Şimdi Ara

Stereo'dan 5+1'e Ses Aktarımı nasıl yapılır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • laptobun stereo ses çıkışı ve bir mini jak subwoofer çıkışı var(4 parçalı). 5 + 1 ses sitemine nasıl bağlayabilirim. usb ses kartı satıyorlar 5 tl. adına da sanal 5+1 çevirici demişler. işe yarar mı. sanal n demek. laptop asus nv56 vz. masaüstü anakartı msi 760gmp21. masaüstünde sadece stereo çıkış var. yardımcı olabilecek arkladaşlara şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smrt_Sistem -- 30 Aralık 2013; 10:00:30 >



  • hepsinden sesgelsin isterseniz,,http://www.depodijital.com/3X35MM-STEREO-DISI-35MM-STEREO-ERKEK-030MT,PR-722.html bu ürünü kullanabilirsiniz. diğer türlü ya sanal effektli kart yada orjinal 5.1 ses veya video cd si kullanamanız gerekir.
  • Teşekkür ederim. usb ses kartı aldım. platoon pl-5313.
  • Smrt_Sistem kullanıcısına yanıt
    Merhaba bu üründen bir tane de ben almak istiyorum ama tavsiye eder misini acaba? Çok ucuz geldiği için çok güvenemedim de :)
  • Stereo output -> 5.1 Kanal ses dönüşümü reel değil zaten sanal olabilir. Bunun reel olabilmesi için masaüstü bilgisayarlara ses kartı (5.1 output) ya da dizüstü bilgisayarlara harici ses kartı almanız gerekir. Bitti mi bitmedi, dinleyeceğiniz kaynak dosyası da 5.1 kanal ses içermeli. 5.1 müzik dosyası yaygın değilken özellikle DVD filmler orj dublaj setlerinde 5.1 desteği verir.

    Son olarak alınacak ses kartı ne kadar kaliteli olursa alacağınız ses o kadar iyi olacak malum doğru orantı. bu nedenle ne kadar ucuza kaçılırsa elde edilecek ses te bir o kadar çöp olacaktır. F/P si yüksek ses kartlarını ayrı tutmak lazım. bunun için de iyi bir araştırma şart.
  • Laptop'ınızın özelliklerini bilmiyorum ama...
    Stereo ses çıkışına tam karşısından, yakından loş bir ışıkta bakın. Eğer kırmızı bir ışık varsa içinde, o çıkış aynı zamanda 5.1 optik (optical, TOSLINK) çıkış da olabilir.
    Aynı şekilde laptop'ta, mikrofon girişi varsa (MIC IN), onda da 5.1 optik çıkış olabilir, benzer şekilde.
    Bir de işletim siseminde, ses aygıtlarının listesine bakın. Laptop'ta optik çıkış varsa ve sürücüsü düzgün yüklenmişse listede görünür.
    Eğer zaten 5.1 optik çıkış varsa laptopta, o zaman alengirli işler yapmanıza gerek kalmaz.
  • Ben şöyle bir ürün kullanıyorum. Dekoder işlevini yerine getiriyor , gerçekten çözüyor.

    http://www.hepsiburada.com/playvision-hda-51a-digital-sound-decoder-pm-evplayvisionhda51a
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.