Şimdi Ara

Söylenti: Microsoft AMD'yi Satın Alma Planları Yapıyor (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkWarrior61

    Herhangi bir firma AMD'yi satın alırsa x86 lisansı düşüyor. Aynı kural Intel'in satılmasında da geçerli.

    x86 lisansı olmayan bir AMD'yi ne yapacaklarmış şahsen merak ediyorum.

    "Advanced Micro Devices has clarified terms of the cross-license agreement with Intel Corp. on Thursday. As it appears, if either AMD or Intel change their control (i.e., gets acquired), the cross-license agreement between the two companies is automatically terminated for both parties."

    Kaynak: KitGuru


    Microsoft alacak olsa bu ihtimali düşünür zaten.Bence direkt satın almadan çok yatırım yapılır böylece patentler ve diğer şeylere sahip olabilir.




  • işallah alırda amd intel arasındaki fark kapanır

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Mikinin almasını isterim parasal yönden 0 sıkıntı adamlar.AMD patent dalgalarına satılamıyor eğer Miki alırsa İntel ile her türlü anlaşır intel eşşek değil ya Miki ile kavga etsin patent yasalarını tatlıya bağlar.AMD nin bu kadar zor durumda olmasının nedeni şirket hamle hatası bence ATİ yi satın alacaklar diye çok zorlandılar satın alma işlemi gerçekleştirdiğinden beri ar-ge ye para ayıramıyorlar.Zaten satın alım sürecinden sonra zor zamanlar bekleniyor diye söylenti çıkmıştı ama o zor zamanları hiç bir şekilde atlatamadılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 30 Haziran 2015; 12:17:02 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Kaç senedir Intel tekel bu sektörde. Microsoft alsın da biraz rekabet olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: huseyincarnege

    işallah alırda amd intel arasındaki fark kapanır


    o zamanda piyasayı microsoft domine etmiş olacak ve rekabet kapanacak. Bu da fiyatların hep üst seviyede kalması anlamına geliyor. Yani sevinecek bir durum yok pek.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Yıllardır ya AMD ya Nvidia batıyor, satılıyor diye dedikodu çıkıyor birşey olduğu yok.

    Intel elindeki bütün kozları kullanır yine de AMD'nin el değiştirmesine izin vermez. Sürünen bir rakip varken karşısında güçlenmesi riskini göze almaz.
  • hooayydaaa
  • Böyle birseyin olasiligi oldukca mantikli.Neden dersenit MS hem mobil hem konsol hem de PC tarafinda yoluna devam eden bir firma.Eger AMD yi alirsa bu sektörlerde disa para yatirmadan kendi donanimini kendisi üretmis olucak ki gayaet matikli bir hareket olur.Öte yandan PC tarafinda tekellesmeye goden Intel ve Nvidia gibi firmalar,karsilarinda daha önce hic görmedikleri rekabeti görmüs olacaklar MS un yazilim ve bütce gücü ile.

    Ikincisi Sony ve Nintendo ya ne olacak.Böyle olursa adamlar istemeden PS4 ve Nintendo konsollari üzerinden,bu landa en büyük rakipleri olan MS a kendi elleri ile para ödemek zorunda kalicaklar.Buda yetmedi bundan sonraki konsollarda Sony Nvidia ve Intel gibi kurtlarin kucagina düsmüs olucak.Öte yandan MS firma kendisinin oldugundan ve disariya para cikisi olmayacagindan,sonraki Xbox i daha ucuz maliyetle rakibinden cok daha güclü ve daha ucuz piyasaya sürme sansina sahip olucak.

    Yine PC tarafinda eger bu satin alim gerceklesirse DirextX i AMD ürünlerine özel yapip veya bazi özelliklerini özel hale getirip oyun firmalari ile de anlasirsa o tarafta da Intel ve Nvidia ya bir darbe koyar fakat bunu yapicaklarini hic sanmiyorum cünkü her iki firmadan da bu yolla devam edip keseyi doldurmak isteyecektir ben sadece belki olabilir dedim.

    Burdan en talihsiz cikacak olan firmalar Sony ve Nintendo.Özellikle Sony nin finansal yönden pek de iyi gitmedigini göze aldiginizda,PS5 icin Nvidia ve Intel in kapisini caldiginda karsilasacakalari manzarayi hayal etmek bile kötü.Insalla bu satin alim gerceklesir ve meydan Nvidia+Intel ikilisine kalmaz fakat Sony ve Nintendo ne yapar orasi ayri bir muamma.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Microsoft'un harika bir satın alma geçmişi var.
    Aldığı her birimi kurutarak esku efsanesini söndürdü örneğin westwood studyo ya da günümüz nokia almak isteyen bile bulamıyor ülkede.


    Weswood Studio'yu satın alıp kapatan EA dir. Studio Microsoft'un eline hiç geçmemiştir. İşkembeden sallamayalım lütfen...

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Alsın da donanım dünyası çehresi değişsin nvidia ya rakip lazım su soğutucusu değil :)

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • AMD gibi bir firma iki aç köpekle çatışıyor, biri Nvidia olan 4 milyar dolar gelire sahip olan şirket, diğeri ise intel 37 milyar dolara sahip şirket. Hala bok atıp AMD'yi kötüleyecek arkadaşlar varsa bunu önce bi düşünsün.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Umarım sadece söylenti değildir ve Microsoft AMD'yi satın alır. AMD kullanan arkadaşlar kusura bakmasın ama AMD saçma sapan bir firma oldu uzun süredir. Konsollar ile anlaşınca düşündük ki zaten oyunlar konsola çıktığı için ve konsollarda AMD kullandığı için bu durum PC tarafında AMD'ye yarar sağlar AMD kullanıcılarının avantajına olur ama olmadı hatta tam tersi oldu bir sürü oyunda AMD kullanıcıları sorun yaşıyor. Bir diğer eksiği de driver konusunda çok geride kalıyor Nvidia pat pat driver çıkarırken her oyuna, AMD'in piyasaya sürdüğü ekran kartı için driver olmuyor bazen. Tabi ki şu an bulunduğu durumun en büyük sebebi de karşısın Nvidia gibi güçlü ve pis oynayan bir rakibi olması, ben Nvidia kullanıcısıyım ve hayatımda bir sistemim dışında Nvidia dışında hiç kullanmadım ben bir kıstas sayılmam ama eminim çoğu kişi de böyledir, Nvidia'ın tüm ekran kartı modellerini bilmeme duymama rağmen AMD kısmında bir elin parmaklarını geçmez. Kısacası AMD, Nvidia ile baş edemiyor ne yazık ki bu durumda eğer gözü kapalı fanlardan değilseniz bizim zararımıza oluyor çünkü Nvidia fiyat konusunda istediği gibi at koşturuyor ve driver, oyun sorunları yüzünden AMD daha uygun olsa bile seve seve Nvidia tercih etmek zorunda kalıyoruz.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.