Şimdi Ara

Suudi Arabistan'dan otomotiv atılımı: Hyundai'nin yatırımını kaptılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Suudi Arabistan'dan otomotiv atılımı: Hyundai'nin yatırımını kaptılar
    Suudi Arabistan, otomotiv yatırımları konusunda vites yükseltti. Lucid Motors'un ardından Hyundai Motor Grubu da ülkede otomobil fabrikası kuracağını açıkladı. Koreli üretici, yeni fabrikasını Suudi Arabistan'ın Kamu Yatırım Fonu (PIF) ile birlikte inşa edecek.



    Hyundai'nin Suudi Arabistan'daki fabrikasında elektrikli ve içten yanmalı motorların yanı sıra %100 elektrikli araçlar üretilecek. Söz konusu fabrikanın üretim kapasitesi yıllık 50 bin adet olarak açıklandı.



    Söz konusu fabrika üzerindeki ortaklığında detayları da açıklandı. Toplam yatırımın 500 milyon Amerikan dolarını öngörülürken, pay dağılımı da yüzde 70 PIF, yüzde 30 Hyundai şeklinde olacak. Hyundai, ayrıca, teknik ve ticari tecrübesiyle yeni üretim tesisinin gelişimini destekleyen statejik teknoloji ortağı olarak da hareket edecek.



    Ayrıca Bkz.Tesla Türkiye CEO’su görevi bırakıyor: İşte detaylar



    Suudi Arabistan'da kurulacak yeni fabrikanın temeli 2024 yılında atılacak. Üretimin ise 2026 yılında başlaması planlanıyor. Burada üretilecek modellerle ilgili detaylar ise henüz açıklanmadı.



    Hatırlanacak olursa, PIF, aynı zamanda kendi elektrikli araç markasını da kurdu. Ceer adı verilen marka için gerekli metalleri ve mineralleri güvence altına almak adına gerek yurt içi gerekse uluslararası çapta büyük yatırımlar yapıyor. 



    Bu konuda oldukça ciddi olduğunu gösteren Suudi Arabistan, 2030 yılına kadar yılda 300 bin adet üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.




    Kaynak:https://europe.autonews.com/automakers/hyundai-joins-lucid-building-saudi-arabia-car-plant?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter







  • Paranın çoğunu Prens Selman vermiş.
    Seyr markasında da üretim yok henüz sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suudi Arabistan’da iş gücünü dışardan gelen yabancı işçiler çekerken kendi insanı zaten işçilik yapmazken nedemeye talip oldu yani çok enteresan bir durum.

  • joven kullanıcısına yanıt
    İsteseler şirketi alırlar ama parayı kendi bahçesinde kazanmak istiyor.

  • Bu suudilerin kafası çalışıyor hakkaten. Dünyadaki müslümanlara din satıp paralarını bir güzel cukkalıyorlar. Sonra bu paraları kendi ülkesi için kullanıyorlar. Güzel tezgah yeminle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğlum o kadar paranız var direkt satın alsanıza 😂 ucuza maliyet satın almaktan daha karlı gerçi satın alıpta napsın adam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Helal olsun adamlara

  • Bir nevi Hyundai ye gel bize ileri de markamız için fabrika kur demişler. Yüzde 30 Hyundai. Bütün makine, mühendisliği oraya kurduracak. Faaliyete geçtikten 2-3 sene sonra da yüzde 30 Hyundai hisselerini de satın alıp, içinde çok küçük değişiklikler ile kendi markasını üretecek. Çok mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.