Şimdi Ara

Superonline Vs Kablonet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Binamda her iki sağlayıcının da kendi altyapısı bulunuyor. Eskişehirde yaşıyorum. Şu an kablonetten 100mbit akıllı sınırsız tarifesini kullanıyorum. Daha yüksek hız alamıyorum çünkü eve koaksiyel bakır kablo çıkıyor, gpon yokmuş benim binada.

    Bunun üzerine Superonlinenin 200/20 fiber altyapısı internetini düşünmeye başladım ancak okuduğum yorumlar beni biraz korkuttu.


    Kablonetten aldığım hizmeti değerlendirmem gerekirse 3 yıldır 1 defa falan internetim gitmiştir. Şikayetvara yazdıktan sonra sağolsunlar cgnden çıkarttılar 4 aydır havuzda değilim. Genel anlamda, müşteri hizmetleri anlamında memnun olsam da şu an aldığım hızlar beni tatmin etmiyor. Tam evde olduğum saatlerde akıllı sınırsızdan dolayı hızım 25mbit civarına düşüyor saat 12ye kadar.


    Superonlinenin de fiber kablo ile tamamen sınırsız internet veriyor olması beni cezbediyor.


    Ne yapmamı önerirsiniz? Superonlineye geçtiğim takdirde ping değerlerimde düşme olur mu? Kablonete nazaran sorun yaşar mıyım?








  • hocam süperonline fiber var speed teste frankfurt serverlarında 55ms ping alıyorum

    cmd komutunu kullanarakta valve serverında 68ms ping alıyorum bir klarşılaştırma yaparmısın

  • Ankara'da FTTH kullanıyorum valorant istanbul 15ms frankfurt 45ms cs genelde 30-60ms arası. Benim bölgemde süper altyapı yeni geldi

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt

    Speedtest'te 2 farklı Frankfurt serverine 61-65 ms aldım hocam, hızı düşük olan saatlerdeyim ancak pingi çok etkilemez herhalde

    vie.valve.net serverine de 60ms ping aldım. sizin yaşadığınız il nedir? ftth mı?


    Aslında millenicomun superonline altyapısı üzerinden taahhütsüz 200/10 paketini neredeyse aynı fiyata birkaç ay denemeyi düşünüyorum şu anda. Adı millenicom altyapı superonline olduğu durumda hizmet farklılığı olur mu sizce?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revilationer -- 20 Mart 2022; 20:11:14 >
  • mersin ftth degil eve kadar süperonline fiber kablo .

  • Hocam her ikisine de şu anda sahibim, üzülerek SOL fibere büyük umutla yapmış abonelik bir felaket olarak devam ediyor ki kablonetten kaçabilmek için yıllarımı harcamıştım doluya tutulmuş gibiyim.


    Kablonet ile günlük internet kullanımı anlamında çok nadir sıkıntılar yaşamışımdır ama tabi online oyun konusunda tam bir felaket ancak SOL fiber hem günlük doğal internet kullanımımda hem de oyunlarda kötü durumda şaşkınım açıkçası. Yani öyle bir noktadayımki her 2si de değil diyecek hale getirdiler üzülerek.

  • Benzer bir durumdaki tecrübemi aktarayım.

    Akşamları hız düşüşü sebebi ile kablonet zaten bir seçenek değil.

    Superonline her ne kadar kağıt üzerinde hızlı görünsede, bir sürü siteye girememe, ağır sansür ve verdiği hızı çok dalgalı vermesi sebebi ile çok konforlu değil.

    Ayrıca pahalı.

    Tek avantajlı olduğu nokta upload hızının yüksek olması.


    Eğer VDSL altyapınız 100mbps destekliyorsa ve 8mbps upload işinizi görüyorsa Turknet Comnet gibi sağlayıcılara yönelmenizi öneririm.

  • Ftth ile Turknet kullanıyordum zam sonrası comnete geçtim pek memnun kalmadım yavaşlama sorunu oluyor bazen evimde superonline altyapısı da var onun 200 mbpslik tarifesini deneyim diye düşünüyordum ama bu yazılanlardan sonra ondan da vaz geçtim gibi görünüyor bir de cidden hiç bir vpn çalışmıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Superonline’ye geçiş sağladınız mı? Şuna kablonet 100/5 sınırsız tarifesini kullanıyorum, kablonetin apartmanımda gpon altyapısı olmadığı için 200 mbit tarifesine geçmeme izin vermiyor, Superonline 200/20 tarifesine geçsem pişman olur muyum?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.