Şimdi Ara

Superonline modem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Yakında oturduğum binaya SOL fiber kurulacak ve kendi modemlerini gelip kuracaklar. Mevcut kullandığım ev networkum bir hayli güçlü ve birçok cihaz bağlı olarak çalışıyor. Evin modemi Asus AX82U, router olarak AX86U mevcut. Gelecek modemi sadece ev ağıma interneti getirtmek için kullanacağım, wifi gücü, port sayısı (1Gbit portlara sahip olması lazım) vs önemli değil. Benim için önemli olan modemin ara yüzünde DHCP server ayarlarını, modemin LAN IP'sini ve DNS ayarlarını rahatça değiştirebiliyeyim.


    Babamın evinde 5 yıldır SOL kullanıyoruz ve 9 ay önce 100Mbit'e geçince WIFI 6 modem ayağına Nokia modemi çaktılar ve araya kimleri soktuysam, ne şikayetler açtıysam fark etmez modemi değiştirmediler. Bende Asus bir router ekleyerek evin networkünü düzgün hale getirdim. O nedenle yukarıda bahsettiğim ( DHCP, DNS, Local IP) ayarları rahatça değiştirebileceğim hangi modem mevcut? Kullananlardan destek rica ediyorum, evime internet satmaya geldiklerine o modemi şart koşacağım.


    Not: SOL normalde kullanıcı adı ve şifre vermiyor, bunu öğrenmenin bir yolu varsa ONT cihazı ayrı olan bir modem alıp modemi devredışı olarakta kullanabilirim.


    Teşekkür ederim şimdiden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnacoN -- 19 Eylül 2022; 18:31:23 >







  • Hocam tam olarak emin değilim fakat şuan en güncel modem https://forum.donanimhaber.com/yeni-modem-huawei-hg8245x6-wi-fi-6-standarti-ana-konu--145727367 bu konudaki sanırsam

  • https://forum.donanimhaber.com/huawei-hg253s-wan-internet-sifresi-ogrenme--99599747-26#137906035 en basit yöntem.

    Keenetic modellerinde; yeni Alpha yaziliminda routerlardan wan portu üzerinden pppoe kullanıcı adı ve şifresi talep ettiği bir özelliği ekledi. Yani şifrenizi rahatlıkla alabiliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 19 Eylül 2022; 18:36:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her ikinize de teşekkür ederim. ONT'li bir modem alıp, ONT'sini kullanarak mevcut AX82u modemimi kullanabilirim demek. Harika bir haber!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.