Şimdi Ara

Superonline F.T.T.H. vs Türk Telekom F.T.T.H.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba canlar,

    Binamızda 2 firmanın da fiber altyapısı bulunmakta ve şu anda Türk Telekom F.T.T.H. altyapısında Netspeed 200 Mbps paketini kullanmaktayım. Genel itibariyle memnunum fakat Netspeed'te 200 mbps üstü hızlar olmadığı için başka firmalara geçmeyi düşünüyorum ama diğerleri de "pahalı". Superonline tarafına geçiş yapayım diyorum fakat bayağı bir şikayet var: sansür, hız kısıtlamaları, dalgalanma vs... gibi konularda.

    Sizce Superonline şikayetleri abartılıyor mu yoksa cidden bu şekilde mi ve 1000 mbps hızı hangi internet servis sağlayıcısından almamı önerirsiniz ?

    Şimdiden teşekkürler.



  • Merhabalar hocam hangi şehirde ikamet ediyorsunuz?

  • Net olarak TT Fiber, Turknet omurgasında da kullanılabilir.

  • imate kullanıcısına yanıt
    Esenyurt/İstanbul
  • Benizakura kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle Türk Telekom Fiber,Superonline la ilgili forumda olumsuz ne okuyorsanız aynısını deneyimleyeceksiniz.Bizde fiber olarak sadece sol olduğu için mecburiyetten kullanıyorum.
  • Gibirnet 100 lik paket 500 tl comnet te 389 du turk telekomda bu civara yakın. Alıncaksan tt altyapında al kesinlikle
  • TT'de iss seçme şansın var. SOL de onlara mahkumsun.

  • Ankarada superonline maç saatlerinde 500 mbps paketi 5 mbps'e düşürüyor yurtdışı için yine youtube vb. izliyorsun Türkiye içinde sınırlama olmuyor ama yurtdışı kaynaklı şeylerde sürünüyorsun.


    Vpn ile 200-300'e kadar yükseltebildim hızı. Statik ip alınca sorun olmuyor diyorlar.


    Kısıtlama vb. standart yasaklı siteler tüm isslerde yasak ama bazı firmalarda vpn bile gerekmeden bu yasakları aşıyorsun superonlineda ise sağlam vpn bulman lazım diğer yollar tıkalı.


    Ping olarak 5-10 ms farkediyor türktelekoma göre dert edilecek şey değil.


    Benim tavsiyem fiyat/performans oranına göre yaklaş hocam, internet kesintisi vb olmaz zaten ftth sistem en sorunsuz sistemlerden biri.


    Superonline paketlerine de maalesef 50 tl zam geldi 1-2 gün önce....

  • Yeni superonline zamlarından sonra avantajı kalmadı. Tt altyapısı daha sağlam ve sorunsuz
  • Benizakura kullanıcısına yanıt

    Türk telekom 24 ay taahütname şartı ile beraber 389 TL"ye abonelik sunuyor modem kira bedeli ile beraber 400 tlyi buluyor. Ancak ping konusunda kısıtlama konusunda Superonlineden biraz insaflı. Romanya vb sunucuları optimize edilmiş eskiye göre


    Superonline 1 eylül önce 249 TL olan 1 gbitlik tarifeye abone olsaydınız F/P olarak kullanım sağlıyor olacaktınız ancak Türkiye içi routeleri iyi ancak yurt dışında bazı serverlerin henüz optimizisyaonu yeni yeni oturuyor Almanya , Amsterdam gibi avrupa sunucularına düşük ping alıyorum Marmara bölgesinde olmak ile beraber Kayseri bölgesinde memnunum. Kısıtlama ile ilgili fazla kısıtlama görmedim açıkcası. Şu anda tarife fiyatı 319 TL 12 Ay taahütname şartı aranıyor ayrıca modem kirası içinde olmak ile birlikte kurulum aktivasyon ücretsiz. Wifi 6 modem veriyor 50 Mbit yükleme hızı bulunuyor. Ancak 1 gbitdan sonra 500 mbitlik tarifeside 249 TL şu anda oda 50 mbit upload veriyor. üsteki şartların aynısı sadece fiyatı farklı bilginize





  • imate kullanıcısına yanıt
    Daha fiber yeni çekildi, eski de değil, şans vermek gerekir ama kısıtlama ve yurtdışı çıkışı konusunda korkuyorum. Esenyurt'ta ikamet ediyorum.
  • Herhangi bir FTTH >> Superonline.

  • Benizakura kullanıcısına yanıt

    Benimde altyapım yeni sayılır haftasonu 1000/100 verdikleri hızı steam haric heryerde tam verimde alabildim. Yurtdışı çıkışları da aynı şekilde bir tek fast.com da 500mbps civari cikiyordu o kadar. Ankara rekoru 945.6mbps ile bendeydi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.