Şimdi Ara

Sony STR-DA2400ES ve wharfedale 10.7&10CS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Uzun zamandır sony 2400 receiver'ımı SS-F55H front speaker'lar ve Sony SS-CN5000 center speaker'la kullanıyordum. Bu tercihim her ne kadar ilk aşamada ekonomik olduysa da, ses kalitesinden ve gücünden pek memnun olduğumu söyleyemeyeceğim.

    http://www.amazon.com/Sony-SS-CN5000-Center-Channel-Speaker/dp/B000OGA81Q
    http://www.morfare.com/asp/product/3504/Sony-SS-F55H-Hoparlor-Seti

    Receiver'ı büyük çoğunlukla blu-ray film, PS3 oyun ve 5.1 track'i olan MKV dosyalarını seyretmekte kullandığımı da belirteyim.

    Bugün itibarı ile ss-cn5000'den toptan kurtulup, F55H'leri back speaker yaparak kendime Wharfedale Diamond 10.7 front ve 10CS center speaker alma aşamasındayım. Bunun için de Sirkeci'de Gizem Elektronik'den piyasaya göre uygun bir fiyat aldığımı düşünüyorum.

    Yardımcı olmak isteyecek arkadaşlara sorularım şunlar:

    1- Speaker'larda garanti durumu nedir? Satıcı bana speaker'lardaki arızaların çoğunlukla kullanıcı hatası olacağından garanti kapsamında olmayacağını belirtti. Ancak ürünler faturalı ve ithalatçı garantili olacak. Speaker'ları aldıktan sonra kontrol etmem gereken bir şey var mı?

    2-Wharfedale seçimim, receiver'ımı da göz önünde tutarak sizce nasıl? (Lütfen "o fiyata x alınması daha mantıklı" tarzında yorumları dışarıda bırakabilirsek çok sevinirim. Daha çok bu seçim bana eski speaker'larıma göre dişe dokunur bir yükseltme olacak mı o konuda yardımcı olunmasını rica ediyorum.

    3-Wharfedale'lerin impedance'ı 6ohm. Ancak FS55H'lerin ise 8ohm. Receiver buna uygun şekilde konfigüre edilebiliyor ama bana bir dezavantajı olur mu?

    Çok teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magiccan -- 3 Ağustos 2010; 15:26:38 >







  • Garanti durumu alınca iyice kontrol edeceksin onun dışında olmuyor bence ön 9.6 Wf ler daha uygun olur hayır olmaz 8ve 6 şeklinde degişiklik yoktur.
  • Kullanılan avr için 10.6 - 10.7 ler 9.6 ya göre daha uygun olacaktır.Yine serinin kendisine ait cs lerde tatminkar center olarak.Bana göre WF F/P ürünler sunuyor.
    Markanın kendi garantisini verdikden sonra kullanıcı hatası yada başka bu çok önemli değil.Karar mercii satıcı değil ya...Önemli olanı garantisinin olması.

    Kozmetik açıdan kontrol ediniz.Ön taraftaki sürücüleri çevreleyen metal ksımlardaki vida yuvalarını kontrol edin(kurcalanmış mı diye)Birde arkadaki kablo bağlantı portlarının kontrol edersiniz.Bunun dışında dinleme şansınız olursa dinlemeniz en önemlisi.

    Aldığınız fiyatı bilmiyorum.GSA Elektronik Orhan Bey ile iletişim kurup fiyat alabilirsiniz bu ürünler için...
  • Ben 765 ile 9.6 kulandım ve çok iyi uyum oldu sony ilede bence uyumlu olur ben bu 1o.6 ve 10.7 sevmedim bu benim şahsi görüşüm herkesin görüşü ve begenileri farklı olabilir bence hepsini dinleyip öyle alın.
  • Fikir beyan edenlere çok teşekkürler.

    Speaker'ları dün aldım. Bizzat ithalatçısı Ertekin'in deposundan teslim aldığımız için ürünler hakkında içim daha rahattı. Kutudan çıkan halleri de herhangi bir şüpheye yol açmadı.

    Şu ana kadar ki kısa deneyimimle, eski front speaker'larımla aldığımdan çok daha "farklı" bir ses dinlediğimi söyleyebilirim. Ancak yanılıyor olabilirim ama center speaker'da, 10cs bana eski küçük sony center speaker'ımdan çok büyük bir fark hissettirmedi. Eskisi şu aşağıdaki:

    http://www.morfare.com/asp/product/3505/Sony-SA-CRW55H-Hoparlor-Seti

    Farklı kaynaklarla bir süre daha deneyip sonra karar vermek lazım ama receiver setup'ından center speaker'ın sesini +4db ye kadar arttırmama rağmen, bana merkez kanaldan gelen ses, yani filmlerde diyalog diğerlerinin yanında sönük gibi geliyor.

    İki sorum daha var, bilenler yardımcı olabilirse sevinirim:

    1-"Banana plug" uygun fiyata nereden bulabilirim (mümkünse Kadıköy tarafında veya online satan)? Mevcut hali ile kablo bağlantıları içime sinmiyor.
    2-Receiver setup'ında front speaker'ları large veya small seçmemin pratikte etkisi nedir? Bildiğim kadarı ile large seçersem, 5.1 seslerde receiver bass'ları da bu speaker'lara veriyor ama bu durumda subwoofer'ın işlevi mi azalmış oluyor? Ya da stereo müzik dinlerken small seçilmiş speaker'lar daha mı az bass veriyor?

    Teşekkürler,




  • bence spekaer seçimi biraz yanlış olmuş sony 2400 es i1 hafta kulanmış tekrar iade etmiş biri olarak söylüyorum sony tiz olarak zayıf çünkü yamaha ille wharf uyumu iyi ama sony ile kapalı çalan hoparlör zaten kapalı tizi olan sony e uyum sağlamıycaktır.tabiki 9.6 için söylüyorum siz 10.7 almışsınız tizler 9.6 ya göre gelişmiş diye biliyorum.ama genede siz sesini sevmişseniz Klipsch Reference serisi olsa bence sony ile daha iyi uyum sağlardı.konu eskide olsa yeni alıcak arkadaşlara en azından faydası olması dileğiyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickelx -- 17 Ocak 2011; 1:26:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.