Şimdi Ara

Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: EMIR52 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
7.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı
    Çin'in Tianjin kentinde gerçekleştirilen 2024 Dünya İçten Yanmalı Motorlar Kongresi'nde sektörün en son teknolojik gelişmeleri sergilendi. Etkinlikte Weichai Power, yüzde 53,09'luk içsel termal verimliliğe sahip dünyanın ilk dizel motorunu tanıttı. Firmanın bu başarısı uluslararası test kuruluşu olan TÜV SÜD ve Çin Otomotiv Teknolojisi ve Araştırma Merkezi tarafından resmi olarak onaylandı. İki kuruluş da motorun verimlilik seviyesinin dünya rekoru olduğunu belirtti.



    Çin’den dizel motorlarda yeni rekor



    Dizel içten yanmalı motorun 127 yıl önceki icadından bu yana dünyanın dört bir yanındaki bilim insanları ve mühendisler, bu motorlardaki termal verimliliği arıtmaya çalışıyor. Weichai Power ise 2015 yılından bu yana yüksek ısıl verimliliğe sahip bir motor ortaya koyabilmek için çalışmalar yürütüyor. Bu doğrultuda kurulan ekip, 16 Eylül 2020'deyüzde 50,23 ile rekor kıran gövde ısıl verimliliğine sahip dizel motorunu tanıtarak önemli bir kilometre taşına imza atmıştı. Firma 2022 yılında motorun termal verimliliğini yüzde 51,09'a çıkararak kayda değer ilerlemesini sürdürmüş ve aynı yıl yüzde 52,28 oranına ulaşılmıştı.



    Tarihin en verimli dizel motoru tanıtıldı
    Önceki başarılarını temel alan Weichai Power'ın araştırma ekibi, yanma, hava girişi, yakıt dağıtımı ve sürtünme olmak üzere dört kritik sistemi daha da iyileştirdi. Bu iyileştirmelerle birlikte dünya çapında ilk kez yüzde 53 termal verimlilik bariyeri aşıldı. Araştırmacılar bu başarının, bir insanın 100 metre yarışını dokuz saniyenin altında koşmasıyla kıyaslanabilir olduğunu iddia ediyor.



    Ayrıca Bkz."Türkiye'de Yılın Otomobili" için finalist 7 otomobil belli oldu



    Weichai Power, yeni motorlarının piyasadaki yüzde 45-46 termal verimlilik seviyesine sahip ana akım motorlara göre dizel motorun ekonomisini yaklaşık yüzde 14 artıracağını söylüyor. Firmaya göre bu gelişme, yıllık yaklaşık 31 milyon ton yakıt tasarrufu ve emisyonlarda yaklaşık 97 milyon ton CO2 azaltımı anlamına geliyor. Bu rakamların Çin piyasasını temel aldığını da belirtlim.



    Bununla birlikte şirket daha sofistike örnekler de veriyor. Yeni motor ile yılda 250.000 kilometre yol kat eden ağır hizmet tipi bir traktör her yıl yaklaşık 12.000 litre dizel yakıt tasarrufu sağlayabilir. Bu yakıt tasarrufu da Çin’de yıllık 13 bin dolardan fazla yakıt maliyetine denk geliyor. Weichai Power, bu teknik atılım ulaşımın yanı sıra inşaat makineleri, tarım ekipmanları, gemiler ve enerji üretim ekipmanları gibi çeşitli sektörlerde de etkisini göstereceğini söylüyor.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/innovation/china-diesel-engine-thermal-efficiency







  • Gençler sakin olun bu motor ağır vasıtalar için. Fotoğraflara bakmadınız mı? Adamın boyu kadar yüksekliği var neredeyse.


    Bu arada editör arkadaş şu bölümü yanlış çevirmiş sanırım:


    "Yeni motor ile yılda 250.000 kilometre yol kat eden ağır hizmet tipi bir traktör"


    Traktör yani tractor derken dorse çeken tırlardan bahsettiklerini düşünüyorum. Yurtdışında onlara da tractor diyorlar çünkü. Yılda 250 bin kilometreyi ancak onlar yapar ve ağır hizmet diye geçer.

    Sadece dizele rest çekmekle kalmıyorlar, zaten elektrikli diyorsanız, bataryalar da bizden diyorlar. Araçları da yine üretiriz diyorlar.

    Bu arada weichai 140 falan ülkede hizmet veren dünyanın en büyük motor aksam vs üreticilerinden biri. Bir keresinde billboardlarını tasarlamıştım. İstanbul'da güzel yeni binaya falan da geçtiler. Adamlar harıl harıl saldırıyor.
    okadar cok yorum görüyorum bir tanesi cikibta iyide su motorun büyüklügüne bak demiyorlar,kücük bir motorla o verimliligi alsalar sanirim kocaman bir motor reklamini yapmazlar,zaten agir traktörler icin gelistirildi diyor ,milletse aklina arabalar geliyor,arabanin neresine yerlestirmeyi düsünüyorsunuz :)))
  • Dizel candır can

    Çıkartın piyasaya bunu, elektrikliden sonra dizel piyasasını da fethedin

    Kurtarın bizi bu uyuşuk Avrupalılardan
  • Yüzde 53,09'luk içsel termal verimlilik çok iddalı bir değer. Mühendislik dalında da Çinliler bayrağı bu konuda devralmış gözüküyor.
    Bu arada elekirkli araçların verimliliği %90 üzerinde hatta rekor kesin %95den yukarıdadır.
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt

    Bakmayın Avrupa'da 10 yıl önce en fazla, dizel en çok tercih edilen motordu. Belki daha kısa süre önce bile olabilir.


    Elektrik furyası çıktı, dizelin önünü kestiler.

  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Tam değeri bilmiyorum ama F1'deki motorların yüzde 50 civarında olduğu söyleniyordu. Büyük başarı gerçekten.
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    E5 trafiğinde camları aç, bir derin nefes al bakalım, can mı, cana zarar mı.
  • Avrupa karbon ayak izi tuzağı için dizeli kaldırıyor Çinliler ise daha az yakan verimli dizel motor üretiyor. Sanki birileri rest çekiyor bir tarafta gördüm arttırıyorum diyor...
  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt
    F1 araçlar zaten 1.3 1.2 motor. Ayrıca onlar benzin çalıştırıyor bu motor dizel
  • Zamanlama çok iyiymiş Çinli arkadaşlar. Tebrikler
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araçlar karbon ayak izi isimli projenin silahıdır.
  • BALCKSAGAT kullanıcısına yanıt
    1.6 motor
  • Kime göre neye göre test edildi. Bir Japon motoru gibi en az 1 milyon km garanti verebiliyorlar mi yada HDI oda motoru gibi
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    DPF'si,Katalizörü,Adblue'su,Egr'sikurumu,tıkanması bitmez bunların,bir de euto7,8 diye gider,binek araç içinbdevri bitti bence,katıhal bataryaların ayak sesleri duyuldu ,yarı katı hal bataryaların heran Çinliler de satışa başlanması işten bile değil.
    Not:Katı hal batarya da ağırlık neredeyse yarı yarıya düşüyor.
  • GÜRKANÇAKICI OLI2P G kullanıcısına yanıt
    Her neyse gittikleri hızlara göre 5000motor oldukları sanılan araçlar yakın gelecekte 1.2 olacaklar. Motor teknolojisi her geçen gün gelişiyorken elektrik bir dayatmadir
  • Çinliler diyorki istersek sizden daha iyi Dizel de yaparız ama elektrikli iyidir. Dizel motorun Adblue ve DPF arızası gerçekten milleti canından bezdiriyor ben dahil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AO -- 22 Nisan 2024; 16:5:0 >
  • Gençler sakin olun bu motor ağır vasıtalar için. Fotoğraflara bakmadınız mı? Adamın boyu kadar yüksekliği var neredeyse.


    Bu arada editör arkadaş şu bölümü yanlış çevirmiş sanırım:


    "Yeni motor ile yılda 250.000 kilometre yol kat eden ağır hizmet tipi bir traktör"


    Traktör yani tractor derken dorse çeken tırlardan bahsettiklerini düşünüyorum. Yurtdışında onlara da tractor diyorlar çünkü. Yılda 250 bin kilometreyi ancak onlar yapar ve ağır hizmet diye geçer.

  • treyturop T kullanıcısına yanıt
    Kime göre neye göre mi ? Orada test standartları yazıyor. Firma zaten çok uzun yıllardır, çok çeşitli dizel motorlar üretiyor. Mühendislik standartlarınsa kime göre neye göre sorusu yersiz olur, yemek lezzeti tartışması değil ki bu.
  • FBcoskunFB F kullanıcısına yanıt
    Elektrikli arabaların elektriği nereden üretiliyor tam olarak?
  • Fatih kullanıcısına yanıt

    Türkiyede şu an üçte biri yenilenebilir enerji kaynaklarından... çevreye zararı olmayanlardan.

  • GÜRKANÇAKICI OLI2P G kullanıcısına yanıt

    Avrupa tuv test standardı ennbasit standart . Japonlar 10 a katlıyor o standartları bak bakiym trafikte 90 model Avrupa araç göremezsin ama hala orjinal motorlu birçok japon araç görürsün sebebi bu

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.