Şimdi Ara

Sürekli oyunda atılmaktan bıktım eskine böyle değildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bugün uykusuz 2.ci günüm, Far Cry 4 oynadım, yine öye oldu, Far Cry 3'e döndün yine ayni Afterburner'den fan hızını yükselttim netice değişmedi,

    Önceki gün duydum ki Windosw 10 da böyle bir sorun yokmuş, ve Windows 10 kurdum, kurduğuma da pişman oldum, bütün gece uyukusuz kaldım. Tüm internetim gitti, o gece yarısı TTNET'den yardım istedim, baktılar modem de sorun yok dediler, Windows 10'u da sildim, dün tekrar Windows 11 yükledim, ama bu defa onda da internet yoktu.

    Ne yapsam açılmıyor, o günden şu saate kadar hiç uyumadım kafama taktım, onunla uğraştım. Bu akşam nihayet internet sorunu nuda çözdüm ama inanın uyku gözümden akıyor.

    Şimdi yatacağım ama, yatmadan önce, ben neden oyundan atılıyorum, eskiden böyle değildi, inanın Windows 10 olmayınca tekrar Windows 11'e döndüm ve az önce yine oyunda atıldım.

    Crack lı değil EpicGamesten satın alıp, online oynuyorum. Ben oyun oynayamayacak mıyım?

    Teşekkürler








  • Merhaba

    Burada ne zaman sorunum hakkında öneri istesem, çok nadır yanıt alabiliyorum.Ooysa uzun yıllar bu forum üyesiyim ama sanırım artık ilgi azalmış bence, zaman kaybı.

  • hata ne hocam, veri lazım ki sorunu anlayıp öneri verelim
  • Oyundan atmalar ani resetler mavi ekran hataları genel olarak ram ile alakalı sorunlar olarak karşımıza çıkar.

    Cpu gpu anakart gibi bileşenlerin sıcaklıklarını takip edin.

    Ram cpu gpu'da her hangi bir o/c işlemi var ise fabrikasyon değerlere geri dönün. (bios default)

    Ramler örnek 3200mhz 1,25v çalışıyor ise 3000mhz 1,35v gibi denemeler yapın.

    Aynı şekilde gpu ve cpu üzerinde de düşük mhz ve az biraz voltaj artımı denemesi yapılabilir. (Çalıştırmaya çalıştığınız frekanslara yeterli voltaj akımı sağlanamıyor olabilir)

    HDD'lere bad sector taraması yapın.

    2 Adet dual şeklinde ram kullanıyor ise, ikisini de single şeklinde çalıştırarak denemeler yapın.

    PSU'nun yeterli ve verimli çalıştığına emin olun.

    Kullanmış olduğunuz ekran kartı, veri yolu, işlemci, vb ne kadar driver ve yan uygulama (after burner vs) varsa kaldırıp sadece windowsun otomatik tanıdığı driverlar ile denemeler yapın.


    Ve bir dahaki sorununuz da uyku kalitenizden ziyade; PC bileşenlerini, hataların detaylarını, bios detaylarını, sıcaklık detaylarını vb. paylaşırsanız sorununuza daha kolay çözüm bulunabilir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 13 Şubat 2024; 16:17:55 >




  • İlginiz için çok teşekkür ediyorum,

    İnanın hatanın nerede olduğunu bende anlamadım, Gpu ve Cpu en fazla 60- 75 arasında oynuyor, ama oyundan atılıyorum, donanımımı aşayıda belirtiyorum, eskiden böyle değildi.

    Konuda da belirttiğim gibi windows 10 dönerek oynamak istedim, oraya dönünce de herşey berbat oldu, tüm internet gitti, anakartımın wifi diriverini de bulamadım, tekrar windows 11 e dönünce oradaki internette yok olmuş.

    Ben tekrar windows 10 kurup orada oynasam anakartımın sadece wifi driverini nasıl bulabilirim.

    bunu bulsam belki flash belleğe yükleyerek, windows 10 da interneti açarak orada oynayabilirim.

    Teşekkürler

  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt

    Değerli dost,

    Bana yardım etmek için yanıtınız biraz daha açıklayıcı olduğu için size yazdım, Ben 81 yaşında 10 yıldan bu yana Alzheimer hastasıyım, bu tedavisi mümkün olmayan bir bir hastalık, o zamanlar doktorum verdiği ilaçlara ek olarak benden sürekli bulmaca çözmemi önermişti, anacak rahatsızlığım nedeni ile kelime haznem çok azaldığı için bunu başaramadım, doktoruma durumu anlattığımda, bana o zaman tv başlında uzun zaman kalmamamı, beynimi sürekli meşgul edecek bir şeyler yaratmamı, örneğin bilgisayarda oyun oynamamı önerdi.

    Ben bir asker emeklisiyim, bu nedenle bu foruma bu nedenle üye oldum, ve o günden beri ileri yaşıma rağmen çocuklar gibi savaş oyunları oynayarak azmim ve doktorumun tavsiyeleri sayesinde bu hastalığın seyrini durdurabildiğim gibi. hafızamda geri dönüşlerde sağladığımı gören doktorum bile, hayretini gizleyemedi.

    Senin yazdıklarını okuduğumda en son satırındaki o insanları küçümseyen bozuk üslubunu bu gün fark ettim ve kendi kendime dedim ki;

    Ben bu forumda genelde saygılı davrandım, kimseyi üzecek tek kelimem olmadı, zaten sonradan yazdığınız o son satır o gün orada olsaydı, seninle muhatap olup sana yazmazdım.

    O konuyu açtığımda aşırı uykusuzdum demek ki ruh halimi yansıtmaya çalışmışım,

    Ben senin yerinde olsam daha düzgün bir öneri şekli seçerdim. daha uygun bir dil seçer karşımdakini kırmazdım, sorsaydın, sana gerek işlemcimin gerekse ekran kartımın çok yüksek ısılara çıkmadığını Fps nin normal yükseklikte olduğunu yazardım, gerçi moral bozukluğu, ve aşırı uykusuzluğun verdiği sitres nedeni ile eksik bilgi vermekle bende hata yaptım ama, o son cümleyi hak etmedim.

    Ben sizden sadece akıl dilendim, dilenciye sadaka vermek o dilenciyi aşağılamak, fırçalamak hakkını vermez.

    Yine de burada bana destek veren hepinize teşekkür ediyorum.

    Tümünüze saygı ve sevgilerimle.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.