Şimdi Ara

tamirci mi yoksa servis mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Diz üstü bilgisayarım ana kartı yakmış bulunmakta(büyük ihtimalle). Bilgisayar tamircisi anakart değişimi için 650 tl istedi. Servise göndermedim çünkü garantisi biteli 1 yıl oldu. Sizce servise göndersem ne kadara mal olur. ya da tamirciye güvenip 650 tl ye razı geleyim mi? teşekkürler iyi forumlar.



  • Valla ben olsam kendi yetkili servisine verirdim. Laptop un müşteri temsilcisini ara, durumunu anlat. Sana bi fiyat vereceklerdir.
  • önce servisine gönder. çıkacak fiyatı öğren. Ona göre hareket et. anakart değişecekse de benzer rakamlardaysa eğer kendi servisinde değişsin. Bir şey olursa muhattabın olur.
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    Turkesterone kullanıcısına yanıt
    hocam servisle görüştüm fakat fiyat vermediler. ürünü göndermemi istediler sonra fiyat verebiliriz dediler. üstelik kabul etmesem dahi 50 tl açma ücreti + kargo ödersiniz dediler.
  • hocam tanıdığın iyi tamirci yoksa hiç boşuna tamirci ile uğraşma ankara tarafındaysan keçiörende benim çok yakın tanıdığım bi abi var bu işle ilgilenen ama o olmasa bende hiç bi tamirci ile uğraşmam direk servise veririm
  • dasdacik kullanıcısına yanıt
    işte servis bir fiyat verse ona göre yola çıkacağım ama oraya gönderdikten sonra 800-900 tl gibi bir şey isterlerse 50+ kargo isteyecekler. üstelik kaybettiğim zaman da cabası. ankaraya yakın değilim malesef hocam
  • Marka ne

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenovo z510 (i5) hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xellym

    Lenovo z510 (i5) hocam

    Tamircide yaptirirsin başka bi dalga çıkar sen arıza tespit yaptir 50 tl den kaçma gerisini fiyatı öğrenince bakarsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kafe işletiyorum aynı zamanda da teknik hizmet veriyoruz. Size tavsiyem her ne olursa olsun önceliğiniz ürünlerinizi kendi servislerine gönderin. Burda tamirciler kötüdür manasında değil. Birinci elden üreticisi tarafından verilen servis kalitesini çok az özel tamirci verir onlarda genelde kurumsal yapıda olanlar ya da o düzeye yakın olanlardır. Ekstra çıkacak sorunlarda servis daha sağlıklı çözümler sunar. Ve servislerde sıfır ürün ile değişim yapılır yani garantili şekilde. Normal tamircilerde de sıfır kullanılsa bile arıza çıkınca o zaman onlarda direk yeni takılan ürün arıza verdiği için servise göndermek zorunda kalırlar. Her halükarda iş kendi servisine kalır. En başından 3 aşağı 5 yukarı para verip kendi servisine vermek en sağlıklısı.

    Bir kafe ve teknik servis işletmecisi olarak gelen tüm müşterilerime öncelikle kendi servislerine gitmeleri konusunda telkinde bulunuyorum kendi istekleri doğrultusunda ya da servisin çözüm sunmaması doğrultusunda biz işlem yapıyoruz. Herkesinde bu şekilde çalışmasının daha uygun olduğunu düşündüğümüz için de sizede bu şekilde bir yol izlemenizi tavsiye ederim.

    Tekrar diyorum burda amaç meslektaşlarımı kötülemek falan değil çünkü bende aynı işten ekmek yiyorum. Amaç; kendi üreticisi tarafından daha kaliteli hizmet alabilmek varken insanların 3 kuruşunun dahi boşa gitmemesini sağlayarak onlara daha iyi yardımcı olabilmektir. En azından bizim esnaflık anlaşıyımız bu. Umarım sizin içinde gayet net bir açıklama olmuştur tüm yazdıklarım.

    Diğer arkadaşlarında dediği gibi biraz fazla paranız gidebilir ama en sağlıklı ve garantili yol kendi servisinde tamiratının ya da değişiminin yapılmasıdır.




  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    İlginiz ve yardımınız için çok teşekkür ediyorum hocam. Söyledikleriniz bana da çok mantıklı geldi. Sağlıcakla kalın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.