Şimdi Ara

Spring Mi Spring Boot mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Java SE dünyasında kendimi geliştirdikten sonra Java EE dünyasına adımımı atmak istedim. Lakin çok karmaşık olduğunu farkettim.Kendimi Spring Framework üzerinden geliştirmek istiyorum ama sektöre baktığımda Spring Boot kullanıldığını gördüm. Bilmiyorum aralarında çok bir fark yoktur belki ama ilk olarak Spring Boot ile başlamam doğru olur mu yoksa Spring framework ile mi başlamalıyım? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.




  • Spring ve Spring Boot birbirlerinden cok ayri seyler degil. Spring Boot sayesinde yazdigin uygulamanin bircok hamallik kismindan kurtuluyorsun. Hazir uygulama sunucusu, spring-cloud veya vault gibi konfigurasyon sistemleriyle entegrasyon, hazir saglik kontrolu, kolay bagimlilik yonetimi gibi seyler sagliyor sana. Mikroservis mimarisine uygun uygulama gelistirmeni kolaylastiriyor. Yazdigin uygulamayi bir java docker imajinin icerisine ekleyip, Jenkins gibi bir uygulamayla AWS/GCP gibi altyapilarda Kubernetes gibi platformlarda calistirmana olanak sagliyor. Benim onerim yazmak istedigin uygulamanin ihtiyaclarina bagli olarak (veritabani, guvenlik vs) gerekli paketleri uygulamana ekleyip nasil kullanabilecegini ogrenmek olurdu. Fakat bunlari yapabilmek icin Spring'in neden, hangi ihtiyaclar uzerine ortaya ciktigini anlamak gerekiyor. Eger zamanin varsa temel bir Spring kitabi edinip ana konu basliklarini kavradiktan sonra pratikle kendini gelistirebilirsin.

  • mosahin M kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel yorum ancak yorumu gönderdiğiniz kişi gerçek değil. Sorusundan belli.

    "Java SE öğrendim, EE 'ye adım atmak istedim, karışıktı Spring üzerinden gitmek istedim ancak sektöre baktığımda Spring Boot kullanıldıgını gördüm, hangisi ile başlamalıyım"

    Bu şuna benziyor: "Karnım acıktı. İlk kez Burger King'e adım attım. Whopper Menü almak istiyordum ancak içeri baktığımda herkes Crispy Chicken Menü alıyordu, hangi menüyü almalıyım"

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogru diyorsunuz, ama ben artik kimin gercek kimin trol oldugunu ayirt etmekte zorlaniyorum. Bu yuzden eger bilgim oldugunu dusundugum bir alansa, soran kisi olmasa bile baska birileri de gorup faydalanabilir diye cevap yaziyorum.

  • mosahin M kullanıcısına yanıt
    Konuyu açan kişin bırakın Spring 'i temel Java SE bile bilmiyordur cunku bilseydi, Java SE öğrenmek için harcadıgı enerji gibi Spring için de enerji harcayıp bir nesler öğrenir sonra takıldığı yer olursa konu açardı.

    Konuya ugrayan olursa yararlanması için ben de Spring üzerine yorum ileteyim:

    Spring Framework'ün temelleri bence Java EE çatısı altındaki Enterprise JavaBeans'e (EJB) benziyor o yüzden Spring 'i bilinçli olarak öğrenebilmek için bence önce biraz EJB bilmek gerekli.

    Spring özellikle Java EE deneyimi olmayanlar için oldukça soyut olduğu için, öğrenilen konuları somutlaştırmak adına Spring MVC ile hiçten başlayarak bir uygulama yapmak cok önemli.

    Tüm bunlar için de Java SE, Java EE (yeni adı Jakarta EE) , Tomcat EE (TomEE) üstüne Eclipse 'i bilmek gerekli üstüne opsiyonel olarak Servlets , JDBC, Hibernate gibi klasik paketleri bilmek avantaj sağlayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 8 Haziran 2022; 15:57:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • dayı sen niye bu kadar agresifsin?

  • admindh A kullanıcısına yanıt
    sana ne.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saman ye.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.