Şimdi Ara

Stellantis, lityum sülfür pilleri test edecek: Avantajları neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Stellantis, lityum sülfür pilleri test edecek: Avantajları neler?
    Gelişmiş malzemeler ve bataryalar üzerine çalışan ABD'li Lyten şirketi, geliştirdiği lityum kükürt (Li-S) bataryaları test etmek üzere Stellantis ve diğer OEM'lere göndermeye başladığını duyurdu. Bu hamle lityum kükürt pillerin ticarileştirilmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor.



    Stellantis, Mayıs 2023'te Lyten'in lityum kükürt pili geliştirmesine yatırım yaptığını duyurmuştu. Lyten CEO'su ve kurucu ortağı Dan Cook konuyla ilgili, "Bu kilometre taşı, Lyten ekibinin yıllarca süren özverili çalışması ve yenilikçiliğinin sonucu. Lityum-kükürt pil hücrelerimizin yeteneklerini genişletmenin henüz başlangıcındayız" açıklamasında bulundu.



    Mayıs 2023'te, San Jose, Kaliforniya'da devreye giren otomatik pilot üretim hattında faaliyet gösteren Lyten, standart lityum iyon üretim ekipmanlarını ve uygulamalarını kullanarak lityum kükürt pilleri üretiyor. 6.5 Ah kapasiteli kese tipinde pil hücrelerini (pouch cell) dağıtmaya başlayan şirket, bu yılın sonlarında silindirik hücreleri göndermeyi planlıyor. Şirket aynı zamanda ilk büyük ölçekli fabrikasını şu anda tasarlıyor.



    Lyten'in lityum sülfür pillerinin özellikleri neler?



    Lityum-kükürt piller, gerçek dünya çalışma koşullarında çevrim ömrü ve stabilite sorunlarına sahip. Ancak Lyten, bu zorlukların üstesinden geldiğini söylüyor. Tescilli 3D grafen yapısını pilin katotuna entegre eden şirket, Li-S pillerde hızlı kapasite kaybına yol açan "polisülfit mekik etkisi" denen sorunun üstesinden geldiğini ve pilin stabilitesini ve iletkenliğini arttırdığını belirtiyor. 



    Ayrıca Bkz.Elektrikli araç sürücülerinin şarj ve menzil endişesi sürüyor mu? İşte araştırmanın sonuçları



    Bunun dışında Lyten, anot için geleneksel grafit yerine lityum metal kompozit kullanarak anodun stabilitesini ve verimliliğini artırdığını ifade ediyor. Bu değişiklik aynı zamanda pilin genel enerji yoğunluğunun artmasına yardımcı olurken, zamanla pilin bozunmasını da azaltıyor.



    Katotta nikel, kobalt ve manganez gibi kritik minerallerin bulunmadığı batarya, lityum iyon bataryalara kıyasla %65 daha düşük karbon ayak izine sahip. Şirket, tamamen ABD veya AB'den tedarik edilebilecek bir tedarik zinciri kurulabileceğini ve böylelikle Çin'e olan bağımlılığın ortadan kalkacağını söylüyor. 



    Şubat 2024'te Chrysler, Lyten'in Li-S pillerinin şirketin Halcyon konsept elektrikli aracında kullanılacağını duyurmuştu. Lyten bugüne kadar 410 milyon dolardan fazla öz sermaye toplamayı başardı.



     




    Kaynak:https://electrek.co/2024/05/10/stellantis-is-about-to-test-the-first-ever-production-line-lithium-sulfur-batteries/







  • Artik bir yenilik olmasi sart bu bataryalarda

  • Hadi bakalım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maldonadolar ıkınarak ABD'nin izinde gidiyorlar, Sanki Çin'in elinde sihirli değenek var da ona yetişmek için çalışmak nafileymiş gibi birde onlara ihtiyaç duymayacak bir tedarik zinciri düşünüp planlayarak Çin'le ilişiği kesecekler.

    Yaptığınız tüm yatırımlar boşuna zaman kaybı, aklınızı ABD'e ipotek edin 10-15 sene sonra tam tersi uygulamaları görmek üzere şimdilik ters yöne kürek çekin bakalım.

  • Stellantis önce arabalarındaki sorunları çözsün. Sıfır arabalarda onlarca sorun var ama kabul etmiyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • belki ileri bi şarj teknolojisi gelir

  • Hiçbir teknoloji tek elden kontrol edilmemeli. Gelişme olması için rekabet şart. Ab ve Amerika bu konuda Çin'in gerisinde kaldı. Ama açığı kapatabilecek para ve iş gücüne sahipler. Umarım başarırlar. Yoksa bu konuda Çin'in eline bakan bir dünya, doğalgazda Rusların eline bakan bir dünyadan farklı olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 13 Mayıs 2024; 14:17:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.