Şimdi Ara

Stonic Carplay Sorunu (Çözüldü) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
3
Favori
14.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hallolmasi iyi oldu, sizin de kisa surede cozulur umarim.


    Henuz bayilere bir sey gitmedi, surec bir kac hafta daha uzayabilir. Resmi yazisma ve siteden duyurusu yapilacak dendi. Siz gelmedi deselerde kayit birakin, o kayitlar iletiliyor Kia ilgili birime. Gelince gidip sistemi soktureceksiniz, onlarda gonderip guncelletip geri getirecekler. Bana bu sekilde bilgi geldi, resmi proses bu sekilde islemeli, cunku bu taraflar arasinda sozlesmeler var. Bana yapilan sans oldu bu acindan.


    Bugun tekrar test ettim hic bir sorun yok. Gece gunduz modu geldi gordugum. Far kapaliyken arka plan beyaz, far yaninda siyah oluyor, guzel bir dokunus olmus. Muhtemelen icinde de vardir guncellemeler.


    Gecmis olsun simdiden, bu konuyu da okuyup bilgilenen arac sahiplerine selamlar.


    @Rebornx4 @indiana1989

  • Tek-Kar ile görüştüm senin aracı test için yapmışlar :) @windwalker35


    Şu anda tüm araçları çağıralım ve yazılımları güncelleyelim gibi bir durum yok. Bazı araçlarda test yapılıyor ve sorun olup olmadığı takip edilecek, eğer sorun yoksa kia global ile paylaşılıp yeni yazılım için haber bekleyeceğiz diye iletti.


    Oğuşlardaki usta bülten çıkmamış dedi çünkü. Tek kar daki arkadaşta bülten çıkması lazım diye iletti. Ondan sonra araçlardaki yazılımlar güncellenecek dedi.


    Biz yine bekleyeceğiz yani @Rebornx4 :). Ya da daiichi ye mail atmak lazım belki aynı test mantığını uygularlar.

  • Bence bekleyin. Adamalar bana yazma detaylari diye rica ettiler ama ben size yazdim. Onemli olan cozumu bulmus olmak. Bu bilgilerden sonra silecegim her seyi, yoksa gore adamlarin uzerine giderse ben mahcup olurum.

  • Doğru haklısın mail atmaya gerek yok. Bekledik bu kadar 2-3 hafta daha beklesek sıkıntı olmaz. Oğuşlardan cevap gelmesini beklerim. Emeğin için teşekkürler yeniden. @windwalker35

  • Merhaba herkese;
    Bi gelişme varmı. Bende ocak ayında 2020 model Picanto aldım. Aynı multimedia var üzerinde ve aynı sorun var. Hatta riolar ve diğer modeller dede aynı sorun varmış. Geçen hafta izmir borovalıya gittim olaydan haberleri bile yok. Arabaya 1000km kontrolu yaptılar multimedia yı silip yeniden yükleyip yolladılar beni ama değişen hiç bişey yok hatta bence yükledikleri sürüm üzerinde kindende eski bi sürüm. İşallah bir önce çözerler bu işi arabdan soğuduk valla.
  • Merhaba arkadaşlar ,
    Bende 1 ay önce Rio aldım ,kablo ile carplay a bağlanıyorum ama kablosuz denemedim,yanlız AAMirror ekran yansıtmayı bir türlü yapamadım.Telefonun rooot lu olması gerekiyor deniyor acaba siz yapabildiniz mi?Carplay Kablosuz baglanti için ise servise gitmem gerekiyor mu?
  • merhaba arkadaşlar araçtan bir kaç eksiği dışında çok memnunum carplay çok can sıkıcı sizlerinde belirttiği gibi durum gerçekten çözüldü mü bayinin haberi yok çözüldüğünden ve böyle bir sorundan nasıl bir yol izlediniz

  • @windwalker35 selam arkadaşım. Senin aracında problemin çözülmesine sevindim. Senin aracın neydi acaba?


    Eşim için Aralık 2020'de Kia Picanto aldım. Kablosuz carplay desteği var bildiğiniz gibi. Ve buraya yazan tüm arkadaşlarda olduğu gibi bağlantı kopma problemi bizde de var. Aldığımız günden beri bu problemi çözmeye çalışıyorum.


    18 Aralık Cuma günü 17:00 civarı aracı teslim aldık. Problemi hemen fark ettik tabi ve satış temsilcisiyle iletişime geçtim. O zamanlar hafta sonu sokağa çıkma yasağı olduğundan pazartesi görüşelim dedik. Salı günü aldığım yere aracı götürdüm ve servis kaydı açtırdım. Kullanıcı kaynaklı değil, üretimden kaynaklı bir hata olduğunun anlaşılması adına.


    Güncelleme gelecekmiş deyip beni gönderdiler. Güncelleme bekledik durduk. Bir şey olmadı. Her hafta sürekli aradım. Sonunda bir aramamda güncelleme gelmiş randevu alın, cihazını söküp gönderelim dediler. 23 Şubat'ta bu işlemi yaptık. Sonraki hafta geri geldi cihaz fakat bir gelişme yok. Aynı problem devam ediyor. O günden beri de sorunun çözülmesi için resmen her gün uğraşıyorum. Araba mı aldık dert mi aldık belli değil. İşkenceye döndü resmen. Bir hafta süre verdim çözmeleri için. Son durumda cihazın yenisiyle değiştirilmesini talep ettim. Bu talebim karşılansa dahi muhtemelen yine düzelmeyecek burada okuduklarıma göre. Tek çare ayıplı mal davası açmak kalıyor. Tazminatıyla birlikte aracın bedelinin iadesini talep edeceğim gibi gözüküyor.





  • Bu arada bu başlığı gördüğümde (Çözüldü) yazıldığını görünce sevinmiştim. Lütfen bunu değiştirin. Bence hala çözülmüş bir problem değil.

  • Selam arkadaşlar, burada okuduklarım üzerine dün akşam ilk defa android bir cihaz bağladım arabaya. Carplay'i kablosuz desteklemesine rağmen android auto'yu kablo ile destekliyor ve 45 dakikalık kullanımda her hangi bir problem yaşamadım. Sonra kendi telefonumla carplay'i tekrar aktif ettim ve hemen hatalar gelmeye başladı.


    Bu denemeden sonra eve dönünce telefonun güncellemelerini kontrol ettim. 8 Mart'ta iOS 14.4.1 gelmiş, cihazı son sürüme güncelledim. Bu sabah araca bindiğimde fark ettim ki carplay arayüzü biraz değişmiş. Umuyorum ki bu bağlantı problemiyle ilgili de ufak bir güncelleme vardır bu son sürümün içerisinde. Henüz uzun süreli deneme imkanım olmadı sürüş açısından. Yarın test edebileceğim ancak.

  • Apple Discussion'daki konuyu baştan sona okudum. 17 sayfa 256 entry :) Son model Kia ve Hyundai sahipleri dahil bir çok kişi problemi yaşıyor ve henüz bir çözüme ulaşan yok.

  • Android autoyu kablo ile hiçbir sorun olmadan kullanıyordum, kablodan kurtulayım diye iphone'a geçtim başıma iş aldım resmen :) inşallah kısa sürede çözülür zira aracımdan çok memnunum tek kusuru bence bu olay (2020 rio prestige)

    Bu arada bağlantı koptuğunda seyir halindeyken ekrana tıklamaya uğraşmayın arkadaşlar direksiyondaki sesli komut tuşuna bastığınızda ekran geri geliyor daha pratik böylesi
  • Bugün güncelleme yaptırdım Gül-Al Yetkili servisinde. Direkt Dai-Chi firmasından bir görevli gelip güncellemeyi yükledi. Çekmeköy-Sarıyer arası yaklaşık 1 saatlik yolculuğumda bağlantı kopmadı. Güncellemeden önce HGS gişelerinden geçişte kesinlikle kopardı. Bu kez kopma yapmadı. Müzik bir takılır gibi oldu ama ekrana bağlantı koptu yazısı gelmedi. HGS gişeleri haricinde de en ufak kopma olmadı. Umarım problem tamamen çözülmüştür.


    Dai-Chi firmasındaki görevlinin söylediğine göre kablosuz Apple Carplay desteği olan tüm araçlarda bu problem yaşanmaktaymış. Sadece size(Kia) özel değil dedi.

  • Selamlar, bugün Oğuşları aradım. Sorundan haberdar olduklarını ancak hala yazılım beklediklerini belirttiler. Sen git mekanik olarak o kadar sağlam sorunsuz araçlar üretin ama kullanıcının bir dünya para verip aldığı 2020 model araçtaki CarPlay sorunlu çalışsın. İnanılır gibi değil. Buraya kadar olanları da anlarım ancak neredeyse 8-9 ay olacak bu sorun hala devam ediyor ve servislere ulaşan herhangi bir güncelleme hala mevcut değil...

  • herkese merhaba.
    1.25 benzinli manuel araclardan memnunmusunuz
    bayir rampa vs sorun çıkarıyormu.82 beygir istanbul sehir icinde kullanimi rahatmi

    uzun yola cikilsa kullanicisini uzermi.
  • İstanbul Gül-Al servisinden aldığım bilgidir. Sorun olarak gelmee başlamış, sistemi söküp revize için gönderiyorlarmış 1 hafta 10 gün sürüyor dedi swrvis yetkilisi. Servislere henüz bir güncelleme olarak göndermedikleri ve serviste yapılamadoğını ifade etti. Değişim yapanlardan olumsuz dönüş alınmamış.
  • Arkadaşlar ıphoneunuzun modeli ne acaba benim 7 kopma oluyor carplayde ama oğlumun 8 inde ve eşimin x modelinde kopma olmuyor
  • ergin27 E kullanıcısına yanıt

    Merhaba, 7, 8 plus, 11 ve SE modellerinin hepsinde kopma yaşadım.

  • Merhaba, kia rio aracımda bu sorun vardı (2020 model), iki gün önce yıllık bakım için servise gittim ve son güncellemeyi yaptılar sökme vs işlemi olmadı. Şuan sorunsuz kullanıyorum, arayüz de güncellendi daha modern bir görüntü var şuan
  • seyfiican kullanıcısına yanıt

    Merhaba;


    Ben de aracımı dün servise teslim ettim güncel yazılımı yüklediğini belirttiler. Henüz daha servisten ayrılmadan tekrar koptu. Şimdi bir sürü bahane sunuyorlar. Sizle aynı yazılımda olup olmadığımı anlayabilmek için bana aracın menüsünün fotoğrafını atma şansınız olur mu?


    Arayüzün değiştiğini söylemişsiniz karşılaştırabilmek adına teyit edeyim diyorum.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.