Şimdi Ara

Star Wars: Battlefront'un Betası PS4'te 900p, Xbox One'da 720p'de Çalışıyor (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Final Getsuga Tenshou kullanıcısına yanıt
    Endonezya, HK psn var, kardeşlik var, aldığın oyunları satabilmek, 2 el oyun alabilmek var. Fifa'yı kardeşlikle aldım endonezyadan 80TL'ye geldi bana bir örnek.

    PC'den ucuz diyemem ama 250TL'ye Fifa almıyoruz yani :)
  • Bu aciklamayi yapanlar kim, sonynin haber kanallari mi? reklam ajanslari mi?
    Allah askina nasil igrenc bir oyun neslindeyiz boyle??? Nelan bu, bu mu haber, bu salak cozunurluk muhabbetleri mi? Biktik be kardesim, oyunun iceriginden oynanbilirliginden daaha cok cozunurluk fps oranlari konusuluyor, sozum B.s.c 'ye asla degil, oyun dunyasina, bu olay nasil oluyorda, oyunun onune geciyor. Donup dolasip neden hep ayni muhabbetler? Cozunurluk manyaklari,texture delileri ortaya cikardiniz,sadece sizin konsolunuz daha cok satilsin diye. Nasil asagilik pazarlama stratejileri bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aha dice beceriksiz firma olduya. Aboooov. Peki bir şey soracam sayın arkadaşlar naughty dog uncharted 4 e 60 fps gelecek demişti daha sonrada "ula olmuyormuş 30 çıkaracağız heralde" dediler. Bu adamlar sizin nazarınızda neden beceriksiz değil?

    Dice dediğimiz ekip frostbite motorunu yazan ekiptirki şahane bir grafik motorudur. Ue 4 ve cryengine 'ın güncel versiyonuna denktir bana göre. Tutupta çöp fox engine' ı bu motorlarla karşılaştırıp "bak 60 fps mgs 5" demeyin. Arada uçurum fark var. Dersenki pt gibi şaheser var. La pt dediğin demo (bak demo dikkatini çekerim) koridorda geçiyor. Tutupta büyük haritalı içinde sürüsüne efekt olan oyunla koridor oyununu kıyaslama sevgili ps4 teknisyeni. Mgs 5'e gelirsek bu oyunu eski nesil için harcadılar. Grafikleri coddan derme bir oyun. Ha oyun kaliteli laf yok ama grafikler konusunda acımasız olacam sakın olaki star wars bf ile kıyaslamayın.

    Yani drive club söz konusu olunca "bak en iyi grafikli racing bende" deyipte konu çözünürlüğü düşük oyunlara gelince "konsol sahibi adam grafikleri takmaz alır joypadı eline uzanır yastık koyar arkasına zevkten 4 köşe olur" diyen sayın ama çok sayın güzel ama çok güzel oyuncu ama fps'yi joypadla oynayıp "ben en hardcore oyuncuyum hem pc'de hile var" diyen arkadaşım. Choose your destiny.

    Ya 1080p 30 fps yada 900p 50-60 fps. Çünkü senin istediklerin malesef fiziğe aykırı doğanın kanununa aykırı en başta ps4'e aykırı. Aşkın kanununu yazsan yeniden yinede o makina bu oyunu o grafiklerle 1080p 60 fps açmayacak. Yani 2 koltuk aynı anda hem yanyana olup hemde cam kenarı olmayacak uçakta. Bu arada 1700 liraya çok güzel bu oyunu 1080p 60 fps oynatan bilgisayar alabilirsin. Donanımhaber de sistem tavsiyesi bölümüne bekleriz.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • çözünürlük gram umrumda değil, çözünürlük takıntım olsaydı önceki nesilde xbox veya pc alırdım. benim için önemli olan exc. oyunlar ve konfor. şahsen pcde oyun oynayacağım zaman bile kol takıp oynarım. zaten pcyi oyun için çok nadir kullanıyorum. pc benim için iş ve araştırma aracı, konsol ise oyun aracı. ben böyle düşünüyorum, başkası farklı düşünebilir. saygı duymak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoRnTuNeS -- 9 Ekim 2015; 22:10:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yemisim 900p sini çatır çatır çalışıyor mu?
    Evet
    Adamlar fps akıcı tutmuşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan ki grafikleri gördünüz mü? Konuşmak için konuşmayın.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bu sitenin görüşlere hiçbir saygısı yok. Niye bu forumda tartışıp bunlara reklam geliri sağlıyorsunuz ki. Siz yazmazsanız gelirleri de düşer. amaçları da bu. Benim yazdıklarımı silmişler mesela. Hiçbir gerekçe göstermeden. Gerekçe gösterme zahmettinde bile bulunmuyorlar. benim ve bana cevap veren kişinin tüm mesajları silinmiş. ben bir daha bu siteye prim yaptırır mıyım hayır. Beni tahrik eden bir yazı da olsa yazmam. Çünkü herşey bir yalan üzerine kurulu burda.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • 4 k çözünürlükte oynuyorum , konsollar halen 1080p peşinde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer tarafa yazmıştım buraya alıyorum mesajı. Bir de bu yönden bakmak lazım olaya...

    Bunca yıl konsolcu olan ben artık her oyunu PC ye alıyorum. Tüm konsollara sahibim. Fakat dün xbox store a girdim Halo 5 250 tl den başlıyor core oyun. PS store da da benzer fiyatlar var. Gold ve PSN+ üyesiyim, aylık hangi oyunlar verildiyse konsollarda sahip olduğum oyunlar onlar. Para vererek sadece PC ye oyun alıyorum. Enayi değilm.
    Benden konsol kullananlara tavsiye: İyi bir PC kurun zamanla parasını çıkarıyor emin olun.. Ben de bir seferde kurmadım pc yi. İlk başta apu bir sistem aldım, sonra ekran kartı aldım, önümüzdeki aylarda da i7 bir işlemci almayı düşünüyorum. seneye de "belki" R9 280x ekran kartımı satıp daha üst modele geçeceğim. Sizde böyle bir planlamayla konsolları unutursunuz..

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Konsolların hayal kırıklığı donanımları sayesinde sonuç budur arkadaşlar, zamanında konsollar çıktığında PC bir dönem geride kalırdı artık böyle birşeyde yok, PC her zaman önde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 9 Ekim 2015; 23:17:32 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Şunu söliyeyim PC hertürlü kosolu ezer gerek oyun fiyatlar gerekse ultra detay ve 4k kosollar ultra detayı ve anti aliasing seviyesini rüyasında görür hemde 250tl oyuna para vererek.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Ya bana kendini savun deseler şu yorumlardaki konsol vs PC kadar savunamam, bu ne aşktır böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan ne 1080p'miş ya
  • Kim ne derse desin harbiden kötü birşey ya 720p tamam oyunanabilir bir seviye ama bu ps4'ün ileri de 720p de göstereceği bir multiplatform oyununu xbox one'da 480p küsür de açacağı ya da birçok efektten çözünürlük düşmesin diye feragat edeceği anlamına da geliyor. Ha iki konsol da iyi değil ama xbox one rakibinin karşısında fazlasıyla fena bir görüntü çiziyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bozcan

    Polemikse polemik PC'de de hile var.

    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=110860410&url=https://www.youtube.com/watch?v=xIhx33faJ1Q" data-href="https://www.youtube.com/watch?v=xIhx33faJ1Q">https://www.youtube.com/watch?v=xIhx33faJ1Q</a>


    Onu yapan noob'tur. Ben Galactic Empire ile oynarken 32/3 yaptım, sadece yetenek ve çok çalışmayla :D
    Peki konsolda pro oyuncu var mı? Hepsi aim assist kullanıyor.
  • Tercihi bilgisayar olan arkadaşlar anlayamıyorlar malesef konsol kullananların tercihinin donanım ve güç olmadığının.Tamam yeterli donanım herkes ister bu demek değil ki benim için donanım önemli değil.Ama sen ne kadar para veriyorsun karşısında ne alıyorsun bu önemli. Konsollar f/p ürünü olan sosyal bir cihaz.En büyük alım etkeni exc. oyunlar,hilesiz oyun imkanı ve büyük ekran tv lerde diski takıp rahatça arkadaşlarınla oyun oynamak mesele bu bence.Sizin çözünürlük ve güç olarak baktığınız bu oyunun betasında bile bilgisayar oyuncuları hile yapmaya başladı bile gelde oyundan zevk al şimdi...Tamam sonuç olarak 720p yeni nesil için olmaması gereken bir durum.En az 900p ve 30 fps'nin aşağısına inmemesi lazım çıkan oyunların.Ama konsolun genel kitlesi için dediğim gibi donanım ve çözünürlük öncelik olsaydı konsol almazdı kimse zaten.Bunun her zaman parayla da ilgisi yok ben konsola 2. kol 2 tane oyunla almıştım 2000 bin tl den fazla para verdim.O paralara biraz daha koyup 2500-3000 bin tl ye sağlam bir oyun bilgisayarı toplayabilirdim ama çalışan biri olarak bilgisayar oyunculuğunu rahat bulmuyorum ve zevk almıyorum tercih meselesi bu arkadaşlar,en önemli nokta farklı tercihlere saygı duymakta yatıyor zaten saygılar tüm platform kullanıcılarına...

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aytugsasal

    Tercihi bilgisayar olan arkadaşlar anlayamıyorlar malesef konsol kullananların tercihinin donanım ve güç olmadığının.Tamam yeterli donanım herkes ister bu demek değil ki benim için donanım önemli değil.Ama sen ne kadar para veriyorsun karşısında ne alıyorsun bu önemli. Konsollar f/p ürünü olan sosyal bir cihaz.En büyük alım etkeni exc. oyunlar,hilesiz oyun imkanı ve büyük ekran tv lerde diski takıp rahatça arkadaşlarınla oyun oynamak mesele bu bence.Sizin çözünürlük ve güç olarak baktığınız bu oyunun betasında bile bilgisayar oyuncuları hile yapmaya başladı bile gelde oyundan zevk al şimdi...Tamam sonuç olarak 720p yeni nesil için olmaması gereken bir durum.En az 900p ve 30 fps'nin aşağısına inmemesi lazım çıkan oyunların.Ama konsolun genel kitlesi için dediğim gibi donanım ve çözünürlük öncelik olsaydı konsol almazdı kimse zaten.Bunun her zaman parayla da ilgisi yok ben konsola 2. kol 2 tane oyunla almıştım 2000 bin tl den fazla para verdim.O paralara biraz daha koyup 2500-3000 bin tl ye sağlam bir oyun bilgisayarı toplayabilirdim ama çalışan biri olarak bilgisayar oyunculuğunu rahat bulmuyorum ve zevk almıyorum tercih meselesi bu arkadaşlar,en önemli nokta farklı tercihlere saygı duymakta yatıyor zaten saygılar tüm platform kullanıcılarına...


    Haklısınız fakat burada olay o değil bende de hem ps4 hem pc var oyunu ikisinde de denedim pc ye almaya karar verdim grafik 1 tık ilerde ve optimizasayon müthiş bu yüzden de pc ye alacağım ben ne pc ci ne konsolcuyum işime gelen yerde oynarım oyunu mu fakat burada konsolcu arkadaşlar sizin dediğiniz gibi grafikleri önemsemez tavırda bulunmuyorlar tam tersine oyunun 900 veya 720 p de çalışması zorlarına gidiyor ki gelip hile var deyip konu saptırıyorlar ve dice suçluyorlar haklı olarakta pc ciler de siz bugüne kadar kaç oyunu 1080p 60 fps de oynadınız ki dice suçluyorsunuz diyorlar tartışma buradan başlıyor ne yazk ki konsolcu arkadaşlar verecek cevap bulamayınca yok oyun konsolda daha rahat oynanıyor yok sizde hile var deyip olayı saptırıyorlar aslında biz konsol kullananlar gereğinden daha az güçte çıkan konsolları ama fakat şöyleli cümlelerle savunacağımıza bunu her platform da eleştirsek gelecek nesli kurtarabiliriz belki de ama tam tersine performans haberinin altına gelip sırf konsolu savunmak için işte konsol daha rahat konsol da hile yok gibi saçma sapan şeylerle kendimizi kandırıp konsol savunuyoruz emin olun eleştireceğimiz yere övdüğümüz bu konsollar bir daha ki nesile dönemine göre daha güçsüz çıkacaktır aslında konsolları öven zihniyet pc cilere farkında olmadan iyilik yapmaktadır.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: KoRnTuNeS

    çözünürlük gram umrumda değil, çözünürlük takıntım olsaydı önceki nesilde xbox veya pc alırdım. benim için önemli olan exc. oyunlar ve konfor. şahsen pcde oyun oynayacağım zaman bile kol takıp oynarım. zaten pcyi oyun için çok nadir kullanıyorum. pc benim için iş ve araştırma aracı, konsol ise oyun aracı. ben böyle düşünüyorum, başkası farklı düşünebilir. saygı duymak lazım.


    Vallaha bende konsollda sadece özel oyunlar oynuyorum bilgisayarda oyunları oynuyorum çünkü bilgisayarda daha ucuz ve çözünürlük grafik daha farklı ben önsemiyorum o ayrı klavye ve mausla gayet rahat oynanıyo ama tabi pc konsoll kavgası burda aramadın kadar var herkes istediğini oynar orası ayrı ama diyerime gidipte b.k atmasınlar bari.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: gerçekoyuncu11

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: aytugsasal

    Tercihi bilgisayar olan arkadaşlar anlayamıyorlar malesef konsol kullananların tercihinin donanım ve güç olmadığının.Tamam yeterli donanım herkes ister bu demek değil ki benim için donanım önemli değil.Ama sen ne kadar para veriyorsun karşısında ne alıyorsun bu önemli. Konsollar f/p ürünü olan sosyal bir cihaz.En büyük alım etkeni exc. oyunlar,hilesiz oyun imkanı ve büyük ekran tv lerde diski takıp rahatça arkadaşlarınla oyun oynamak mesele bu bence.Sizin çözünürlük ve güç olarak baktığınız bu oyunun betasında bile bilgisayar oyuncuları hile yapmaya başladı bile gelde oyundan zevk al şimdi...Tamam sonuç olarak 720p yeni nesil için olmaması gereken bir durum.En az 900p ve 30 fps'nin aşağısına inmemesi lazım çıkan oyunların.Ama konsolun genel kitlesi için dediğim gibi donanım ve çözünürlük öncelik olsaydı konsol almazdı kimse zaten.Bunun her zaman parayla da ilgisi yok ben konsola 2. kol 2 tane oyunla almıştım 2000 bin tl den fazla para verdim.O paralara biraz daha koyup 2500-3000 bin tl ye sağlam bir oyun bilgisayarı toplayabilirdim ama çalışan biri olarak bilgisayar oyunculuğunu rahat bulmuyorum ve zevk almıyorum tercih meselesi bu arkadaşlar,en önemli nokta farklı tercihlere saygı duymakta yatıyor zaten saygılar tüm platform kullanıcılarına...</blockquote>

    Haklısınız fakat burada olay o değil bende de hem ps4 hem pc var oyunu ikisinde de denedim pc ye almaya karar verdim grafik 1 tık ilerde ve optimizasayon müthiş bu yüzden de pc ye alacağım ben ne pc ci ne konsolcuyum işime gelen yerde oynarım oyunu mu fakat burada konsolcu arkadaşlar sizin dediğiniz gibi grafikleri önemsemez tavırda bulunmuyorlar tam tersine oyunun 900 veya 720 p de çalışması zorlarına gidiyor ki gelip hile var deyip konu saptırıyorlar ve dice suçluyorlar haklı olarakta pc ciler de siz bugüne kadar kaç oyunu 1080p 60 fps de oynadınız ki dice suçluyorsunuz diyorlar tartışma buradan başlıyor ne yazk ki konsolcu arkadaşlar verecek cevap bulamayınca yok oyun konsolda daha rahat oynanıyor yok sizde hile var deyip olayı saptırıyorlar aslında biz konsol kullananlar gereğinden daha az güçte çıkan konsolları ama fakat şöyleli cümlelerle savunacağımıza bunu her platform da eleştirsek gelecek nesli kurtarabiliriz belki de ama tam tersine performans haberinin altına gelip sırf konsolu savunmak için işte konsol daha rahat konsol da hile yok gibi saçma sapan şeylerle kendimizi kandırıp konsol savunuyoruz emin olun eleştireceğimiz yere övdüğümüz bu konsollar bir daha ki nesile dönemine göre daha güçsüz çıkacaktır aslında konsolları öven zihniyet pc cilere farkında olmadan iyilik yapmaktadır.


    Hocam ben kendi düşüncemi söyledim bir şeyi saçma yere savunduğum yok sana saçma gelebilir orası ayrı.Ben herhangi bir bahane atmıyorum gerçekleri söylüyorum ama kendi gerçeklerimi.Bende de hem gt750m e sahip bir laptop hem ps4 ikizimde de xbox one var.Battlefield 4'ü ilk bilgisayara almıştım ama zamanla hile yapanların sayısından dolayı ps4'e de almak zorunda kaldım.Bir oyunda herkes 10-15 adam vururken birinci adam 140 civarı adam vurur mu ya ki öldürdüğünde hiç bir ekipman bilgisi vs. bulunmuyordu dakikada 5 adam vuruyordu Nicki Battlefield_AAA ydı sanırım. Ve bu tip uç örnekler çoğu oyunda denk gelince kusura bakma hocam ama bana saçma yere hile var deyip suç atıyorlar deme.Var olan bir şeyi söylemek suç atmak demek değil.Sen güçsüz konsolları övmek ile yaklaşmışsın olaya ama ben övmüyorum ki benim konsol tercih etme nedenimi söylüyorum ve güçsüz olduğunu kabul ederek(savunmayarak) bunu bilerek aldım diyorum 1500 tl lik alet sonuçta ne bekleyebilirsin ki gtx titan performansı mı? Ama beni suçladığın şeyi sen yapıyorsun bilgisayar platformunun var olan sorunlarına bahane diyorsun bilmem anlatabildim mi saygılar...

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • nap
    quote:

    Orjinalden alıntı: aytugsasal

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: gerçekoyuncu11

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: aytugsasal

    nokta farklı tercihlere saygı duymakta yatıyor zaten saygılar tüm platform kullanıcılarına...</blockquote>
    .</blockquote>

    Hocam ben kendi düşüncemi söyledim bir şeyi saçma yere savunduğum yok sana saçma gelebilir orası ayrı.Ben herhangi bir bahane atmıyorum gerçekleri söylüyorum ama kendi gerçeklerimi.Bende de hem gt750m e sahip bir laptop hem ps4 ikizimde de xbox one var.Battlefield 4'ü ilk bilgisayara almıştım ama zamanla hile yapanların sayısından dolayı ps4'e de almak zorunda kaldım.Bir oyunda herkes 10-15 adam vururken birinci adam 140 civarı adam vurur mu ya ki öldürdüğünde hiç bir ekipman bilgisi vs. bulunmuyordu dakikada 5 adam vuruyordu Nicki Battlefield_AAA ydı sanırım. Ve bu tip uç örnekler çoğu oyunda denk gelince kusura bakma hocam ama bana saçma yere hile var deyip suç atıyorlar deme.Var olan bir şeyi söylemek suç atmak demek değil.Sen güçsüz konsolları övmek ile yaklaşmışsın olaya ama ben övmüyorum ki benim konsol tercih etme nedenimi söylüyorum ve güçsüz olduğunu kabul ederek(savunmayarak) bunu bilerek aldım diyorum 1500 tl lik alet sonuçta ne bekleyebilirsin ki gtx titan performansı mı? Ama beni suçladığın şeyi sen yapıyorsun bilgisayar platformunun var olan sorunlarına bahane diyorsun bilmem anlatabildim mi saygılar...


    Hocam siz olayı çok kişiselleştirmişsiniz yada ben öyle hissettirmişim saçma sapan derken size demedim ve pc nin dezavantajlarını ört pas etmeye de çalışmıyorum fakat bir de gerçek var ki bu oyun için konuşursak pc nin performans açısından bu oyunda hiç bir dezavantajı yok dediğim gibi konsol bende de var gtx 770 ekran kartı olan pc de var ben saçma sapan derken şundan bahsettim siteye bir haber giriyor ve haber tamamen performansla ilgili bir haber ve sizi tenzih ediyorum biri çıkıp hemen altına konsolcular hemen pc de de hile var diyor şimdi bunun üzerine siz ve sizin gibi bazı konsolcular da konsolcular için çözünürlük önemli değil diyorsunuz evet sizin için olmayabilir fakat kimse kusura bakmasın bir konsolcu performansla ilgili haberin altına performansla ilgili hiç verebilecek bir cevabın kalmadığı için sırf karşıyı sinirlendirmek için çıkıpta oradada hile yapıyorlar derse o adam için kimse grafiğin önemsiz olduğunu söyleyemez yani kısaca siz herkesi kendiniz gibi düşünmeyin tabi ki sizin için grafik ilk planda olmaya bilir fakat bazı konsolcu arkadaşlar için hatta çoğu konsolcu arkadaşlar için grafiğin önemli olduğu form sitelerinde bu tip pc ile kıyaslama haberlerinde ki yazdıkları yorumlardan o kadar belli oluyor ki bende diyorum ki bu kadar grafik önemliyse konsolcular için kendini kandırıp gidip performans haberinin altına gidip hile var diyeceğine o formlarda konsolu üreten firmayı eleştirsen en azından bundan sonraki nesli konsol açısından daha kaliteli hale getirirsin aksi halde kendini kandırırsın hile konusuna gelirsek evet pc de hile var kimse bunu inkar edemez ve bu bir dezavantaj pc için fakat bunu gelip pc konsol grafik karşılaştırmasının altına yazarsa biri çıkıp o zaman onda grafiksel geri kalmış ürünü savunmak için yaptığını söylerim ayrıca ben dün betası açıldığından beri oynuyorum ve benden başka 3 samimi arkadaşımda bu oyunu oynuyor ne onlar nede ben daha böyle hile yapan birine denk gelmedik yani biri yapıyor video ya çekip youtube atıyor bilen bilmeyen herkes hemen sanki her saniye hile yapılıyormuş gibi yorumlar yapıyor buda doğru bir davranış değil bence sizin için demiyorum bu oyun için şimdilik denk gelmesemde bu konsollarrın güçsüz olduğu gerçeğini değiştirecek ve bazı konsolcu arkadaşları rahatlatacaksa evet pc de hile var ama hala bunun bu haberle ne alakası var anlamış değilim.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.