Şimdi Ara

SpaceX ve ABD anlaştı: Casus uydular için Falcon Heavy roketler kullanılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SpaceX ve ABD anlaştı: Casus uydular için Falcon Heavy roketler kullanılacak



    Amerikan özel uzay taşımacılığı şirketi olan SpaceX, çok yakında ABD hükümetinin en yüksek öncelikli uydu görevlerinden bazılarını üstlenebilir. Aktarılan bilgilere göre, ABD Uzay Kuvvetleri, tekrardan kullanılabilir güçlendiricilerle donatılmış Falcon Heavy roketlerini görevlerinde kullanmak için SpaceX'e gerekli onayları verdiği söyleniyor.



    ABD Uzay Kuvvetleri ve hükümeti daha önceden farklı şirketler ile kendi uzay ve yörünge görevlerini yerine getiriyordu. Fakat SpaceX'in tekrar tekrar kullanılabilir Falcon Heavy roketleri ile birlikte hem daha ağır yüklü görevler yapılabilecek hem de maliyetlerden tasarruf edilebilecek. Uzay Kuvvetleri'nin açıkladığına göre hali hazırda görevlerde kullanılan Falcon 9 roketleri sayesinde 64 milyon doların üzerinde tasarruf sağlanmış durumda.



    Ayrıca Bkz.ABD Uzay Kuvvetleri robot köpekler kullanacak



    Falcon Heavy daha büyük casus uyduları taşıyacak



    SpaceX için gerekli olan sertifikasyon sürecinin Haziran ayından gerçekleştirildiği fakat şimdiye kadar onayın açıklanmadığı belirtilirken Falcon Heavy roketleri sayesinde daha ağır yüklü casus uydu görevlerinin gerçekleştirilmesi hedefleniliyor. Falcon Heavy tabanlı ilk uçuşun ise Ekim - Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor.



    SpaceX'in maliyet avantajı diğer rakip roket üreticilere de ciddi darbeler indiriyor. Boeing ve Lockheed-Martin'in ortak girişimi United Launch Alliance, şimdiye kadar Blue Origin roketleri için benzer bir onay alamadı. Öte yandan ABD, 2025 ila 2027 yılları arasında 39 görev planlamakta.




    Kaynak:https://www.engadget.com/spacex-falcon-heavy-approval-top-secret-satellites-202745650.html







  • daha buyuk uydulari tasimadan ziyade askeri ve casus uydu gorevlerini sivil gorevlerin arasinda kaynatip gizleyebilir. atilacak sivil bir uydunun yaninda gizli bir casus uyduyu kolayca ve gizlice yorungeye yerlestirebilir.

  • Eee elon kendi adamlari zaten bu gunler icin besliyorlar 😁😁



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erniko34 -- 13 Ağustos 2022; 11:5:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ne gerek var zaten dinliyorlar gönderdikleri internet uyduları ama artık silah olarak gönderebilirler mesela füze ekleyebilirler ki eklemişlerdir.çin e karşılar ama kendileri istediklerini yapabiliyorlar ses çıkaran yok ab ülkeleride bunlara kanıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.