Şimdi Ara

TDP değeri 35 W olan işlemciyi 45 W olan işlemci ile değiştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben Laptop işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum şuanki işlemcim i5 480M ve i7 740QM işlemciye yükselticem ama başlıkta yazdığım gibi mevcut işlemcim 35 W değere sahipken i7 işlemcinin TDP değeri 45 W bunun bilgisayarıma herhangi bir zararı olur mu olursa ne gibi zararı olur ve nasıl çözebilirim? bu arada aynı model ve anakartlı laptop firmasının iki işlemcide de ürünleri var anakart işlemciyi destekliyor model acer 5742g anakart HM55 




  • Laptop çok ısınacaktır hatta ısıdan dolayı kapanabilir ve bir yerden sonra anakart zarar görebilir. İşlemci yükseltmesi için i7-640m vsya 620m seçmelisin; elbette bu upgrade vereceğin paraya değmeyecektir piyasada bu işlemciler de pek yok. Laptopunda Ssd yoksa Sandisk veya Samsung marka bir Ssd almak bilgisayarı hızlandırmada çok daha iyi bir alternatif olur.

  • Ben Packard Bell TJ75'te i7 720qm'ye geçtim. Bios güncellemesi gerekebiliyor. Bende üzerinde oynanmış bios vardı, o şekilde sorunsuz geçiş yaptım. Bu işlemciler 4 çekirdek 8 izlek ama frekansları düşük, hani oyun için düşünüyorsanız size istediğinizi yine veremezler. i7 920xm - 940xm daha iyi frekans açısından ama onlarda da tpd daha yüksek heatsink kaldıramaz bence bu işlemcilerin sıcaklığını ekran kartında sıkıntı çıkarabilir uzun kullanımda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 5 Aralık 2022; 17:0:10 >
  • sreylare kullanıcısına yanıt

    hocam peki bu ısınmanın önüne geçemez miyiz kaliteli bir termal macunla vs sonuçta hepsi aynı yıl çıkmış işlemciler yani stok fanlarında çok bir fark olacağını zannetmiyorum yani anakart aynı stok fan aynı sonuçta aynı model laptopların aynı senede çıkan i7-740qm işlemcili modelleri de mevcut

  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt

    hocam peki hangi işlemciden geçtiniz eski işlemcinizin tdp değeri neydi ve ısınmayla ilgili bir problem yaşadınız mı ben çok oyun oynamayacağım oynarsam anca günde 1 saat metin2 oynarım maksimum oynayacağım oyun odur yani benim amacım internette gezinirken dizi film izlerken youtube takılırken 1080p 60fps videolarda kasmasın office programları kullanırken felan işimi aksatmasın hızlı olsun yeter şuan 2. el olarak 250 tl civarına 740qm işlemciler mevcut

    bios güncellemesi isterse de bir uzmandan yardım almayı düşünüyorum

  • Jokerrrr12345 J kullanıcısına yanıt

    i5 460m'den i7 720qm'ye geçmiştim. İşlemciden önce daha kolay olan ssd ve bellek eklemesi yapabilirsiniz. 4 gb belleği 8 gb yapmıştım ben, ssd ile fark yaratmıştı. Windows 10'da 4 gb bellek ve hard disk sıkıntı çıkarıyor. 1080p 60 fps videolar için işlemci değişimi de yetmeyebilir. Ben olsam illa değişiklik yapacaksam bellek ve ssd eklemesi yaparım açıkçası. Isınma problemi oluyordu ama i5 460m varken de oluyordu bende.  Ben fanı son hızda kullanarak laptopun uzun süre çalışmasını sağladım ama şu anda ekran kartında sorun var.

  • ssd ve bellek yükseltmesi yaptım 6gb ram ve 240gb ssd mevcut sistemimde ama dediğim gibi 1080p60fps videolarda hafif kasmalar oluyor. Youtube'da birkaç video izledim,i7 740qm işlemcide rami 4gb olmasına rağmen 2K video izleyebiliyordu yani işlemcinin yeterli olacağını düşünüyorum tek sorunum TDP değeri.

    Fanı son hızda kullandım demişsiniz bunu güç seçeneklerinden mi yaptınız harici bir program ile mi ve sistemde kapanma vs oluyor muydu yoğun kullanımda?

  • Laptop adaptörü üzerindeki değeri kontrol edin. Ekran kartınız ne? Benim Packard Bell'in adaptörü yetmişti. I7 720qm, Ati 5650 var bende. Notebook Fan Control uygulamasından son hızda çalışmayı ayarlamıştım ben sürekli. Ses oluyor ama yapacak bir şey yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt

    voltaj 19v

    amper 4.74a

    watt 90w

    ekran kartım 420m tdp tüketimi 23 w diye okudum birkaç yerde yani işlemciyle beraber 68w yapıyor toplam yeter mi bilmiyorum sanırım değişim yapmadan öğrenemeyeceğiz  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.