Şimdi Ara

Süperonline Kutuyu Taktı Gitti fakat Hiç Bir Şekilde Abonelik Başlatılamıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, süperonline ikamet ettiğimiz apartmana FFTH kutusu koyup sokaktan geçen ana hattan bağlantı çekti. Fakat sinyal verilmediği için ne online olarak, ne de bölgedeki satış yapan superonline bayileri tarafından abonelik başlatılamıyor. Böyle bir durumla karşılaşıp çözüm bulabilen var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grasyas01 -- 9 Mayıs 2023; 17:46:16 >



  • 1 ayda sürebilir 5 ay da bölgenizdeki ekibin aktif etmesi gerek. Bir ara sorduğumda yasal izinler fln uzun sürüyor demişlerdi. Satışa açıldığı gün kapı kapı geziyorlar.

  • Bizim binada kutu dahi yoktu ve bu süreç 4 günde tamamlandı.

    Alıntı

    metni:
    11 Nisan günü BTK şikayet, şikayetvar, Superonline müşteri hizmetleri, Twitter ve LinkedIn den Turkcell CEO suna mesaj atarak darladım. Darlamam sonuç verdi ve 12 nisan günü keşif için ekip geldi. 13 Nisan günü sabah 8 de taşeron ekip geldi ve fiber kabloyu binaya döşediler. Ekiple konuşurken binada Superonline'cı birinin olduğunu, genel müdürlükten acil iş emri geldiğini söylediler. Binadaki tek abone şu anlık ben olduğumu düşünürsek sanırım darlamam işe yaramış :D Turuncu kablo ve ankastreler yerleştirildikten sonra bağlantı için başka bir ekip geldi. Kendilerine sorduğumda bugün sinyal vermeye çalışacaklarını söylediler ancak sinyal gelmedi. 14 Nisan günü bölgeme bakan Superonline ekibi sinyalin geldiğini ve kurulum için geleceklerini söylediler. Kurulum için geldiklerinde ankastrede sinyal vardı ancak çok az bir portta sinyal olduğunu, alelacele sinyal verildiğini söylediler. Dairemden fiber kablo çekip bağlantıları tamamladılar.

    Ekleme yapayım bölgeye bakan bayii de genel müdürlükle iletişime geçip 1 günde sinyali getirtti. Benim yaptığım yöntemleri denerseniz belki işe yarayabilir.





  • Hocam, genellikle Superonline tarafında altyapı işlemleri bayilik aracılığıyla yapıldığı için, bütün işlemler sırasında genel merkezle sürekli haberleşme içerisindeler. Bu nedenle, üstteki arkadaşın belirttiği gibi biraz baskı yaparak en kısa sürede internet hizmetinizin aktif hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

  • 3 ay oldu. Neredeyse bütün mahllede internet var. Binada kutu hazır, kablo çekili, bir tek benim binada sinyal yok. Defalarca aradım kimsenin umrunda değil. Ben umudu kestim.

  • WalkmaN kullanıcısına yanıt

    Cimerw şikayet edin en kötü bolgenize en yakin olan superonline şubesine gitseniz de çözülür


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuyu görünce aklıma hep şu geliyor. eniştemin sahip olduğu ne diyelim arsa üzerinde olan bina yıkılıp yeniden bina yapılacakken, arsanın yol tarafına olan kısımdan bir kısmı tırpanlandı. sonra o arsaya yeni bir bina yapıldı. binanın tırpanlanan kısmında ise artık kablo yayına ait bir dağıtım kabini yer alıyor. hizmet dağıtımına başladıkları için eniştemin binaya da uğrayıp, kablonet teklif etmişler. yine gelirlerse, söyle hiç uğramasınlar dedim.  

  • Yeni kanuna göre binalar yoldan belirli bir metre uzakta olmak zorunda. Bu sebeple binayı eski yerine yapamıyor kimse, daha geriye çekilmesi gerekiyor.


    Binanın önü müsait olduğu için, ilgili işletmeciler belediye ile görüşüyor/ruhsat alıyor ve trafo, saha dolabı gibi şeylerin yerleri belirleniyor. Yani planlama çizimlerinin ardından belediyeye veriliyor onlar ve ruhsat alınıyor mesela kazı izni, dolap koyma izni gibi.


    İşletmeciler belediyeler ile ortaklaşa çalışırlar doğalgaz,elektrik,internet kabini nereye konulacak gibi.



    Bazen bize konuldukları yerler rastgele gibi geliyor ama imar planından kontrol edilince aslında onlar kendilerine gösterilen yerlere koyuyorlar. Bunun aksi bir durum olduğunu düşünüyorsanız, ilgili işletmeciye ve belediyeye başvuru yapabiliyorsunuz.

  • imate kullanıcısına yanıt

    hocam bayiye gittim. yapabileceğimiz bir şey yok dediler.

  • Grasyas01 kullanıcısına yanıt

    Aklıma gelen tek çözüm her türlü merciyi kullanarak şikayet bırakıp darlamanız. Bayi sorumlusunun belki genel müdürlükte tanıdığı olmadığı için işlem yapamıyordur. Benim durumum sizden daha kötüydü çünkü binada kutu dahi yoktu. İstanbul Küçükçekmece ilçesindeyseniz bayinin numarasını vereyim belki yardımcı olabilir.

  • yusuf683 Y kullanıcısına yanıt

    Bayiye gittim. Bana yapabilecek bir şey yok dediler. Cimere şikayet oluşturmadım ama orası denenebilir.

  • Kyletri K kullanıcısına yanıt

    bu yöntemler işe yarıyor arkadaşlar. alıntılan mesajı aynen uygulayın.

  • Grasyas01 kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun yardımım dokunduysa ne mutlu bana :) Süreç nasıl geçti?

  • Sıfırdan fiber hat getirtip aktivasyon yaptırmış birisi olarak söyleyeyim. Belediye yasal izin falan değil konu, zaten yazmışsınız kutuyu getirdi kabloyu çekti diye, izinler bu işlemlerden önce alınır. Şu anda sizin beklediğiniz tek şey aktivasyon(sinyal verilmesi) bunun içinde kablolamayı ve kutuyu takan ekibin yaptığı işe onay verecek proje yöneticisinin uygundur diyip genel merkeze bilgi iletilmesi. Ardından 24 saat içerisinde başvuruya açılıp abonelik başlatılıyor. Şu anda yapabileceğiniz şey bulunduğunuz konumda Superonline Bölge Müdürlüğü var ise gidip Protokol Yöneticisi ile görüşerek süreciniz hakkında bilgi alabilirsiniz. Benim 500 metreden hat getirtmem 20 gün, aktivasyonu almam 1 gün sürmüştü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • superonline a bir abone olan birde abone olmayan pişman uzun durun artık yüksek hızlara aldanmayın kullanmaya gelince kısıtlama sansür ping ve hepsi var forumda superonline kategorisini az inceleneyin yav

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okudum, ama maalesef alternatifimiz yok. Ya TTNET ADSL/VDSL kullanmaya devam edeceğiz ya da Turkcell Superonline fiber kullanacağız.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.