz boş konular farkındayım ama merak ediyorum :D


    İnternetten araştırdığım kadarıyla pek yüksek lisans diploma örneği bulamadım. Diploma olarak Lisans Derecesinin aynısı olup buna ek olarak Tezli Yüksek Lisans ve program adı mı yazıyor?


    Siz İTÜ'de mi öğrenim gördünüz?

  • Scientistofcomputer kullanıcısına yanıt

    Hayır İTÜ'lü değilim. Vakit bulup diplomamı alamadım henüz ama diploma örneği yazdım ilk sırada şöyle bir şey çıktı. https://www.29mayis.edu.tr/upload/2016/11/18/diplomayonerge_1582efcbe47c67.pdf?v=1

  • Hali hazırda bir işin yoksa veya bi kamu kurumunda çalışmıyorsan ikiside işine yaramaz.Zamanına,emeğine ve parana yazık :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 30 Ağustos 2023; 17:18:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.