Şimdi Ara

Termal macun önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar. Rtx 3090 kartıma termal macun bakımı yapacağım. Ama hangi marka ve modelini kullansam bilemedim. Fiyatlar çok pahalı. 300tl yi aşmayacak termal macun önerebilirmisiniz? Birde termal ped değiştirmek istiyorum onunda hangisini önerirsiniz?



  • Yeterince tecrübeli değilseniz bakım yapmanızı önermem. Tozlu çalışsın daha iyi bence, opsiyon olarak bilen, güvenilir kişilere,yerlerede yaptırılabilir.


    İnternette azımsanmayacak kadar kişinin, bakım yapmaya çalışırken kartı bozduğunu, hasar verdiğini görüyoruz.( Fan yaprağı kırılması, sıcaklık düşüşü yerine sıcaklıkta artış, chipset arızası, bellek arızası, kısa devre vb.)


    Ancak yapacaksanız şunlara dikkat etmenizi öneririm.


    1.-Konuyla alakasız olarak- Termal pad değişimi yapmayın, daha kalın termal pad takıpta bellek bozan çok kullanıcı var bunu en iyi mining döneminde gördük.


    Değiştirmek isteyenlere önerebileceğim şeyler çok kaliteli padler kullanması, birebir aynı kalınlıkta padler kullanması, kalın termal padler bellekler üzerinde baskıya neden olurken(sonrasında lehim çatlakları vb. sorunlar oluşmasına neden olan), ince padler işlevsiz(temassız) kalır.


    2.Sökerken çok dikkatli olun herşeye çok dikkat edin. Takarkende vidaları dengeli sıkın.

    (Örneğin, Vidalar söküldükten sonra soğutucu blok chipsete yapışık kalabileceğinden -eski macun kuruduğundan-, ayırırken chipsete zarar verebilirsiniz.)


    3. Termal macunu kaliteli kullanın piyasada SAHTE birsürü ürün var, mümkün oluğunca resmi tedarikçisinden satın alın. Alacağınız ürünün piyasada sahtesi var mı nasıl ayırt ediliyor bakmanızı öneririm.

    (Örneğin Arctic Mx4, resmi tedarikçisi teknobiyotik, fakat piyasada bolca sahtesi olan bir ürün.)


    4. O ekran kartı için(3090) bütçenizi arttırarak üst seviye bir termal macun kullanmanızı öneririm. Bu konuda bolca karşılaştırma videosu ve içerik bulunuyor.


    5. İletkenliğinin yanında dayanıklılık süresi uzun, kolay kurumayan bir ürün kullanmanızı öneririm. Bu sayede ikide bir termal bakım yapmanız gerekmez.


    6. Eski termal macunu temizlerken çok dikkatli olun, chipset etrafındaki küçük kompanentleri kopartmayın.


    Aklıma gelenler bu kadar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 1 Eylül 2023; 0:49:55 >




  • Merhabalar, 100 den fazla karta thermal pad değişimi ve bakımı yaptığım için, profilimdeki yorumlara bakarsanız detaylı bilgilendirme almış olursunuz.


    Bunun dışında kartınızın fiziksel ve donanımsal durumu nedir?

    Testlerde sıcaklıklar kaçları gösteriyor ?

    Gerçekten böyle bir bakıma ihtiyaç var mı ?

    Daha önce teknik işler yaptınız mı ? Eliniz tornadiva tutar ince işçilik yapabilir misiniz?


    Diyelim ki sıcaklıklar çok uçuk,

    Ortalama olarak 1500 tl civarında malzeme fiyatı olacağını unutmayın.

    Çoğu 3090 kartta 3 farklı kalınlık oluyor. Kaliteli ve ısı iletkenliği (w/mk) yüksek olan termal padlerin ortalaması 350-400 tl civarında başlıyor ve kalınlığına göre değişiyor.

    Macunlar yine aynı şekilde. Ben 3080 altı kartlara mx4 (%100 almanya üretimi) 3080 lere ise kryonaut extreme (%100 almanya üretimi) öneriyor ve öyle kullanıyorum.

    Tabi buda otomatik olarak malzeme fiyatına direk etki ediyor. Kryonaut extreme 1 gr'ı ortalama 500 tl civarında bulunabiliyor. 3000 seri kartların chipler 1 gr 1.2gr civarında termal macun istiyor. (Tabi bu tek seferde herşey mükemmel olursa geçerli).

    Tek seferde işlemi yapamazsanız tekrardan kartı açmanız gerekecek bu sefer macun dağılacak vs derken yenilemek zorunda kalacaksınız.


    Daha onlarca şey yazılabilir buraya ama en temel şeyler üstte sorduklarımın cevaplarında gizlidir.



    İyi günler.

    Umarım sorunsuz halldersiniz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.