Şimdi Ara

Tesla ilk çeyrekte “felaket” sonuçlarla yüzleşti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla ilk çeyrekte “felaket” sonuçlarla yüzleşti
    Tesla bugün, 2024 yılı için ilk çeyrek araç üretim ve teslimat raporunu yayınladı. Şirket, teslimatlarda yılın bu döneminde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 8,5, geçtiğimiz yılın son çeyreğine göre ise yaklaşık yüzde 20 düşüş yaşadı. Raporun yayınlanmasının ardından Tesla hisseleri yaklaşık olarak yüzde 6,5 oranında düştü.



    Tesla'da satışlar ciddi oranda düştü



    Son birkaç haftadır gündemde olduğu gibi Tesla'nın 2024 yılının ilk çeyreğindeki teslimatlarına ilişkin beklentiler çok iyi görünmüyordu. Öyle ki mevcut analist tahminleri, beklentilerini sürekli olarak aşağı yönlü olacak şekilde revize etti. Genel olarak beklenti 431.000 adet teslimat yönündeydi. Ancak bugün açıklanan resmi verilere göre Tesla, yılın ilk çeyreğinde 386.810 adet teslimat yaptığını bildirdi. Bu da yıldan yılda yüzde 8,5 düşüş anlamına geliyor.



    Tesla ilk çeyrekte “felaket” sonuçlarla yüzleşti
    Tesla, satışları modele göre ayırmıyor ancak toplamda 412.376 adet Model 3/Y otomobil ürettiğini ve 369.783'ünü teslim ettiğini bildiriyor. Diğer modellerde ise 20.995 adet üretilip 17.027 adet teslim edildiği aktarılıyor.



    Ayrıca Bkz.Mart ayında en çok satılan otomobiller: Chery ilk 3'te



    Tesla bu düşüşün nedeni olarak birkaç mazeret de paylaştı. Firmaya göre hacimlerdeki düşüş kısmen Fremont fabrikasındaki güncellenmiş Model 3'ün üretim artışının erken aşamasından, Kızıldeniz çatışmasının neden olduğu nakliye sapmalarından ve Gigafactory Berlin'deki bir kundaklama saldırısından kaynaklanan fabrika kapanmalarından kaynaklandı.



    Tesla, geçen yılın aynı döneminde elektrikli otomobil üreticisi 422.875 teslimat ve 440.808 araç üretimi gerçekleştirmişti. Bir önceki rekor çeyrekte (2023 Q4) ise 484.507 teslimat ve 494.989 araç üretimine ulaşılmıştı.




    Kaynak:https://electrek.co/2024/04/02/tesla-releases-q1-2024-deliveries-disastrous-results/
    Kaynak:https://ir.tesla.com/tesla-vehicle-production-deliveries-and-date-financial-results-webcast-first-quarter-2024







  • faiz artırımlarının sonradan gelen etkisi ve çinlilerin yükselişi

  • Tesla balonu patladı. Sırada apple nvidia Microsoft ve diğerleri var. Hepsi patlayacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    hehe patladı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    çinliler daha ucuza yapınca tesla zorlandı

  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    hangi hisse alalım onu da söyleseydin.hangi firmalar yükselecek çiftlinkbank mı

  • İnsanlar yeni model bekliyor Elon Efendi. Yıllardır aynı tasarım. Bir değişiklik yok. Diğer araçlar tasarım anlamında aldı başını gitti. Artık Türkiye bile elektrikli araç üretiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 10 yaşındaki model s ile yeni model s arasında fark belli belirsiz.bu kafayla giderlerse istedikleri kadar teknolojik olsun insanlar değişiklik bekler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rakipler arttı ve baya sağlam geldi, beklenmedik bir durum yok o nedenle tam olarak bir problem de yok

  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    adm nvidia ms ye balon dedi ya la Tesla ilk çeyrekte “felaket” sonuçlarla yüzleşti bunlar tesla mı da kendi alanlarında kimsenin cesaret edemediği ütopik şeylere zıplayıp sonra elleri yüzlerine bulaştırsın. tamam ms yi günahım kadar sevmem de. adamlar para akışını 30 sene önce sabitledi. 30 yıldır da gram düşmedi gelirleri. hele nvidia. adamlar yapay zekada amd intel dinlemiyor. qualcomm ise yanlarına yanaşmıyor. neresi balın?

  • Beklenen gelişme...

  • xbatmanx X kullanıcısına yanıt

    Hisse tavsiyesi vermiyorum.


    Görünen köy klavuz istemez.


    Yazın tesla için 1000 dolar olacak diye aynı bizim borsadaki gibi gazladılar milleti. Bizim saf millet burada tokatlandı yetmedi birde wall street de tokatlanıyor dolar bazlı.


    Teknik analiz bilirim amatör düzeyde. Baktım dedim bunun gidişi aşağı. Ama millet düştükçe aldı alım fırsatı diye 300 dolardan 160 dolara geldi. 150 doları kırarsa ve orada kalırsa 100 dolara kadar inecektir.


    Siz borsada çarklar nasıl dönüyor öğrenin. Sonra nasıl millete yüksekten hisse boşaltıyorlar anlarsınız.

  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt

    Borsa işi şu şirket şu işte çok iyi bu işte çok iyi ile yürümüyor. Godomanlar her zaman bir yerde milletin eline verirler bu apple nvidia aselsan koç vs fark etmez.


    Bu ara teknoloji hisselerinde sağlam çakacaklar gibi duruyor, maalesef.

  • Toplam üretiminin %95’i sadece iki model olması ne kadar problemli bir şirket olduğunu gösteriyor zaten.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elon mask İsrail'e gidip katliamı savununca Tesla gumledi mi yani olabilir

  • Elektrikli araçlarda menzil, şarj istasyonu, yangınlar vs gibi sorunlar çözülmediği sürece Tesla'yı daha kötü sonuçlar bekliyor. Elektrikli araçlara geçiş için henüz çok erken geleceğin yakıtı hidrojen olacaktır. Otomobil üreticileri hidrojen yakıtlı otomobiller ve tırlar üstüne yoğunlaşmalıdır. Gelecekte hidrojeni her yerde kullanırken göreceğiz sadece otomobil ve tırlarda değil Toyota ve Hyundai'nin yurtdışında hidrojenli giden araçları mevcut (Mirai, Nexo) keza Mercedes'in de kamyonu var. Elektrikli araç yerine hibrit araç almak günümüz şartlarında daha uygun elektrikli araçların alması gereken daha çok yol var

  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    arkadaşım senin dediğin ile konunun zerre alakası yok. sen balinaların para koıparmak içn yaptığı çakallıklardan dem vuruyorsun. bu firmaları etkilemez. o para görünce koşup fiyat düşüncekorkup hisse satan aptallara giren bi şey.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.