Şimdi Ara

Teach UD-H01 DAC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
4.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    İngiltere'den bu DAC'ı aldım. Kargo ile 316 pound'a mal oldu. Usb'den 32 bit 192 khz yapabiliyor. İlk DAC'ım ancak daha önce Arcam rDAC dinlemiştim, ona göre çok daha müzikal bir ses verdiğini söyleyebilirim. Detaylı çalıyor ve geniş bir sahnesi var. Klasik müzikte ve jazz'da fark kesinlikle hissediliyor. XLR çıkışları da var, yani XLR girişli bir monitöre ya da amfiye de bağlayabilirsiniz. Ben kendi amfime RCA'dan bağladım (Chord Crimson Plus interconnect ile). USB'den bilgisayar bağlantısı yapmak isteyenler düşünsünler derim. Zira bu fiyat aralığında usb'den 32/192 yapabilen başka DAC bilmiyorum. Aklıma M2tech Young geliyor, o da bunun 3-4 katı fiyata sahip.

    Ayrıca optik girişi de var. Bu girişe PS3 bağlayıp, PS3'ü cd çalar olarak kullanabilirsiniz. Henüz denemedim.

    Özellikler:

    TEAC UD-H01
    USB Audio Class2 High-Speed Input from PC/Mac (Tenor 8802)
    32-bit/192kHz Dual D/A Converters (BurrBrown PCM1795 x 2)
    Up-conversion to 32bit/192kHz
    Supports Asynchronous Transfer Mode
    Toroidal-core Power Transformer
    Detachable AC Socket
    Headphone Out with Volume Control
    Aluminium Front Panel
    USB Input: 1 (USB 2.0)
    Digital Audio Inputs: 2 (Coaxial, Optical)
    Balanced Audio Output: 1 (XLR, 1=GND, 2=Hot, 3=Cold)
    Audio Output: 1 (RCA)
    Headphone Out: 1 (6.3mm)
    Input Signal Sampling Rate: 44.1kHz, 48kHz, 88.2kHz, 96kHz, 176.4kHz, 192kHz
    Operation: 230V AC, 50Hz
    Dimensions (W x H x D): 215 x 55 x 215 mm

    DAC ayrıca 32 bit 192 khz'e up conversion yapıyor. Yani örneğin standart cd kalitesini up conversion ile 32/192'ye çeviriyor.


     Teach UD-H01 DAC



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsidian -- 12 Ocak 2012; 19:19:04 >







  • Satmak isterseniz pm yollayın
  • Hi-fi Choice dergisinin incelemesi:

    quote:

    TEAC has long managed to bridge the gap between mass-market and audiophile. Its mass-market products are exactly that (good, but mass-market), but its more refined offerings are often found in some of the fi nest systems. It may be guilty of over-using the word ‘reference’ in connection with hi-fi products, but the latest additions to the compact Reference range really do look as if they mean business, especially this new DAC.
    Hi-res Tenor

    The floodgates are well and truly open as regards hi-res USB DACs, so it’s no surprise that TEAC brings its expertise to the market. The UD-H01 handles sampling rates up to 192kHz and also deals with 24- bit words, and it achieves this by using an input chip from Tenor Semiconductor. The key feature of this chip is that it allows the data transfer to operate in ‘asynchronous mode’, which means the DAC tells the computer when it’s time to send more data. In simple terms, that’s how you get low jitter from USB.

    Of course, not everyone wants to stream audio from their computer and both flavours of S/PDIF input are represented; just one each of optical and electrical. Outputs are copious, with both unbalanced and balanced on offer plus a front-panel headphone socket (a proper, full-size, jack socket) with its own volume control. D/A conversion is carried out by a generous pair of high-performance DAC chips.

    Digital filtering is carried out by an asynchronous sample-rate convertor, a part from Cirrus which appears to do minimum-phase fi ltering – that’s the sort with no pre-ringing.
    The latest analogue, too

    Analogue components are right up-to-date as well, including one op-amp so recent that its data sheet isn’t even translated into English yet; part of a dedicated high-grade audio range from JRC. It’s accompanied by several (1970s-vintage) 5532 op-amps. Passive parts, and build quality generally, are good and the unit is easy to operate.

    You need to install TEAC’s drivers on your computer to use highsampling rates via USB and not all applications seem to notice them – iTunes would only play at 44kHz. Some playback applications seemed to cause a momentary dropout at the start of a track, when you can hear the DAC’s muting relays cut out and in again.
    Strong in a strong field

    By any reckoning this is a very capable piece of kit. The competition in this field is extremely strong, however, with some of our favourite DACs of 2011 setting the bar particularly high. The more costly Rega DAC at £500 won Best DAC in our recent Awards issue (HFC 352) and our sub-£500 winner was the Matrix Mini-i at £260.

    Having set it up with a PC and made sure it was actually operating properly at high sampling rates, we played a couple of in-house recordings made at 96kHz, which showed at once that this DAC has no problem reproducing frequency extremes, detail and imaging.

    Indeed, it’s very good at the latter, giving really excellent depth, which is generous yet precise and absolutely stable. All too often, depth seems to vary with dynamics, but not here. Lateral imaging is similarly assured and as a result one seems to get even more detail from well-imaged recordings. The reason being that it’s so easy to pinpoint the position of individual performers.
    No added character

    Turning to commercial CDs of various styles of music, we were impressed with the rhythmic skills of this DAC, too. What it doesn’t always have is precision of pitching on very low notes, which are certainly fullbodied, but can sometimes sound like a slightly dull thud when previous hearings have shown them to be specifi c notes – upright bass is the instrument most inclined to show this up. That does seem to be just about the only chink in its otherwise shining armour, though.

    Treble is extended and sweet, and midrange is neutral and just as full of character as the original recording, no more and no less. The headphone output is good, too, making the UD-H01 something of a star.

    LIKE: Precise, detailed and lively sound; simple, straightforward and adequately featured
    DISLIKE: Bass could perhaps be a little more precise in some areas
    WE SAY: This DAC has plenty to recommend it at a great price


    http://www.hifichoice.co.uk/news/article.asp?a=9238



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsidian -- 20 Ocak 2012; 19:47:53 >




  • Kulaklık çıkışına sürmesi kolay Audio Technica AD 700 ve zor Sennheiser HD800 takılarak denenmiştir. İki kulaklıkla da muhteşem bir performansı olduğunu söyleyebilirim. PC'lerine head-fi setup'ı kurmak isteyenler de gönül rahatlığıyla kullanabilirler. Yine de elinizde kulaklık amplisi varsa, UD-H01'i sadece DAC olarak da kullanmanız mümkün.
  • Audioengine a5 ile kullanımı nasıl olur sizce? Kaliteli bir ürün illa ki ama audioengine için fazla mı ?
  • Bana göre iyi olur. Zira Teac'ın sitesinde hem harici ampli ile hem de aktif speaker'lar ile (Audioengine A5 gibi) ideal çalışacağı yazıyor: "... The resulting analog signal can be sent to either a set of active loudspeakers such as the matching TEAC LS-P01, or to an external amplifier..."

    http://www.teac.eu/hifi-audio/reference-series/h-01/ud-h01/

    Audioengine A5 de sınıfında iyi bir hoparlör. Uygun olacağını düşünüyorum.
  • Merhaba
    Harman Kardon 3490 ve kef c7 ile iyi bir seçim olur mu acaba. Coax ve Optik çözünürlükleri nasıl ?
  • Teac son derece nötral, bir sese sahip bir dac. Müziği olduğu gibi veriyor. Bu nedenle hiçbir ampli veya hoparlörden kötü ses vereceğini sanmıyorum. HK 3490'ı da dinlemiştim, uyumlu bir ampli yani bir problem yaşamazsınız.

    Tüm girişlerden 32 bit 192 khz'e kadar çözünürlük veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Obsidian

    Teac son derece nötral, bir sese sahip bir dac. Müziği olduğu gibi veriyor. Bu nedenle hiçbir ampli veya hoparlörden kötü ses vereceğini sanmıyorum. HK 3490'ı da dinlemiştim, uyumlu bir ampli yani bir problem yaşamazsınız.

    Tüm girişlerden 32 bit 192 khz'e kadar çözünürlük veriyor.

    Tüm girişlerden 32 bit 192 khz olması güzelmiş gerçekten. Peki cambridge audio dacmagic hakkında bir fikriniz var mı? Onu hiç dinlediniz mi? Müzikal performansı iyi diyorsunuz öyleyse. Sizde hangi cd player ve amfi ye bağlı acaba ?
    Teşekkürler.
  • Dac Magic daha önce kısa süreli kullandım. DAC kullanma amacım bilgisayardan yüksek çözünürlüklü (24 bit 96 khz ve üstü) dinlemekti. Ancak Dac Magic bilgisayardan (usb bağlantısı) iyi performans göstermedi. Ayrıca usb'den zaten yüksek çözünürlüklü çalamıyor. Daha çok cd player gibi cihazlar için yapılmış bir DAC. Yoksa kötü bir dac değil ancak benim amacıma hitap etmedi açıkçası. Daha sonra araştırmalarım neticesinde, fiyat/performans DAC'larının (Arcam rDac, Musical Fidelity V-DAC 2 gibi) usb'den en fazla 24/96'ya çıkabildiklerini gördüm. Oysa en azından 24/192 özelliği olmasını istiyordum çünkü elimde Linn Records ve Hdtracks'ın hi-res studio master'ları var (direkt master tape'lerden yapılmış flac kayıtları. Cd veya plak'tan yapılan kayıtlardan daha başarılı). Ancak bu özelliklere sahip dac'lar genelde 1000 pound'dan başlıyor ki bu ciddi bir para. Daha sonra Teac'ı gördüm. Hem uygun fiyata hem de istediğim özelliklere sahipti. Ayrıca high end amplilerde bulunan XLR balanslı girişlere sahip olması, içindeki parçaların yine high end cihazlarda bulunan parçalar olması (Hi-Fi Choice'daki makalede buna dikkat çekilmiş) TEAC'ın bu dac'ı, high end markası olan Esoteric'in yolunu takip ederek üst sınıf hi-fi setup'lar için amaçladığını gösterdi. Teac'ın yine uygun fiyata bunu satabilmesi ise, M2Tech, Arcam gibi markaların aksine yüksek üretim kapasitesi nedeniyle düşük maliyetler elde edebilmesi (iktisat okuyanlar bilir, artan ölçekli ekonomiler).

    Ben cd player kullanmıyorum dediğim gibi. Linn Records ve HD Tracks gibi güvenilir kaynaklardan edindiğim dosyaları çalıyorum. Ampli olarak Yamaha R-S500 kullanıyorum. Yine Teac gibi nötral tonlara sahip bir ampli. Hoparlörler Monitor Audio BX2 ve Dali Concept 6.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Obsidian

    Dac Magic daha önce kısa süreli kullandım. DAC kullanma amacım bilgisayardan yüksek çözünürlüklü (24 bit 96 khz ve üstü) dinlemekti. Ancak Dac Magic bilgisayardan (usb bağlantısı) iyi performans göstermedi. Ayrıca usb'den zaten yüksek çözünürlüklü çalamıyor. Daha çok cd player gibi cihazlar için yapılmış bir DAC. Yoksa kötü bir dac değil ancak benim amacıma hitap etmedi açıkçası. Daha sonra araştırmalarım neticesinde, fiyat/performans DAC'larının (Arcam rDac, Musical Fidelity V-DAC 2 gibi) usb'den en fazla 24/96'ya çıkabildiklerini gördüm. Oysa en azından 24/192 özelliği olmasını istiyordum çünkü elimde Linn Records ve Hdtracks'ın hi-res studio master'ları var (direkt master tape'lerden yapılmış flac kayıtları. Cd veya plak'tan yapılan kayıtlardan daha başarılı). Ancak bu özelliklere sahip dac'lar genelde 1000 pound'dan başlıyor ki bu ciddi bir para. Daha sonra Teac'ı gördüm. Hem uygun fiyata hem de istediğim özelliklere sahipti. Ayrıca high end amplilerde bulunan XLR balanslı girişlere sahip olması, içindeki parçaların yine high end cihazlarda bulunan parçalar olması (Hi-Fi Choice'daki makalede buna dikkat çekilmiş) TEAC'ın bu dac'ı, high end markası olan Esoteric'in yolunu takip ederek üst sınıf hi-fi setup'lar için amaçladığını gösterdi. Teac'ın yine uygun fiyata bunu satabilmesi ise, M2Tech, Arcam gibi markaların aksine yüksek üretim kapasitesi nedeniyle düşük maliyetler elde edebilmesi (iktisat okuyanlar bilir, artan ölçekli ekonomiler).

    Ben cd player kullanmıyorum dediğim gibi. Linn Records ve HD Tracks gibi güvenilir kaynaklardan edindiğim dosyaları çalıyorum. Ampli olarak Yamaha R-S500 kullanıyorum. Yine Teac gibi nötral tonlara sahip bir ampli. Hoparlörler Monitor Audio BX2 ve Dali Concept 6.

    Açıklamanız için teşekkürler. Ben daha fazla olarak cd player kullanıyorum acaba ondaki performansı nasıl olur. Müzikal güzel performans gösteren bir ürün arıyorum fazla fiyatlara çıkmadan. Tabiki bunun yanında bilgisayardan da müzik dinlediğimden dolayı en azından 24/196 çözünürlükte usb destekleyen bir DAC arıyorum. Özellikle Teac ile Dac Magic Plus arasında kaldım. Coax ve optik bağlantıyı karşılaştırınca hangi DAC dan daha iyi performas alabilirim acaba. Beni yönlendirirseniz sevinirim. Bu arada Teac Türkiye de satan yer var mı biliyormusunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aligur.81

    quote:

    Orijinalden alıntı: Obsidian

    Dac Magic daha önce kısa süreli kullandım. DAC kullanma amacım bilgisayardan yüksek çözünürlüklü (24 bit 96 khz ve üstü) dinlemekti. Ancak Dac Magic bilgisayardan (usb bağlantısı) iyi performans göstermedi. Ayrıca usb'den zaten yüksek çözünürlüklü çalamıyor. Daha çok cd player gibi cihazlar için yapılmış bir DAC. Yoksa kötü bir dac değil ancak benim amacıma hitap etmedi açıkçası. Daha sonra araştırmalarım neticesinde, fiyat/performans DAC'larının (Arcam rDac, Musical Fidelity V-DAC 2 gibi) usb'den en fazla 24/96'ya çıkabildiklerini gördüm. Oysa en azından 24/192 özelliği olmasını istiyordum çünkü elimde Linn Records ve Hdtracks'ın hi-res studio master'ları var (direkt master tape'lerden yapılmış flac kayıtları. Cd veya plak'tan yapılan kayıtlardan daha başarılı). Ancak bu özelliklere sahip dac'lar genelde 1000 pound'dan başlıyor ki bu ciddi bir para. Daha sonra Teac'ı gördüm. Hem uygun fiyata hem de istediğim özelliklere sahipti. Ayrıca high end amplilerde bulunan XLR balanslı girişlere sahip olması, içindeki parçaların yine high end cihazlarda bulunan parçalar olması (Hi-Fi Choice'daki makalede buna dikkat çekilmiş) TEAC'ın bu dac'ı, high end markası olan Esoteric'in yolunu takip ederek üst sınıf hi-fi setup'lar için amaçladığını gösterdi. Teac'ın yine uygun fiyata bunu satabilmesi ise, M2Tech, Arcam gibi markaların aksine yüksek üretim kapasitesi nedeniyle düşük maliyetler elde edebilmesi (iktisat okuyanlar bilir, artan ölçekli ekonomiler).

    Ben cd player kullanmıyorum dediğim gibi. Linn Records ve HD Tracks gibi güvenilir kaynaklardan edindiğim dosyaları çalıyorum. Ampli olarak Yamaha R-S500 kullanıyorum. Yine Teac gibi nötral tonlara sahip bir ampli. Hoparlörler Monitor Audio BX2 ve Dali Concept 6.

    Açıklamanız için teşekkürler. Ben daha fazla olarak cd player kullanıyorum acaba ondaki performansı nasıl olur. Müzikal güzel performans gösteren bir ürün arıyorum fazla fiyatlara çıkmadan. Tabiki bunun yanında bilgisayardan da müzik dinlediğimden dolayı en azından 24/196 çözünürlükte usb destekleyen bir DAC arıyorum. Özellikle Teac ile Dac Magic Plus arasında kaldım. Coax ve optik bağlantıyı karşılaştırınca hangi DAC dan daha iyi performas alabilirim acaba. Beni yönlendirirseniz sevinirim. Bu arada Teac Türkiye de satan yer var mı biliyormusunuz.

    Transport olarak kullanılacak playerin de kalitesi önem arz ediyor.Siz ne kullanıyorsunuz?

    Ayrıca kullanacağınız stereo amplifier;seçim sıkıntısı yaşadığınız iki dac paralelinde nasıl?




  • Kullanıcağım cd player Harman Kardonun hd 980 modeli.
    2. demek istediğiniz anlayamadım.
  • Dac Magic Plus'ı bilmiyorum, denemedim. Denediğim ürün ilk çıkan Dac Magic'ti. O yüzden bir yorum yapmam yanlış olur. Özellik olarak ikisi de benzer görünüyor, yalnız Teac'da toroidal transformer var, Dac Magic'te var mı bilmiyorum. Bunun haricinde ben Teac'tan çok memnun olduğumu söylemeliyim. Burn in oldu iyice ve çok müzikal ve kaliteli bir ses veriyor.

    Optik bağlantıyı denedim. Playstation 3'e bağlayarak cd'den jazz dinledim, daha sonra oyun oynadım biraz. PS3'ün üzerindeki ses kartına göre muazzam bir ses kalitesi farkı oluşturdu. Bu kadar fark beklememiştim açıkçası. PS3'ün kendi ses kartı metalik bir ses veriyor. Oyunlarda farkedilmiyor tabii sonuçta oyun amaçlı ama müzik dinlerken anlaşılıyor bu fark. Çok daha gerçekçi ve doğal bir sese kavuşturdu cihazı. Optik bağlantı da çok başarılı.

    Coaxial denemedim zira o bağlantıyı kullanan bir cihazım yok.

    Türkiye'de Forum Audio Teac satıyor bildiğim kadarıyla, onlara sorabilirsiniz. Ben İngiltere'den aldım.




  • Peki DacMagic nasıldı performans olarak hangisi daha üst düzeyde sizce. Bende TEAC e yönelmişim durumdayım. Müzikal olarak da iyi diyorsunuz. Peki İngiltere den sizmi getirdiniz yoksa bir site aracılığı ile mi aldınız. Eğer öyleyse gümrük de vergi ödediniz mi. Türkiye fiyatıyla ne kadar fark etti. Biraz fazla soru sordum galiba :)
  • USB'den ilk DacMagic'in ses kalitesi iyi değildi. USB ikincil bir bağlantı tarzı olarak düşünülmüş. Bana usb dac gerektiğinden ben sildim defterden hemen.

    Site aracılığı ile satın aldım. (http://www.custom-cable.co.uk/ ) Paypal ile ödeme yaptım. Ayrıca EU ülkesi olmadığımızdan %20 vergi indirimi yaptılar. Parcelforce (Royal Mail iştiraki ekspress taşıma firması) ile geliyor. Kargo sigortalı yani yolda kırılırsa bozulursa paranız iade ediliyor. Ürün gümrüğe takılmadı. Gümrükten geçtikten sonra PTT getiriyor. Yine Türkiye'den bir kişinin daha bu yolla satın aldığını ve gümrüğe takılmadığını stereomecmuası forumlarında okumuştum.

    Bu arada Türkiye'de henüz satılmıyor diye biliyorum. Olası Türkiye fiyatı konusunda bilgim yok yani. Firmaya sorarsanız belki karşılaştırma yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsidian -- 8 Şubat 2012; 19:58:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Obsidian

    USB'den ilk DacMagic'in ses kalitesi iyi değildi. USB ikincil bir bağlantı tarzı olarak düşünülmüş. Bana usb dac gerektiğinden ben sildim defterden hemen.

    Site aracılığı ile satın aldım. (http://www.custom-cable.co.uk/ ) Paypal ile ödeme yaptım. Ayrıca EU ülkesi olmadığımızdan %20 vergi indirimi yaptılar. Parcelforce (Royal Mail iştiraki ekspress taşıma firması) ile geliyor. Kargo sigortalı yani yolda kırılırsa bozulursa paranız iade ediliyor. Ürün gümrüğe takılmadı. Gümrükten geçtikten sonra PTT getiriyor. Yine Türkiye'den bir kişinin daha bu yolla satın aldığını ve gümrüğe takılmadığını stereomecmuası forumlarında okumuştum.

    Bu arada Türkiye'de henüz satılmıyor diye biliyorum. Olası Türkiye fiyatı konusunda bilgim yok yani. Firmaya sorarsanız belki karşılaştırma yapabilirsiniz.

    Sipariş verdikten sonra ürün kaç gün sonra elinize geçti. %20 vergi indirimi güzelmiş.




  • Perşembe sipariş verdim, cuma kargoya verildi. Salı günü teslim aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Obsidian

    Perşembe sipariş verdim, cuma kargoya verildi. Salı günü teslim aldım.

    Teşekkürler yardımlarınız dan dolayı. Bende sipariş vericem sanırım.
  • Bnde almaya çalıştım ama yüzde yirmi olan indirim bende olmadı,acaba nerde neyi eksik yaptım?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.