Şimdi Ara

Tesla, otonom sürüş yazılımı FSD’nin fiyatını ciddi oranda düşürdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla, otonom sürüş yazılımı FSD’nin fiyatını ciddi oranda düşürdü
    Tesla, fiyat indirimlerine hız kesmeden devam ediyor. Otomobil devi geçtiğimiz günlerde ABD genelinde Model S, Y ve X araçlarında cazip bir indirim yapmıştı. Firma şimdiki indirimini ise yazılım tarafında gerçekleştiriyor. ABD ve Kanada’daki kullanıcılar artık Tesla’nın otonom sürüş yazılımı Full Self-Driving veya FSD kabiliyetini 4.000 dolar daha ucuza alabilecek.



    Tesla, FSD özelliğinde fiyatları indirdi



    Tesla, FSD özelliğini daha önceden ABD’deki sürücülere 12.000 dolar (Kanada için 16.000 CAD) karşılığında sunuyordu. Firma almış olduğu karar doğrultusunda otonom sürüş yazılımının fiyatını ABD’de 4.000 dolar düşürdü. Böylece FSD fiyatı 8.000 dolar oldu. Kanada fiyatlandırması da 16.000 CAD seviyesinden 11.000 CAD seviyesine indi.



    Tesla, FSD paketinde yaptığı fiyat değişikliğinin yanı sıra 6.000 dolarlık Geliştirilmiş Otopilot seçeneğini de kaldırdı. Bu pakete sahip mevcut araç sahipleri 2,000 dolar karşılığında FSD'ye yükseltme yapabilecekler. Tesla geçtiğimiz haftalarda FSD abonelik hizmetinin fiyatını yarı yarıya düşürerek aylık 99 dolara indirmişti.



    Ayrıca Bkz.Ucuzlayan Tesla Model Y, 2,6 milyon TL’ye yükseldi: Peki neden?



    Tesla, Full Self-Driving yazılımını yıllardır sunuyor ve bu yazılımını sürekli olarak geliştiriyor. Ancak adının aksine FSD, tam anlamıyla otonom sürüş vadetmiyor. Zaten Tesla, resmi web sitesinde de bu özellik aktifken sürücü denetiminin zorunlu olduğunu ve aracın otonom hale gelmediğini belirtiyor. FSD, mevcut haliyle “Seviye 2” otonom sistemi olarak nitelendiriliyor. Piyasada Seviye 3’e (Mercedes DRIVE PILOT) sahip araçlar da bulunuyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/tesla-makes-its-controversial-full-self-driving-software-cheaper-by-4000-184737580.html







  • Otoyolda olacaksın, önünde araç olacak, şerit çizgisi olacak, gündüz olacak, parlayan ışık olmayacak, çalışma olmayacak ve araç şerit değiştirmeyecek. Ee? Gezegenler de hizalansın mı? Oldu olacak çekme demiri koşulu koy da işin adı konsun. Çok saçma.


    Bu standartlar bu kadar limitli ve farklı olabiliyor mu? Bu haliyle tam da standart olamamış gibi geldi ama...

    Edit: Ayrıca otoyolda 40mph hıza izin veriliyor mu? Bu hız 60-65km\h'a denk geliyor.
  • Seviye 2 diyip küçümsememek lazım. Mercedes’in seviye 3 dediği otopilot teslanın seviye 2 otopilotun yanında şaka gibi kalıyor.

    Tesla, otonom sürüş yazılımı FSD’nin fiyatını ciddi oranda düşürdü
  • Tesla Avrupa’da daha FSD’yi aktive etmedi bile.

    Önceden almış olanlar kullanmadan ürünün fiyatı düşmedi şimdi.

    Millet bana göre kazıklanmış oluyor.
  • le_tatative kullanıcısına yanıt
    Otoyolda olacaksın, önünde araç olacak, şerit çizgisi olacak, gündüz olacak, parlayan ışık olmayacak, çalışma olmayacak ve araç şerit değiştirmeyecek. Ee? Gezegenler de hizalansın mı? Oldu olacak çekme demiri koşulu koy da işin adı konsun. Çok saçma.


    Bu standartlar bu kadar limitli ve farklı olabiliyor mu? Bu haliyle tam da standart olamamış gibi geldi ama...

    Edit: Ayrıca otoyolda 40mph hıza izin veriliyor mu? Bu hız 60-65km\h'a denk geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 22 Nisan 2024; 16:06:32 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Otopilot standartları daha çok kullanıcı gerekiyor mu gerekmiyor mu kıyaslaması yapıyor. Seviye 3 otonom sistem aktifken kaza yaparsan mercedes sorumlu oluyor bu durumda. Seviye 2’de aracın yaptığı ve yapmadığı her şeyden sürücü sorumlu. Yani bi gün tesla yazılımına güvenip artık sistem aktifken sürüşü takip etmenize gerek yok derse seviye 3 olacak. Ha hali hazırda teslanın seviye 2 denilen fsd v12 yazılımı mercedesin seviye 3 için istediği kriterlerde hatasız olarak ortalama bir insandan daha iyi kullanıyor aracı.

    Standartlar bence de bi gözden geçirilmeli. Şu anda aynı anda şerit ortalama ve adaptif hız sabitleme yapan her araba seviye 2 otonom sürüş yapabiliyorum diyebiliyor.

    Tesla, otonom sürüş yazılımı FSD’nin fiyatını ciddi oranda düşürdü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi le_tatative -- 22 Nisan 2024; 16:23:16 >




  • İlk zamanlar devrim niteliğinde olsa da artık rakipleri çoğaldı ve popüleritesini yitirdi. Araç alanların çoğu aracı kendi kullanmak istiyor zaten. Ben daha çevremde araç alayım da, haritadan beni istediğim yere kadar götürsün diyen ve herhangi bir sürüş asistanına %100 güvenen kimseyi görmedim.
  • Ben Tesla’ya Tesla demem o Tesla’da FSD olmadıkça.
  • Esxici E kullanıcısına yanıt
    Gidipte 1000km+ götürsün demem de uzun yolda belirli yerlerde kulllanılabilir. Uzun yolda hız sabitleyici bile çok iş yapıyor, dinlenmene olanak sağlıyor. Uzun yoldasın 1 saat dinleniyorsun araç içinde, çok iyi bence.
  • Hacı beni götür sen şehirler arası tamam derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.