Şimdi Ara

Tavana projeksiyon perdesi için kanca montajı (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Projeksiyon perdesi (6.25kg) asmak için tavana kanca takacağım. Fakat tavanı yokladığımda asma-alçıpan mı yoksa yalıtım malzemesi kullanmak için mi emin değilim görseldeki gibi bir şekil çıkardım. Kırmızı bölümlerden dolu tok bir ses geliyor, kalan kısımlar tamamen boş gibi. Korniş takma yerleri de tamamen boş olduğundan stor perdeler için usta zamanında oldukça zorlanmış ama farklı aparatlarla bir şekilde takmıştı. Benim kanca takacağım yerler, yani projeksiyon perdesinin halkaları tam kırmızı bölümlere denk geliyor.


    Düzgün montaj yapılabilirse ağırlığı kaldırabilir düşüncesindeyim. Sonuç olarak yapı-malzeme farkı yoksa ortadaki avize de çok hafif sayılmaz. Tabi sürekli açılıp kapanacağı için ekstra yük te binecek ama.. Bir kaç video izledim. Hafif açılı delme veya silikon tarzı ek malzemelerle destekleme gibi işlemleri uygulayacağım. Yalnız yapının farklılığı gene de düşündürüyor. Bu tarz yapı işlerinden anlamadığım ve yanlış bir şey yapmamak için sizlere de danışmak istedim.


    EKLEME: Görseli nalbura gösterdim o kısımlar profilse bu standart vida-dübellerle yapılamayacağını söyledi. Bu durumda ne kullanmam gerekir? Ya da daha önemlisi yapıya büyük bir zarar verme durumu oluşabilir mi?


    EKLEME2: Bugün deneme yaptım. Bir kaç cm sonra sac gibi muhtemelen profilin yapısına geldi ve delemedim. Başta darbeli matkap, ardından hiltiyle denemiştim ama bahsettiğim malzemeyi fark edince bıraktım. Metal ucuyla belki delerdi ama hem zarar vermek istemedim hem de sağlam/sağlıklı olmayacağını düşündüm. Biraz zorlama oldu ama odanın düzenini değiştirip duvara yaptım. Bu arada kirişin hemen altına yapacaktım duvarın malzemesi çok gevşek geldi ve güven vermedi. En son kirişe yaptım..


    Tavana projeksiyon perdesi için kanca montajı (çözüldü)


    Tavana projeksiyon perdesi için kanca montajı (çözüldü)


    Tavana projeksiyon perdesi için kanca montajı (çözüldü)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oommeerr89 -- 31 Aralık 2022; 22:5:14 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.