Şimdi Ara

Tagan Easycon XL 700w TG700-U35

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Yeni aldığım MSI 8800 GTS 512 OC ekran kartımla birlikte kasadan cızırtı sesleri geliyor. Bu senin PSU'dan geldiğini belirledim. Orthos testinde Small FFT CPU testinde ses hiç gelmiyor ancak RAM ve CPU testinde ses gene başlıyor ancak düz şekilde hep aynı cızırtı değil kısa aralıklarla. Oyunlarda bu ses gerçekten rahatsız edici boyutlara ulaşıyor. Oblivionda BSOD ile karşılaşınca bir problem olduğunu düşünmeye başladım. Bu ekran kartı 12V'den 26-28A güç istiyormuş. Acaba Taganın bu modeli bunu sağlayabilirmi? Düşünmeden yüksek W olduğu için bunlara hiç bakmadan almıştım eski 8800 640MB ile sorunsuz çalıştı ancak bunda sırf ekran kartı değil ramler kasınca bile cızırtı çıkarması beni şüphelendirdi. Crysis'de BSOD ile karşılaşmadım. Sistemim:

    E6600 3.3GHz - 1.51v ile
    Striker Extreme 680i anakart - pişmanım aldığıma neyseki baya oldu alalı
    2GB DDR2 OCZ Urban Elite
    Sound Blaster X-fi XtremeGamer
    5 Sata2 HDD

    Bu hızaşırtma günlük kullandığım stabil değer yani BSOD sebebi bu değil ki ayriyetten hızaşırtma yapmadan normal değerlere dönünce cızırtı ve BSOD geçmedi. Yeniden XP kurdum hala devam ediyor, ya nvidia driverları son çıkanlar biraz sorunlu geri alamıyorum çünkü 8800GTS 512 bu sürüm ile tanıtıldı. Betayıda denedim birşey değişmedi, yada güç kaynağında bir problem var kutusunda 12V için şunlar yazıyorhttp://www.overclock3d.net/gfx/articles/2006/10/15102404404l.jpg yarımdı olursanız sevinirim.

    Eklemeyi unuttum, MSI CD'den çıkan programları yüklediğimdede BSOD alıyorum. Güncel sürümleride denedim aynı şekilde güvenli moda geçip açılıştan kaldırmam gerekiyor. Belki de ekran kartı hatalı ancak Crysis gibi bir oyundada iyi fps alarak oynayabiliyorum. Gerçekten çok kafam karıştı problem ne ve nerede olduğuyla ilgili



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azcemis -- 1 Şubat 2008; 21:53:41 >







  • Merhaba,
    Taganın aynı modeli bende de vardı ve anlattığın problemin aynısı bende de olmuştu. İşlemciye yüklendiğim zaman herhangi bir ses olmamasına rağmen ekran kartını zorlayan bir uygulamada ses geliyordu, ilk olarakta bu sorunu 3dmark programını çalıştırdığım zaman fark etmiştim. Tagan Easycon XL 700w her 12v hattına 20A toplamada da 12v da 56A güç verebilmekte, ekran kartım ise 12v da toplam 35A ve minumum 600W lık güç kaynağı istemesine rağmen bu sorunu bende yaşamıştım. Ben güç kaynağını aldığım yer olan vatan bilgisayara götürdüm ve durumu izah ettim test ederkende benim bilgisayarıma yakın özellikteki bir sistemde test etmelerini rica ettim. Testler sonucu güçkaynağının arızalı ortaya çıkmış ancak distribütörün elinde aynı model olmadığı için yenisini 30 iş günü içinde veremediler bende para iadesi aldım. Şuanda Coolermaster ın 850W lık olan modelini kullanıyorum ve menunum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.