Şimdi Ara

Tek doz kemoterapi ve yan etkileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Allah kimsenin başına vermesin böyle bir belayı. Başına gelenede tez zamanda şifa versin.
    Bende pure seminom tümör bulundu. Patoloji raporunda küçük noduller olduğu yazıyordu. Ameliyatla tamamı alınmasına rağmen bir yada iki sefer 1000cc carboplatin (karboplatin) verileceği söylendi. 3 doktordan 2 si bir doz biri iki doz dedi. Her neyse ben ilk dozu gözümü karartıp aldım.
    Yan etkiler:
    Ilk 5 gun kesintisiz mide bulantısı (aslında açlıktan kaynaklı. Birşey yemek istemiyor insan. Bunun için ara ara cubuk kraker filan yemek iyi oluyor)
    6 7 gün gibi kansızlık sebepli baş dönmesi ve dikkat eksikliği oluyor (bu sebepten iki gün üst üste araba kullanırken kaza yaptım. Çok şükür bende veya arabada birşey yok)
    Şuan 13. Günün gecesi az bir baş dönmesi kaldı geçmek üzere.
    Farklı birşey olursa eklerim.
    Inşallah başınıza gelipte merak edip okumuyorsunuzdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Geçmiş olsun hocam tez zamanda sağlığınıza kavusursunuz insallah.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun inşallah biran önce atlatırsınız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah sağolun dostlar. Dualar sayesinde temiz atlattığımı düşünüyorum. Dua eden baş sağlığı dileyen herkesten Allah razı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son günler gibi(19.gün) Ilaç etkisini yitiriyor sanki baş dönmesi az kaldı ama hala biraz mide bulantısı oluyor ama ilk günler gibi değil. Yarın kan verip kan sayımı yapılacak. Doktor inşallah temizsin normal yaşantına yavaş yavaş dönebilirsin der. Gerçi ben dönmeye başladım . Inşallah sıkıntı olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de nodül var. Mr çektirmistim. Doktor 6 ay sonra gel demişti. 1 sene oldu gitmedim daha. Gitmeyi de düşünmüyorum. Olacak varsa zaten olur. Açıkçası ölüm bana sıcak geliyor birazda bunun etkisi var.

    Sende nodül kaç mm idi kardeş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölümden korkmamakla ölümün sıcak gelmesi farklı şeyler bunun farkındasınızdır umarım.
    Bende 2cm çapında kitle etrafında 4 5 civarında 1 veya 2 mm boyutlarında noduller çıktı. Noduller den dolayı ilaç verildi. Farkına varılmayan başka yerlerde de olabilir gelişmesin diye.

    Gitmenizi öneririm. Önermemin sebebi sadece sağlık değil emin olun. Nodul kitle moduna geçtiği zaman ameliyat ve kemoterapi çok daha farklı olacak unutmayın. Sırf onlarla uğraşmamak için gidin derim. Ama sağlık açısından kesinlikle ne olursa olsun gitmenizde tabiiki fayda var geç bile kalmışsınız aslında. Küçümsenecek birşey olmadığını kemoterapi verilirken yanımda oturan hastaları görünce anladım. Kanser denen lanet hastalığın insanı sürünmeye ve sonrasında ölüme götürdüğünü daha iyi anladım. Siz eğer sürünmek istemiyorsanız hemen gidin. Yok ben sürüneyim sonra arkamdan fatiha okusunlar diyorsanız birşey diyemem. Tamamen size kalmış o kısmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.