Şimdi Ara

sosyalizm komünizm fakir muhabbetidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bunlar fakir 1deolojileri.. Sosyalist ve komünist gecinenler calısmadan eve cökelim, sağlık hizmetine cökelim, bedava elektirige cökelim, biz fakir bir ya$am sürdük, baskalarının da elinden malı mülkü mülkiyet hakkı alınsın kimse zengin olmasın derdindeler... $u ev sahiplerinin evinde 900 liraya oturup dövlöt bözöm yönömözdö diyen kiracı tiplemeleri gibiler.. Yani sizin anlayacağınız classic dövlet bize bakmıy ayakları.. Bunları da entel dantel gecinerek böyle yok karl marx okuduk das kapital okuduk falan falan diye süsleyip millete satıyorlar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 25 Ağustos 2022; 17:33:56 >



  • sosyalizm en basit şekilde, "yasaların, servetinin kaynağı kamuya ait malların yağması ve başka insanların emeğini sömürmek olan bir grup ayrıcalıklı zümrenin çıkarına değil, toplumun çoğunluğunun çıkarı gözetilerek yapılması ve uygulanmasıdır" bu kapsamda elbetteki üretim araçlarına, gayrimenkule ve başka gerekli şeylere mülkiyet kısıtlaması getirilecektir.
    çünkü insanlar arasındaki eşitsizliğin temelinde geçmişte bir şekilde elde edilmiş mal mülk yatar. adı üstünde kapitalist sistemde gelir getiren esas unsur sahip olunan sermayedir. emekle varacağın yer kısıtlıdır.

    kapitalizm öven kan emici keneler iyi bilirler ki; hiç kimse sadece emeği karşılığı kazandığı gelir ile fabrika kuramaz. o zaman insanları açlık sınırının altındaki ücretlerle haftada 45-6o saat çalıştırıp, onca vasıfsızlıklarına rağmen lüks içinde yaşayan bu keneler nasıl bunca mal mülk sahibi olabilir? tabii ki kapitalizm sayesinde.

    hergün burada "ev kiraları, ikinci el otomobil fiyatları" başlıkları altında sayfalarca entri girenler; serbest piyasa adı altında bazılarının onlarca hatta yüzlerce evi olduğu için sen it gibi çalışıp kira ödemek zorundasın, bazıları yüzlerce aracı alıp stokladığı için senin bir otomobil sahibi olman hayal. neymiş. kapitalizm özgürlük sağlarmış, hadi yarın sabah 8'de işinizin başında olmayın da göreyim. kaçınız gerçekten istediği işi yapıyor?

    içinde yaşadığımız, modern hayat denilen vahşi kapitalist sistemde, büyük çoğunluğun görevi karın tokluğuna çalışıp bir grup ayrıcalıklı keneyi daha da zengin etmek. aslında bunu içten içe anlıyorsun, koca gün yaptığın işin patronunu zengin etmekten başka bir şeye yaramadığını hissediyorsun ama bu kan emici keneler sen uyanma, sınıf farkını kavrama diye seni başka bir sürü şeyle, din-ırk çatışmaları ile, moda kepazeliği ile kişisel gelişim şarlatanlıkları vs ile öyle gözünü boyuyorlarki, yeterince çalışırsan onlar gibi yaşarım sanıyorsun. "yazılım öğren, dil öğren" diyor liberal dallama, sanki paran olmadan yapabilirmişsin gibi. dünyanın karbon emisyonun yüzde doksanı 5 şirket tarafından üretilirken, 1 whatsapp mesajı şu kadar karbon diye onu da sana iteliyor.
    koca yıl it gibi çalışıp güç bela 1 hafta tatile gidince onlar gibi olduğunu düşünüyorsun.

    kendi kendine sorman gereken soru şu; yeterince çalışırsan şu anda çalıştığın gibi bir fabrikaya/işletmeye sahip olma, onun sahipleri gibi yaşama ihtimalin var mı, "yok" dediğini duyuyorum. o halde çalışarak sahip olunamıyorsa bu fabrikaların sahipleri buna nasıl sahip oldu?

    sosyalizm'den başka kurtuluşun yok. uyan artık.

    Yeni kuşakla beraber artık Avrupa’da sosyalizm yeniden hakim olacak!!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • evet benim söyledigim gibi fakir goy goyu yapmıs arkada$.. tabii ki yapacak elestirmiyorum cünkü komünizm söyledigim gibi fakir 1deolojisidir.. paraya erisimi olmayan esitlik sağlansın ayagına komünist oluyor.. bunun yazısına kapsamlı cevap verebilecek anti gominis arkadaslar mevcut mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 25 Ağustos 2022; 18:12:6 >
  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt
    Burası meydan okuma yeri değildir.lütfen biri bu beyfendiye haddini bildirsin!!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tartısma yeri diye biliyorum.. Benim bu uzun yazıya cevap verecek keyfim $u an icin yok.. Belki sonradan keyfim yeterse bir seyler karalarım.. O yüzden benim yerime bir ba$kası cevaplasın bunu..



    Yine de özet gecmem gerekirse: Komünizm bir cesit mülkiyete haksız yere el konmasıdır.. Komünist ülkelerde halkın parası ve mal varlıgı hükümet tarafından el koyularak hacı malı haline dönüstürülür.. Hükümetin tepesindekiler bu parayı yandasları ve gomonist parti üyeleriyle birlikte yer halk da ne bulursa onu yer..  


    Simdiye kadar sosyalizmin uygulandıgı ülkelerde hep böyle olmustur.. Gercek gomonizm bu değil dersen onu bilemem.. Hani gercek 1slam bu değil dedikleri gibi.. Bakınız Sovyetler Birligi, Bakınız Sosyalist Küba, bakınız Maocu Cin dönemleri..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 25 Ağustos 2022; 18:27:6 >




  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt
    O sözü rahmetli Ecevit’in istinaden yazmıştım siz bilirsiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ecevit de komünistti dedemin kömür madenine zamanında el koymus komünist bir yöneticidir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 25 Ağustos 2022; 18:44:10 >
  • tembel değiller sadece zengin değiller fakat zengin olmamayı ve zengin olamayacagını kabul etmek yerine herkes fakir olsun 1stiyorlar.. yani ba$kalarını kendi durumlarına cekme cabası.. bunun özüne bakınca entel dantellikle süslenmis fakir 1deolojisi oldugunu görüyoruz.. bir yığın laf kalabalığı.. burjuvazi, oligar$i, oligarklar, oportünistler, 1lüzyonistler, fa$istler bilmemneler.. yani laf kalabalıgıyla demagoji yaparak basit bir fakir 1deolojisini süslüyorlar.. fakat olayın özü kısaca özetle hicbir entel dantel olaya girmeden bellidir: fak1r 1deolojisi.. ayrıca karl marx yahudiydi..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 25 Ağustos 2022; 19:6:44 >
  • Sosyalizm ve komünizmin yoksulların ideolojisi olduğu ya da düpedüz yoksulluktan kaynaklandığı pek de doğru bir görüş değil. Direkt Rus Devrimi'nin lideri ve sosyalizmin en önde gelen ideologlarından V.İ.Ulyanov'u (Lenin'i) ele alabiliriz. Kendisi asilzade ve varlıklı bir aileden geliyordu. Babası üst düzey bir Çarlık memuruydu. Keza Çin Devrimi'nin babası Mao Zedong zengin bir toprak sahibinin oğluydu. Fidel Castro da ondan çok farklı değildi. Marks'ın finansörü ve yoldaşı fabrikatör Engels'i ele alalım en basitinden. Bu ideoloji hayatın bir noktasında vuku bulmuş bir manevi aşağılanmışlık duygusundan ya da bizatihi kendi ideologlarının iddia ettiği gibi sınıflar kavgasından besleniyor olabilir ama basitçe fakirlikten beslenmediği kesin. En önemli temsilcilerinden hatırı sayılır kısmı varlıklı ailelerden.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Basitçe fakirlikten beslenme denilmesi zengin egocuların uydurduğu bir safsata. Sosyalizm tarihsel materyalizmden yani tarihsel sınıf çatışmasından ortaya çıkmış bir ideolojidir. Temeli sınıf çatışmasına ve bu sınıf çatışmasından oluşan dengesizliklerden ve bu dengesizliğin insanlar ve genel toplum üzerindeki olumsuzluklarından oluşur.

  • benden şuana kadar sağlık sigortası diye kesinlen onca paranın bana getirisi olmayacak. benim gibi gençlerin paraları ile hasta olmadığı hâlde doktora giden ve geçmişte de ülkeye hiç fayda sağlamamış birsürü ileri yaştaki kişinin gereksiz masrafları karşılanıyor ama ben yaşlanınca bu sistem bana bakmayacak.

    ABD'deki gibi olmalı. kendi sigortanı yapacaksın, paran kadar.

    ve, eğer benim gibi sağlık hizmetlerini kullanmayan biriysen sigorta puanın artacak. olamsı gereken de bu zaten.

    bakın ben bugün devlet hastanesine gitsem bana zerre öncelik tanınmaz. halbuki normal bir sigortacılık sisteminde benim hastanede kırmızı halıyla karşılanmam gerekirdi zira 2009'dan beri prim ödediğim halde hiçbir hizmetten faydalanmadım.

    tedai olmam gerektiğinde gittim medical park gibi hastanelerde kendi paramla oldum tedavimi.

    şuanda devlet hastanelerinde randevu alınamıyomuş, sadece hastanede çalışmakta olan bi torpil bulursan randevu alabiliyomuşsun. ee madem öyle o zaman neden maaşımdan kesiyon o paraları hâlâ? hizmet nerde?

    neymiş, sosyal devletmiş. oldu. o sosyal devlet dedikleri anca bizim paramızı alırken var. bize bakılacağı zaman ortalıkta olmayacak.

    ABD'deki gibi olsaydı benim verdiğim paramın bi kıymeti olacaktı. şimdi paralar gitti, hayatında iş yapmamış, tüm ömrünü kıraathanelerde tüketmiş birsürü insan bizim paralarla muayene oldu, amme hizmeti gibi. dönüşü olmayan şekilde gitti paralar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 1 Şubat 2023; 10:42:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lucius24 L kullanıcısına yanıt
    komünizmi savunanlar günümüzde yaşanan haksızlıkların kapitalizm nedeniyle yaşandığını iddia ederler. bu nedenledir ki komünist ideolojide insan benliğinin "iyi" olduğu anlatılır. şuanda komünizmi savunan youtube kanalları bile insanların kendi başlarına bırakılsalar (kapitalizmin körüklediği bencillikten kutrulsalar) dostluk ve yardımlaşma ile yaşayacaklarını iddia eden videolar çekiyolar.

    bu iddialar kökten yanlıştır. yaşanan haksızlıkların kaynağı insan doğasıdır. insan iyi bir varlık değildir. insan bireysel çıkarı için çaba sarfeden bir varlıktır çünkü vahşi doğada hayatta kalmanın yolu budur. insan varolduğu sürece güç savaşı, gücü ele geçirene yalayıcılık, sömürü gibi şeyler var olacaktır.

    kapitalizm gerçekçi bir sistemdir. kapitalizm haksızlığın kökünü kazımak gibi ütopik ve gerçekleştirilmesi imkansız bir iddiaya sahip değildir. onun yerine: "hareket özgürlüğü" sağlar. sana haksızlık mı yapılıyo? tamam o zaman sana daha az haksızlık yapacak kişilerle çalış.

    komünizim ne haksızlığı ortadan kaldırır ne de insan sömürüsünü ortadan kaldırır. komünist sistemde torpilin varsa okuma yazma bilmeden bilim bakanı olursun, ama torpilin yoksa dünyanın en iyi satranç oyuncusu olsan bile maden işçisi yapılırsın.

    öve öve bitiremedikleri Sovyetler birliğinde satranç oyuncuları silah zoruyla çalıştırılıyolardı ve onların arasından dünya satranç şampiyonu olmayı başarıp da sonrasında madenlere işçi olarak yollanmamış biri yok. Sovyetler'den çıkıp dünyada satranç şampiyonu olmuş dünyada ünlü ustaların tamamı sonradan eften piften sebeplerle Gulag'lar gibi esir kamplarına yollandılar ve en pis şartlarda hayatta kalmaya çabaladılar. neden mi? çünkü torpilleri yoktu da ondan. bu adamlar kendi ülkeleri için yapılabilen en üstün hizmeti sağladılar. ülkelerinin ismini dünyaya duyurdular şampiyon olarak. yine de kendi ülkelerine döndüklerinde en pis muameleleri gördülür, torpilsiz oldukları için. bu mu emekçinin hakkını veren sistem?

    bir sistemde tüm yetkiyi sorgulanamaz bir üst otoriteye verirsen, insanlık tarihinin şahit olabileceği en büyük sömürü sistemini kurmuş olursun. çünkü sömürüden kaçmanın tek yolu rekabete izin vermektir. tekelden daha büyük bir sömürü de yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 1 Şubat 2023; 10:56:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.