Şimdi Ara

Superonline Pirelli modem ve nonoh.net VOIP ayarları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Daha önce sıkça Skype'ı kullanmıştım ama VOIP'e adım atmamıştım. Biraz araştırdım ve çoğunluğun memnun gibi göründüğü nonoh.net'den 10 euro'luk paket satın aldım. Sip ayarlarını da superonline'nın vermiş olduğu DRG A226G modem'de gerçekleştirdim.(Root ile girişi yaparak) Ancak evdeki normal telsiz telefonumdan (ki her zamanki PSTNe bağlı değil şu an) çevir sesi gelmesine rağmen herhangi bir yeri aramayı başaramadım. Bir süre sonra meşgule düşüyor. Hem başına 0090 ve alan kodu getirerek aradım hem de normal aradım ama sonuç aynı. Nerede yanlış yapmış olabilirim acaba? Bu modem ile nonoh kullanan varsa yardımcı olabilir mi? Ayrıca modeme bağlanacak telefonun özel bir voip telefon olması gibi bir zorunluluk var mı? Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.



  • ayarları yaptığınızda yeşil bir yazıyla hat kayıtlı yazıyor mu? Eğer yazmıyorsa müşteri hizmetlerini arayıp 5060 portunun açılmasını istemen gerekiyor. Ondan sonra sorunsuz kullanabilirsin.
  • Ben yaklaşık 5 aydır nonoh kullanıyorum pirelli ile.

    Nonoh ayarlarınızı yaptıktan sonra pirellinin nonoha kayıt olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca önündeki ışıklardan sanırım Voip'di yandığını da görün.
    Ben şahsen 5060 portunu açtırmak için telefon etmedim ama sorun da çıkmadı.
    Zaman zaman modemi eğer uzun süre kapatıp açmamışsam yada elektrik gidip gelince nonoh kayıtlı görünse de dediğiniz gibi saçmalıyor ancak sorunun pirelliden olduğunu düşünüyorum.

    Numara çevirirken 00902125551234 şeklinde girmelisiniz. Ayrıca eğer caller ID bölümünde ülke kodu ile beraber kayıt ettiğiniz cep telefonunu yazarsanız aradığınız kişiye bu numara çıkabilir. Yok anonim takılmak istiyorsanız o başka tabi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.