Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1670. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: barisyeter , barisyeter , sadays Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir - 7 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
33.585
Cevap
472
Favori
1.652.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
99. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 16681669167016711672
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    1 haftadır uğraştığım bir sorunu buraya taşıyorum. Bilen varsa bana bir yardımcı olsun lütfen.
    Evde kullandığım TCL marka TV vardi 7 senelik bir model Kendi uzerinde Dolby desteği yok fakat earc bağlantısı var. TCL X937U model Dolby Atmos destekli bir sistem bağlı idi. Dolby bir yayin actigimda Dolby ibaresi çıkıyor soundbarda ve sesi alabiliyordum. Samsun 55QN700c 8K Dolby atmos destekli TV ye geçiş yaptim. Aynı soundbarı bagladim. Fakat dolby destekli yayın dahi açsam TV nin ses ayarlarında Dolby Atmos seçeneği pasif oluyor ve bu foksiyon kullanılamaz uyarısı veriyor. Bunu nasıl çözerim. Lütfen yardım edin TV yi de iade etmeye uğraşıyorum bi yandan. Kafam allak bullak oldu.
  • mrserkaan42 M kullanıcısına yanıt
    TV'ye Atmos destekli ses sistemi bağlandığında Atmos ayarı TV'de pasif olur, kullanılamaz; çıkardığınızda tekrar aktifleşir.

    Şunları sırası ile kontrol eder misiniz?
    - Soundbar TV'nin ARC HDMI'a bağlanmalı
    - TV ayarlarından eARC ve düz geçiş (passthrough) açılmalı
    - Test yapılan Netflix gibi stream yayın servisi ise en üst paket aboneliği olmalı, dublaj ses değil orijinal Atmos destekli ses seçilmeli
    - TV yazılım ve uygulamalarının güncellemelerini kontrol edin.
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Hızlı cevabınız için teşekkür ederim.

    HDMI 2.1 kablom Soundbar ve TV de HDMI ARC girişlerine bağlı.

    TV ayarlarında eARC kısmı açık fakat düz geçiş Passthrough kısmı pasif.

    Netflix paketim en üst paket. Ayrıca Evde kullandığım QNAS içerisinde 8K ve 4K dolby True HD stream media mevcut. Onları açsamda aynı netice oluyor.

    TV yazılımı 2 gün önce güncellendi sonuç değişmedi.

  • mrserkaan42 M kullanıcısına yanıt
    Sıkıştırılmamış kayıpsız TrueHD Atmos sesleri TV dahili oynatıcıları passthrough edemiyor, onlardan Atmos ses alamazsınız. Onları anca Nvidia Shield TV, Zidoo z9x gibi destekli harici oynatıcıları soundbar'ın HDMI IN girişine bağlayarak kayıpsız Atmos ses alabilirsiniz. Hakeza Netflix gibi stream yayın servislerinin verdiği de kayıplı, sıkıştırılmış Dolby Atmos yani Dolby Dijital Plus with Atmos'dur.
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Anladım Üstadım. Teşekkür ederim. Yani TV deki passthrough seçeneğinin pasif olması TV nin o medyayı çözemiyor olması doğru mu anlıyorum? Ek olarak youtube da Dolby atmos test videoları açtığım zaman soundbarda Dolby Digital diye yazı akıyor. Ama TV menüsünde passthrough ve Dolby seçenekleri yine pasif oluyor. Burda işlevin doğru çalıştığından emin olabilir miyiz?

  • mrserkaan42 M kullanıcısına yanıt
    Youtube'un Dolby Atmos desteği yok. Dolby Atmos videosu diye yazsa bile Atmos ses vermez. Surround desteği bile yeni geldi sayılır, AC3 Dolby Dijital'dir en fazla (meraklısı için istatikler kısmında görülebilir)...
    Atmos testlerinizi Netflix gibi stream servisleri aracılığı ile yapabilirsiniz. Veya indirilmiş Dolby Dijital Plus with Atmos (DDP veya DD+ with Atmos diye de yazılır, metadata verileri ihtiva eden Dolby Dijital Plus sestir) sesler barındıran içerikleri TV dahili oynatıcısı ile oynatarak.
    Passthrough'un pasif olmasının manasını tam anlayamadım, devrede olduğunu mu gösteriyor yoksa devre dışı olduğunu mu acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 23 Nisan 2024; 18:29:23 >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Passthrough un yer aldığı ses çıkış seçeneği gri oluyor, seçilemiyor. Üzerine gelip girmeye çalıştığımda fonksiyon kullanılamıyor diyor. 7 senelik dolby desteği olmayan TCL TV de bu seçenek aktif ve auto, pcm ve doğrudan seçeneklerini seçebiliyordum. Ama Samsungta hiç bir şekilde aktif olmuyor. Servisini aradım, Samsung Türkiyeyi aradım. Konuya hakim bir kişi bile çıkmadı :(

  • mrserkaan42 M kullanıcısına yanıt
    Burdaki arkadaşlar servis elemanlarından daha bilgili inanın. Samsung TV kullanıcısı bir arkadaşın mesajınızı okuyup cevap vermesini bekleyelim. Benimki LG olduğu için daha fazla yorum yapamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrserkaan42

    Passthrough un yer aldığı ses çıkış seçeneği gri oluyor, seçilemiyor. Üzerine gelip girmeye çalıştığımda fonksiyon kullanılamıyor diyor. 7 senelik dolby desteği olmayan TCL TV de bu seçenek aktif ve auto, pcm ve doğrudan seçeneklerini seçebiliyordum. Ama Samsungta hiç bir şekilde aktif olmuyor. Servisini aradım, Samsung Türkiyeyi aradım. Konuya hakim bir kişi bile çıkmadı :(

    Menünün resmini bir atar mısınız ben samsung tvlerde passthrough ilk kez duyuyorum normalde menüde digital ses çıkışı dolby digital veya dolby digital plus seçilir onun altında atmos uyumluluğu olur ona tik atarsın acaba 8k tvlerin menüsünü mü değiştirdi samsung🤔
  • mrserkaan42 M kullanıcısına yanıt

    Selam.

    Tv'yi yeni aldıysanız iade edin.

    Soundbar iade edebiliyorsanız, Tv'den memnunsanız diğerini iade edin.

    Gri görünüyorsa bu seçimi açmıyor Tlc Soundbara.

    Hdmi kablosunu değiştirip deneyin diyeceğim ama eski Tv'de çalıştığını yazmışsınız.

  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt

    Selam.

    Teşekkürler. Evet TV 2 gün önce aldım Teknosadan. İade almayacaklarını söylediler. Bilmiyorum nasıl olacak.

  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Eve geçtiğimde yükleyeceğim. Teşekkürler ilginiz için.

  • teknoCat kullanıcısına yanıt
    Ben 3 tane mdf parça koyup tv yi yükselttim göz hizası için de iyi oldu.
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Şunu farkettim tv apple tv cihazı üzerinden film açıp bu menüye girince doğrudan seçeneği aktif oluyor. Apple tv menüsündeyken bile pasif gözüküyor. Tv nin içindeki netflixde de bu seçenek pasif. Dahili netflix üzerinden filmi oynatıp menüye girmeye çalışınca filmi kapatıp netflix ekranına döndüğü için doğrudan seçeneği gözükmüyor.

    Qn90c + q950a


    SOUNDBAR [ANA KONU]

    SOUNDBAR [ANA KONU]




  • Tlc Soundbar ile sorun yaşıyorsunuz sanıyordum. Q950a+QN700c ile sorun olmaması gerek.


    Q950a yazılım versiyonu güncelmi?

  • Cozum bulamiyorsaniz eve Samsung yetkililerini cagirmakdan baska sansiniz kalmamis gibi gozukuyor.Hem TV hem SB riniz Samsung olduguna gore bu sorunu anca Samsung calisanlari cozebilir.SOUNDBAR [ANA KONU] 

  • fatih_h kullanıcısına yanıt

    eğer apple tv tvye bağlı ise normal yani passtrough'un işleyişi böyle zaten passtrough'u köprü gibi düşün köprünün bir ucunda apple tv var diğer ucunda soundbar çalışma mantığı böyle sanırım samsung bu mantığa uygun davranıyor (lg veya sony tvlerde diğer hdmilarda bir şey takılı olmasa bile seçilebiliyor olması aslında saçma yani seçilememesi lazım passtrough'un) yani kendi üzerinden bir şey açınca otomatikman sesi atmos ise atmos değilse dolby digital gönderiyor olması lazım yani netflixten atmos bir film açınca atmos ses alıyorsan passtrough'un seçeielemez olmasının herhangi bir önemi yok

  • pocemonmutlu kullanıcısına yanıt

    yazılım güncellemeye teşvik etme 1402 sorunlu ses kesilmesi şikayetleri aldı yürüdü imkan varsa güncellememek kapatmak lazım ama sanırım otomatik yapıyor herşeyi kapatsan bile samunglar bir sabah bakıyorsun güncellemiş geçmiş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 24 Nisan 2024; 16:17:31 >
  • Tv atmos desteklese dahi, eger harici bir medya player varsa bu cihaz soindbara baglanirsa bu tip karmasik detaylarda kimse bogulmaz. Soundbara bagli olsa bile tv'den kaynak soundbar secildiginda, soundbara da bir cihaz bagliysa genelde o cihaz direk acilir ve tv kumandasi da apple tv'yi kontrol eder.

    Tv'nin kendi uggulamalarinda dogrudan gecis menusu kapanmamali. Ya da beni.6 senelim tv'mde boyle olmuyor.ancak benim tv atmos desteklemese de(ornek fotodaki gibi atmos seceni yok) amazon uzerinden, tv ses menusunde dolby digital plus secildiginde soundbara atmos ses iletebiliyor ama dogrudan ses menusu aktif.

    Bu durumda atmos sesi destekleyen samsung tv'nin kenfi uygulamasinda; eger menude atmos ses aciksa tv kendi acisindan diger islemleri yaparak kullaniciya kolaylik sagliyor gibi. Zaten soundbara da muhtemelen kendi atmos datasini gondererek sesi atmos verecektir. Bu nedenle passthrought acik/kapali olmasina gerek kalmayabilir.

    Saygilarimla.




  • mrserkaan42 M kullanıcısına yanıt

    Teknosa'nın "Memnuniyet Değişimi" uygulaması var, iade almıyorlar ise o hakkınızı kullanın:



    SOUNDBAR [ANA KONU]www.teknosa.com
    Memnuniyet Değişimi | Teknosa Kampanyaları & Fırsatları - Teknosa
    https://www.teknosa.com/memnuniyet-degisimi
  • 
Sayfa: önceki 16681669167016711672
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.