Şimdi Ara

TAZMİNAT DAVASI AÇMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba, 2018 yılında üniversiteden 2 yarıyıl uzaklaştırma cezası aldım, sonrasında dava açtım ve davayı şuanda kazanmış bulunmaktayım. Tazminat davası açmak istiyorum ancak, bununla ilgili internette hiç bir kaynak bulamadım nasıl yapacağımı nereden nasıl bir dilekçe vereceğimi hangi konularda ne talep edebileceğim şeklinde. Yardımcı olabilecek bilgili bir arkadaş var mı?



  • İdare mahkemesinde tam yargı davası açılacak. Keşke iptal davası ile birlikte talep etseydiniz .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iptal talebini ederken halen daha okuyordum, hakkın rücu edilmesi kısmında hocalardan yana sorunum olmasın diye açmak istemedim açıkcası. Zira bana cezayı veren disiplin erklerinin hepsi bölüm hocalarımdandı. Nasıl bir talepte bulunabilirim? Uğradığım zararları nasıl ifade edebilirim veya neyin karşılığı vardır? Kullanıcı adınızdan avukat olduğunuzu varsayıyorum.
  • BaranGenez B kullanıcısına yanıt
    Uğradiginiz maddi bir kayıp varsa bunu ispatlayarak talep etmeniz gerekiyor. Onun dışında manevi tazminat talebinde bulunabilirsiniz. Manevi tazminat için benzer cümleler yazılır genelde derin üzüntü vs.
    Okulum uzadı göreve geç başlayacağım su kadar maaştan mahrum kaldım gibi ifadelerin pek bir geçerliliği yok zira Danıştay daha somut ispatlar istiyor. Örneğin özel okuldaysaniz uzaklaştirma kararına rağmen ücret ödemeniz gibi.
    Manevi tazminat da hakimin takdirinde olup 3 ila 5 bin arası çıkabilir. Tabi siz daha fazla da isteyebilirsiniz genelde kararlar bu yönde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mutlaka bir avukattan yardım alın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.