Şimdi Ara

Termostatik vana kombi hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar. Yeni bir eve taşındık ve evdeki bütün peteklerde termostatik vana mevcut sadece 2 adet banyoda ki havlupanlar hariç. Kombi Buderus U022-22K. Daha önce termostatik vana hiç kullanmadım o yüzden bir kaç sorum olacak. Kombiyi 50 derece yapıyorum ve vanaları 5'e getiriyorum ama kombi mesela yandığında suyu 30 derece gösteriyor yandığı an derece tırmanışa geçiyor ve en fazla 3 dakika da 50 derece oluyor. Ve kombi ateşi kestiğinde 30 dereceye yaklaşık 5 saniye de düşüyor. Ve peteklerin sıcaklığına baktığımda en fazla 38 derece olarak gördüm ama genelde 23-25 derecedeler. Bu normal mi? Buderus kombi de çalışma mantığı nedir? Mesela 40'a ayarlasak 45'te sönüp 35'te yanmakmıdır? Zira ben 50 yapıyorum bu yine 30'a düşüyor ve yanmıyor. Evin sıcaklığı 17 derece sokaktan hallice.




  • Selamlar, eğer evinizde oda kumandası yoksa kombi tesisat dönüş suyu sıcaklığına göre çalışır. Eğer tesisattan dönen suyun sıcaklığı ayar sıcaklığına yakın ise kombi kendini kısar ve gerekli ise de kapatır. Eviniz tam ısınmıyor ise termostatik vanalar kısık olabilir. Bu nedenle hepsini sonuna kadar açarak tekrar deneyiniz. Peki radyatörlerin altı üstü eş sıcaklıkta mı ? Petekler hava yapmış olabilir. Özellikle havlupanları kontrol edin gözden kaçabiliyor.

  • Termostatik vana odanın sıcaklığını algılayıp kalorifer peteklerine suyun girip girmemesine karar veren parçadır. Yanlış hatırlamıyorsam 5 ibaresi odayı 26 derecede tutmak içindir 4 24 derecede , 3 22 derecede diye gider termostat marka ve modeline göre internetten bakın. Vanaları sonuna kadar açıp deneyin eviniz ısınmıyorsa kombide ya da vanalarda sorun vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 5 Nisan 2021; 4:13:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.