Şimdi Ara

Tahminlerinin %85'i gerçekleşen Kurzweil: İnsanlık 2030'da ölümsüz olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
3.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tahminlerinin %85'i gerçekleşen Kurzweil: İnsanlık 2030'da ölümsüz olacak
    2029-2030 yıllarında insanlık ölümsüzlüğe kavuşacak. Bu açıklama Amerikalı bilgisayar bilimcisi, mucit, fütürist, Google'ın teknolojiden sorumlu başkanı Raymond Kurzweil tarafından yapıldı.



    Ayrıca Bkz.Mozilla da yapay zeka işine girdi: Güvenilir ve açık kaynaklı olacak



    Yapay zeka, etkin zekamızı milyarlarca kez katlayacak 



    Bilim insanına göre, 2030 yılına kadar insan vücuduna yerleştirilecek nanorobotlar insanların hastalıklardan kurtulmasını sağlayacak. Kurzweil insan ömrünün her yıl bir yıldan fazla artırılabileceğine inanıyor ve bundan oldukça emin. Ayrıca, bu zamana kadar yapay zekanın insan zekasına sahip olacağı görüşünü de şu sözlerle dile getiriyor:



    "2029, yapay zekanın Turing testini geçeceği ve dolayısıyla insan zekası seviyelerine ulaşacağını tam olarak tahmin ettiğim tarih. Kendi yarattığımız zeka ile birleşip etkin zekamızı milyarlarca kez katlayacağımız "Teknolojik Tekillik" için ise tarihi 2045 olarak belirledim." 



    Tahminlerinin %85'i gerçekleşen Kurzweil: İnsanlık 2030'da ölümsüz olacak
    Kurzweil daha önce 150 kadar tahminde bulunmuş ve bunların yüzde 85'i gerçekleşmişti. Bunların çoğu bilgisayarlar ve yapay zeka ile ilgili. Örneğin 2000'li yıllarda sanal gerçeklik gözlüklerinin ve akıllı saatlerin ortaya çıkacağını öngörmüştü.




    Kaynak:https://www.iflscience.com/futurist-predicts-humans-will-achieve-immortality-by-2030-67965







  • Yahu Seyfi bey ben de müslümanım ama bu argüman artık eskimedi mi?
    Ben de ölümsüz olacağımıza inanmıyorum ama ortalama insan ömrünün 100 yaşın altında kalacağına da inanmıyorum. Bakarsınız belki 100 yıl sonra biz göremeyebiliriz fakat evlatlarımız 150 yaşlarını görebilirler. Tabi o yaşlarda ayakta durabilirler mi orasını bilemem:)
  • Soyle sarlatanliklarla haber yapmayin.bilimsel bi basarisi var mi onu deyiverin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş konuşmuş. Her nefis ölümü tadacaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilinen en yüksek ölüm sebeplerinden birisi kalp krizidir. Kalp krizi anında yedek bir yapay kalp devreye girerse en azından müdahale edilene kadar hayatta kalmış oluruz. Bu da bir evrimdir. Kalbin görevi kan akışını sağlamak organlara kan pompalamaktır. Diğer tüm organlarımız sapasağlam çalışsada sırf kan akışında sorun yaşadığımız için hasta olabiliyor ölebiliyoruz. Bu sorun çözülürse 150-170 yıl yaşamak zor değil. İnsan bünyesi 170 yıl yaşayacak kadar zaten çoktan evrimleşmiştir. Günümüzdeki gdo ve gıda çöplüğünde bile 100-110 yaşında hala yaşayan insanlar görüyoruz. ve bu insanların %85 i ise kadın. Bu da diğer ilginç bir veri.

  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim bu tarz yapay kalpler var, kullanılıyor da. İnsanlık yaşlılık denilen olayı tersine çevirdiği zaman zaten ne kalp krizi nede diğer hastalıklardan bu kadar çok etkilenmeyecektir. Haa iyi mi olur kötü mü bilemem ama cem yılmazın dediği gibi emeklilik yaşı 950 olacaksa hiç olmasın daha iyi derim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 24 Mart 2023; 20:29:39 >
  • Yani 7 sene daha dayanmamız gerekiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TIGERSHARK kullanıcısına yanıt
    Henüz bildiğimiz ve düşündüğümüz tarzda yapay kalpler yok. Fakat Canan DAĞDEVİREN'in çalışmalarını yakından takip ediyorum. Yardımcı taşınabilir kalbe ihtiyacımız var evrim geçirmemiz için. Ben şahsen kendi kalbime güvenmiyorum. Günümüzün en büyük hastalığı stres. Ve stres kalbi doğrudan etkiliyor. Tüm organlarım sağlamken sadece kalbim yüzünden ölmek yada hastalanmak istemem. Çok istiyorum vücüdumda yedek bir yada bir kaç tane kalbim olmasını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IceRulez -- 24 Mart 2023; 21:01:15 >
  • Bir dizide mi yoksa filmde mi gördüm tam hatırlamıyorum ama insan bilincinin yapay zekayla birlikte robot bir bedene aktarılması mümkün olacak mı merak ediyorum. İnsan bedeniyle ölümsüz olmak çok zor belki de imkansız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 senelik pandemi sürecinde kıyamet senaryoları çıktı, 7 senede neler olabilir düşünmek bile istemiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kalp sorunlarının temel nedeni bence erkeklik hormonlarından biri olan Dihidrotestosteron

    Dht baskilayan Finasteride kullanan erkeklerin ortalama ömrü yüzde 10 15 artıyordu bir araştırmada

    Kadınların kalp krizi yaşamasının ve erkeklerden daha uzun yaşamalarının sebebi de bu olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 24 Mart 2023; 21:51:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bizim ülkedeki hocaların deprem olduktan sonra çıkıp ben demiştim orda deprem olacak söylemleriyle aynı skalada.

  • Moruk zaten VR gözlükler doksanlardan önce ortaya atılmıştı.
    1994 tarihli filmde adamlar VR Gözlük kullanıyor.
    2000'li yıllarda VR Gözlüğün çıkacağını bilmek müneccimlik gerektirmiyor.

  • yav he he

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam bir saçmalık, insan nüfusu giderek artıyor kaynaklar ise çok daha hızlı şekilde tükeniyor. Nüfusun bir şekilde azalması lazım

  • Keşfettiğimizin uzayın enerjisinin her geçen salise azaldığını ve bir gün bitip kıyamet denilen şeyin bilimsel olarak olacağını biri bu bilim adamına lütfen açıklasın,, koca Uzay çökücek diyorum sende bana bişey olmaz ölümsüzlüğü buldum ben dicen bu uzayda heee,,??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer10 -- 24 Mart 2023; 23:50:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tanrıyı kötü kötü taklit etmekten başka bi halt yaptıkları yok bu bilim adamı kılığındaki tiplerin. Ulenmask ve avanesi bilamca ve avanesi hep güçlü biz kalalım diye sonsuzluk arıyorsunuz. Tmm anladık yaşlanıp ölmemeyi çok istiyorsunuz,e buda kabul ama bunu cem Yılmaz'a anlat hadi;- karbon fiber misin?? eşşoooluğlu eşşek diyo. Anlat hadi. Hadi anlat bi Cem'e,,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer10 -- 24 Mart 2023; 23:47:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Diyelim ki ölümsüzlüğü bulduğumuz o anı düşünelim. O ölümsüzlüğü bulan kişi de sen ol... Bu aç gözlülerlemi paylaşacaksın o ölümsüzlük formülünü?? Yeterdaa Saçmalamayın artık. Ölümsüzlük formülünü bulan kimse paylaşmaz kimseyle. İskoçyalı filimini izleyin bi zahmet. Orjinal adı highlander👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu sözler ve söylemlerin hepsi bu ulenmask ve bilamcanin avanesine:- bende sizdenim haa bak bende sizin amacınıza hizmet eduyorum, lütfen kağıda paraya altına taşa boğun beni mesajlarıdir. Yermi Anadolu çocuğu bu numaraları?? Yemeezz.. Bizim imanımız ve inancımız sizin o taptığınız kagitlardan ve taşlardan daha değerlidir. O taşları kağıtları münasip yerlerinize ,,yakinda,,,

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Umit_22 kullanıcısına yanıt
    Arnoldun bir filminde , katil olarak gösteriliyordu halka , videosu vardı ama gerçekte , halka ateş açmayı reddettiği için komplo kurulmuştu, bizi filmlerle gelecege hazırlıyorlar, kabulleniş olması için.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.