Şimdi Ara

Sony, Saber Interactive'in Days Gone'a Multiplayer Modu Geliştirme Teklifini Reddetmiş (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yahu nesil bitti, millet hala MS'un neden bu nesli geride bitirdiğini anlayamadı.

    Kardeşim defalarca anlattık, Sony nesil başında da, önceki nesilde de, ondan önceki nesilde de, her zaman exclusive oyun olarak iyiydi. Bu nesil sağolsun MS bir değişiklik yapayım, zayıf konsolla nesle başlayayım dedi, millette doğal olarak buradan yürüdü, exclusive oyun üstünlüğü hala bitmedi...

    Exclusive, kaliteli oyun bu işin çokomelidir, ne kadar çokomel, o kadar para. Hatta anlamayan kardeşlerimize konuyu bir de grafikle anlatalım, iyice anlasınlar...

    Sony, Saber Interactive'in Days Gone'a Multiplayer Modu Geliştirme Teklifini Reddetmiş

    MS anladı bu exclusive oyunların önemini, nesil sonunda önümüzdeki nesil için şimdiden yatırım yaptı, fanatik taraftarları hala anlamıyor. Aslında oyuncu kitlesi olarak Sony'ye teşekkür etmemiz lazım. Yukarıda bir kaç mesajda yazılmış, cidden bedava multiplayer oyundan ayda 300-500 milyon dolar kazanan firmalar varken, Sony gibi bir firmanın yaptığı single oyun güzellemeleri için Sony'ye teşekkür etmek bir yana, gidip ellerini öpmemiz lazım bu adamların.

    Şu devirde büyük firmaların neredeyse hiç birisi single player oyunlara pas vermiyorken, Sony'nin bu oyunların arkasında kapı gibi durması, ısrarla single player exclusive oyunlar yapması, ciddi manada takdire şayan bir durumdur. Hala şurada firmaların kazandığı paraların avukatı olan insanları görmek komedidir. Evet oyunculuk kavramı evriliyor ama oyuncunun lehine yapılan hamleleri de alkışlamak lazımken, forum köşelerinden küfür etmek şaka gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 31 Aralık 2018; 21:9:6 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E87629FD5

    Kardeşim şaka yapmıyorsun değil mi? Ciddiysen 10 yıl geriden geliyorsun. Derin dondurucuda mıydın veya yeni mi tahliye oldun? Şaşırdık kaldık

    Alıntıları Göster
    Troll adasından gelmiş olabilir mi?
  • Eyy Saberinteractive seni ne ilgilendirir adamların oyunu :).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Melkor

    God of war gibi oyunlar her türlü maliyetinin üstünde kar ediyor zaten. Sadece astronomik ve sürekli karlar elde edilmiyor. Cod gibi gta gibi. Dediğim gibi Cod Gta vs aslında sony nin de kar ettiği oyunlar kendi platformunda olduğu için. O yüzden platform satması yeter
    God of War maliyetini çıkarır üatüne kar koyar ama gelecek oyun için yine bir bütçe ayrılmak zorunda bu sefer koyduğu kardan da bir maliyet çıkacak. Yani senin kafanda kurguladığın gibi olmuyor, şimdi Playstation 5 geliştiriliyor o çıkacak ona oyun yapmak için atıyotum God of War'a 80 milyon harcadın yeni oyununa daha fazla bütçe ayırman lazım maliyetlet artıyor. Bu firmaların Amd'yle çalışmalarının nedeni de Amd ucuz ama güçlü donanım üretmesinden ötürüdür. Konsoldan kazandığı paranın hepsi Sony'e gitmiyor. Oyun-yazılım kısmı ne kadar çok satarsa Sony'e konsoldan kazandığından daha fazla para bırakır. Burada tuhaf tipler var iyi bir hikayeye sahip bir oyunda gayet çok iyi bir multiplayer olabilir bunu gayet iyi yapabilirsin. Sony bence çok zayıf bu konuda zaten bunun farkında oldukları için odaklarını başka yönlere çevirdiler, eğer iyi bir şablon bulurlarsa siz bakmayın burada hikaye deyip ölüp bitenlere Sony direkt oradan yürür bunlarda "yaaa Sony sen böyle değildin ne oldu sana" diye diye gezerler. Çünkü bunların o çok sevdikler single oyunların saman alevi gibi sönen satışlarını pek idrak edemiyorlar. Gerçekler bunlar ama bazıları bunu kabul edemiyor.

    Ek olarak Sony bir şirkettir nereden çokmkar kırarsa o tarafa yönelir bazıları daha büyümemiş sanırım olaya çok duygusal bakıyırlae. O sevip sarmaladığı "Sonyciğinin" bizim ülkedeki politikalarına bir baksın. Oyun fiyatlarına bir baksın gerçi bakmazlar çünkü baya bildiğin firmaya aşık olduğunu düşündüğüm tipler var. Ee ne demişler aşık olduğunun kusurlarını göremezmişsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 1 Ocak 2019; 11:21:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Olaya olabilecek en sığ şekilde bakıyorsun. Kafanda multiplayer=para olarak kurgulamışsın. God of War 3. oyuna yetecek kadar bile bütçe çıkarmıştır ki konumuz bu değil.



    Örnek veriyorum. Sığlığını alabilmek için. Sen ps3 e Last of Us çıkarırsan bunu oynayan bir insan düşünme şansı olmadan ps4 almak zorunda. Oyun mükemmel ve devamını görmek ister. Sen ps4 e God of War çıkarırsan bunu oynayan adam düşünmeden ps5 alıcak.



    Yani koskoca şirketin senin tavsiyene ve sığ görüşüne ihtiyacı yok. Onlarca multiplayer oyun çıkıyor çıktığı gibi patlayan ama ben ağır patlayan çok da sony oyunu hatırlamıyorum. En büyüğü orderdır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Melkor

    Olaya olabilecek en sığ şekilde bakıyorsun. Kafanda multiplayer=para olarak kurgulamışsın. God of War 3. oyuna yetecek kadar bile bütçe çıkarmıştır ki konumuz bu değil.



    Örnek veriyorum. Sığlığını alabilmek için. Sen ps3 e Last of Us çıkarırsan bunu oynayan bir insan düşünme şansı olmadan ps4 almak zorunda. Oyun mükemmel ve devamını görmek ister. Sen ps4 e God of War çıkarırsan bunu oynayan adam düşünmeden ps5 alıcak.



    Yani koskoca şirketin senin tavsiyene ve sığ görüşüne ihtiyacı yok. Onlarca multiplayer oyun çıkıyor çıktığı gibi patlayan ama ben ağır patlayan çok da sony oyunu hatırlamıyorum. En büyüğü orderdır.
    Senin okuma yazman yok herhalde, yazman var ama okuman yok sanırım. Bana sığ diyorsun yazdığım şeyleri anlamak gibi bir şey yapmıyorsun. Ben diyorum ki single player iyi güzeldir oyun dünyasında mihenk taşlarıdır ama Killzone, The Order, Knack kalite olarak patlayan yapımlar ama The Lasr Guardian kaliteli exc yapım kaç milyon sattı? Kardeş Gow yapmaya devam et ama yanına da günümüzde para basan multiplayer oyunlarını da yapmaya devam et diyorum algılayamıyor musun? Okuyıp anlamak için çaba sarfetseydin neden bahsettiğimi anlardın ve byle karşındali insana sığ diyerek seviyeni ve çapını belli etmişsin. Bana sığ diyorsun senin yprumuna bakalım " Playstation 4'de Gow var o zaman Playstation 5 almalıyım" bunun kadar tek düze yorum görmedim.



    Blok mümkünse bir daha alıntı yapma böyle saçma sapan bir şekilde konuşan insana tahammül edemiyorum, klavyenin başına geçtiğin zaman insanlara bir şeyler katacak yorumlar yazmaya çalış, seni ciddiye ve kaale alabilsinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • takılmayın bu arkadaşa adam oyunun satış rakamları diyor hala inanıyorum ben elbet bir gün bu trol arkadaşımızda Sony'nin oyunlarını milyonlarca satsın 30-40 milyon satışını görelim diye yapmadığını oyunları yapıp insanlara oha olum bu oyun çok güzel duruyor lan ama sadece ps4 e özel ps4 almak gerek dedirtmek için yapıp o insanların dikkatini çeken oyun sayesinde ps4 satışlarında artış sağlamak ve o oyunu oynayan insanın devam oyunu için ps5 almasını sağlamak istediğini anlayacak
  • Yahu sana ne satış rakamlarından, MS Forza Horizon'ları, Forza Motorsport'ları PC'ye de çıkarttı, GoW'dan, Uncharted'tan, Spiderman'den daha fazla mı sattı? Gears of War multiplatform oldu da, PS4 exc'lerini satış rakamı olarak parçaladı da, biz mi duymadık? Savunuyorsun saçma, sapan bir şeyi en azından karşına rakamlarla konulan gerçekleri kabul et, etmiyorsan forumu bulandırma.

    Ayrıca adamlar sadece 2-3 türe değil, neredeyse her türden yapımlarla konsollarına bir dünya oyun çıkarttı. Bunun içinde senin gibi ergen zihniyetli oyuncu da, yaşı büyük insan da var, 5-6 yaşında çocukta. Adamlar her yaştan, her zevke hitap eden oyunlar yapıyor. Konsolu bu oyunlar için alan insanlar, her platforma çıkan oyunları da oynayabiliyorlar. Sonuç olarak her oyuna erişim şansına sahip oluyor bu insanlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 1 Ocak 2019; 14:8:2 >
  • Senin mesajlarına odaklanamıyorum çünkü odak problemin var. Konu dağıtıyorsun. Sony türkiye felan yazmışsın.



    Hala da kafan basmıyor olaya. Zaten zibilyon tane online oyun var ve servis sattığı için sony hepsinden para kazanıyor. Neden böyle bir rekabete girsin aptal mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsollarda Sony'nin bu nesilde açık ara Microsoft'tan daha iyi olduğu bir gerçek. Ancak sizinde Microsoft'a sanki iki kuruşluk hiç bir başarısı olmayan bir şirket gibi Sony ile karşılaştırma gibi saçma sapan yorumlar yapmanız gibi bir gerçekte var.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Şu oyuna hayatta kalma modu iyi giderdi, Arkadaşlarla eğlenirdik online olarak..Battle royale'da iş yapardı... Ben olsam katardım online modlar...Hem oyunu alacak kitlede artardı..
  • Tartışma insana bir şeyler katmalı, ben bursda bir şey yazıyorum okumuyor ki pat diye alıntı yapıp kafasındkai neyse yazıyor. Ben bunları nasıl ciddiye alayım? Ben bir konuda eksik veya yanlış düşünüyorsam düzgünce muhabbet ederiz "aa bak bu konuda gerçekten haklısın ben yanşış düşünüyormuşum" diyeyim. Böyle bir tartışma ortamı yok, kendi fikirlerini dayatmaya çalışıyorlar sonra da ben karşı fikir belirtince yorumlarımı dahi pkumaya anlamaya çalışmadan laf atıp duruyorla. Sonra da biz trol oluyoruz, fanboy oluyoruz. Biz trol veya fanboysak bunlar ne, Sony'e aşklarını ilan edecekler neredeyse.

    Yav adam Sony'deki adamların ellerini öpmeye gidelim falan yazmış. Ben kara mizah evrenine falan mı düştüm? Bana fanboy diyorlar bu ne peki? Gerçekten birisi ironi falan desin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 1 Ocak 2019; 14:27:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bomboş çok oyunculu içerik üretileceğine hikaye içeriğinin genişletilmesi ve üzerine düşülmesi çok daha önemli. Biz Sony'i bu yüzden seviyoruz zaten. Farkı tam olarak bu diğer firmalardan.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Hocam bence yanlış düşündüğün nokta, konsolun satış rakamlarına ters düşen oyun satış rakamları ile gelirlerin yetersiz olduğunu düşünüyor olman. Detroit bile aylar önceki verilere göre 2 milyonu devirmişti. Konsol satışının yanında az görünüyor, bütçeyi kurtarıp kâr getirecek rakamlar bunlar ama.

    Days Gone erken tasarım aşamasında iken bir içerik planlaması ve bir bütçe planlaması yapılır. Sonradan size multiplayer yapalım diyen bir firma geldiği zaman bütün planlaman alt üst olur. Bedavaya yapmazlar onlarda para isteyecekler, süre uzayacak çatın altındaki ana firmaya daha fazla para ödeyeceksin. Satış rakamı ise sonradan yapılan bu değişikliği kurtaracak seviyede artacak mı bu oyuna multi eklendi diye acaba? Bunu oturup tartışmadan ne evet derler ne de hayır derler.

    Online içerik kısmını multi ile değil, sonradan online eklenebilir içerikler ile doldurma planlarını çoktan yaptılar zaten. Belli bir beklentileri var oyundan, Last of Us gibi kaliteli bir oyunun satışlarını multiplayer olması ne kadar etkiledi acaba. Oyun hep hikaye modu ile anılır, multiye ayırılan vakit ve harcanan ek bütçeye değip değmediğini önceki tecrübelerinden zaten gördüler biliyorlar. Reddettiyse bir bildiği vardır haliyle, zevkine de kimse içerik ekleyip çıkarmaz, parasını düşünecek.

    Eğer kar elde etmeseler anlaşmalar bir bir bozulur, firmalar bir bir kapanırdı zaten. Konsola oranla düşük olan satış rakamları az değil, onları demek ki güzel kurtarıyor. Zaten konsolda çok satıyor, plus mlus online içeriklerde var. İyi yürüyorlar belli ki. Dasy Gone'a yol haritası hazırken işleri riske atacak bir multi içeriği yapmanın bir manası olmadığını görmüşlerdir. Kimi oyunlarında zaten önceden planlanmış bir online modu oluyor.

    Sen aynı anda hem kaliteli bir hikaye hem kaliteli multi yapılır diyorsun. Yapılır ama bir şeyden kısacaksın ya da hiçbir şeyden kısmayıp fazla harcamaya gideceksin. Days gone'a multi getirsen, belki oyunun kalitesinden ödün vermeyeceksin ama oyunun süresinden, hikaye anlatımının derinleşeceği süreyi yüzeysel bırakarak belki taviz vermek zorunda kalacaksın.

    Spider Man'in yapımcıları böyle bir şey demişlerdi geçenlerde, daha derin bir hikaye anlatımı için oyuna daha fazla bölüm planladık ama gecikmemek için bunları oyuna ekleyemeden yüzeysel bıraktık bazı şeyleri demişlerdi. Demek ki bazı şeyler yıllar öncesinden planlanıyor ki böyle konuşuyorlar. Bu planı bozacak bir mod eklemeyi sen oyun yapımcısı olsan sende istemezsin. Sonradan çıkıp hikayemiz süperdi ama yetiştirmek için bölüm sildik demek insanı bozar çünkü. Sonuçta PS Exc oyunlarının en kötüsü bile maddi anlamda onları kurtarıyor. 100 milyon konsolda 10 milyon oyun satması, bu satışın kâr'a dönüşmediği anlamını taşımıyor yani. Öyle olsa şu an Sony batmıştı, bu kadar direnmesi mümkün bile değildi.

    Para ve satış rakamı açısından bir sorunları yok yani, onların endişelenmediği bir konuya takılıyorsun bence. Buradaki mevzu neyi nasıl planlayıp, bu plana uygun olmayan teklifleri geri çevirmeleri, hepsi bu yani.




  • Sonynin krallık bir tarafı yok. World war z çok daha eğlenceli bir içerik vaad ediyor. Days gone, süper bir hikaye sunmadığı sürece sönük bir oyun olacaktır.



    World war z'ye mutlaka bakın. Türü sevenlere harika bir aksiyon sunacak gibi duruyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • herif şimdi de muhasebeciliğe soyundu koskoca Sony bunları tartmadan, düşünmeden oyun çıkarıyor demek ki la , hemen bu mutlak zero yu işe alsınlar. Alan memnun satan memnun, senin zoruna giden ne? ha ben biliyorum senin kuyruk acını, o ezik Xbox ını duvardan duvara çarpıp bi köşeye attı tabi Playstation, kaldıramıyorsun bu durumu

    bak şunları önerebilirim sana;

    1- Kızılay maden suyu
    2- Beypazarı maden suyu
    3- Uludağ maden suyu





  • Hocam haklısın şimdi Sony memnun olmasa dediğin gibi kapatılır çoğusu ama Sony'i bekleyen asıl sıkıntı Microsoft bu senelerde ağırlığını hissettirmeye başlarsa rekabet ortamı oluşursa bütün bu exc oyunlar Sony'e yeetecek mi? Yoksa 80 milyon satmış bir konsol var en kötü oyunu 2-3 satar ama ben Sony'de bir rahatlık seziyorum exc konusunda oldukça ağırdan davrandığını düşünüyorum. Microsoft Xbox One X'le baya kıpırdamaya başladı. Ayrıca Sony şu aralar bence Playstaon 5'in çıkış oyunlarına yoğunlaştığını düşünüyorum. Microsoft bütün bu güzel servislerinin yanına birde devasa bütçeli yapımlar çıkartırsa Sony için ciddi sıkıntılar başlayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 1 Ocak 2019; 16:12:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şey iyi güzel hoş ama şu Xbox One X ile Xbox markası hareketlendi efsanesinin bir temeli yok. Yahu böyle satış rakamlarında gözle görülür bir artış olsa sence Microsoft açıklama yapmaz mı ? Bak bir düşün sadece, yapardı. Ama daha ortada açıklanmış doğru düzgün bir satış verisi bile yok. Demek ki ortada pozitif bir tablo yok. Tutmadı One X olayı. Xbox'ı kurtaracak olan donanım vs. değil. Kendi içinde kaliteli özel oyunlar ile yapılacak pr çalışması ve gamepass vs. gibi sistemlerin geliştirilmesi. Ki Microsoft bunun farkında olmalı ki gelecek nesil için bir sürü özel oyun geliştirebilecek firma satın aldı. Bir de bu nesilin başında ve ortalarında geliştirdiği antipatiyi kırması gerek. Bunun için de rakibine oranla kullanıcılara daha yararlı uygulamalar ile gelmeli Microsoft.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Hocam haklısın şimdi Sony memnun olmasa dediğin gibi kapatılır çoğusu ama Sony'i bekleyen asıl sıkıntı Microsoft bu senelerde ağırlığını hissettirmeye başlarsa rekabet ortamı oluşursa bütün bu exc oyunlar Sony'e yeetecek mi? Yoksa 80 milyon satmış bir konsol var en kötü oyunu 2-3 satar ama ben Sony'de bir rahatlık seziyorum exc konusunda oldukça ağırdan davrandığını düşünüyorum. Microsoft Xbox One X'le baya kıpırdamaya başladı. Ayrıca Sony şu aralar bence Playstaon 5'in çıkış oyunlarına yoğunlaştığını düşünüyorum. Microsoft bütün bu güzel servislerinin yanına birde devasa bütçeli yapımlar çıkartırsa Sony için ciddi sıkıntılar başlayacaktır.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Haklısın, tabi mutlaka Sony'nin de rekabet ortamında durumumuz ne olur diye seneler öncesinden başladığı yıllık değerlendirme toplantıları oluyordur. Şu anki yol haritasının kendilerini kurtaracağına karar vermişlerdir. PS5 ile alakalı planlarını da bilmiyoruz tam olarak, acaba ne planladılar? Zaten her oyun multiplatform olduğundan exclusivelerimize Multiplayer modu getirelim gibi bir çözüm Sony'i zaten kurtarmaz eğer ki batacaksa, şu an bu konu üzerinden gidiyorsak eğer 10 tane Exc oyuna Multiplayer gelip gelmemesi ne batırır ne çıkarır diye düşünüyorum, Sony'nin yeni nesildeki akıbeti başka bir konu başlığı yani. Tercih edilesi tipte bir konsol geliştirecekler en önemli çözüm bu, esnek davranacaklar her konuda yoksa kullanıcı gıcık kapar. PS şu ana kadar en çok Xbox 360 karşısında sıkıntıya düşmüştü ki onu da nesil sonunda çok iyi toparlamıştı. Exclusive bu adamları kurtarıyor, ha kurtarmazsa da açıkçası umurumda olmaz. Microsoft'a rekabet yaradı, güzel hizmetler verdiğini inkar edemem. Aylık oyunları bile Sony'nin verdiklerine 5 basar genelde.

    Eğer Microsoft daha tercih edilesi bir sistem ile gelirse gider ana platformu mu Xbox yaparım keyfime bakarım, Sony batmış, çıkmış çokta bağlamaz açıkçası. Önceki nesilde de uzun süre ana sistem olarak X360 kullanıyordum, özellikle nesil başlarında her oyunun grafiklerinden tut performansına kadar Xbox 360 liderdi, seve seve kullandım Xbox 360'ı. Sonra PS3 son yıllarda iyi atak yapmaya başlayınca PS3'ten daha fazla keyif almaya başladım, çok güzel işler çıktı ortaya oyun olarak, o gün bu gündür PS platformu hala zirve.

    Yarın Microsoft zirveye oturursa gene Xbox'cı olacağız, daha fazla keyif verecek işler çıkaracakları için. PlayStation dediğin zaman ise 3A oyun endüstrisi var olduğu müddetçe her zaman pazarda hakimiyet kurduğu çok geniş bir kemik kitle olacaktır aynı zamanda. Biliyorsun piyasada bir Xbox bir de PlayStation tekel zaten oyun endüstrisi için. İkisi de batmazlar bunların. İkisi de zaten batmasınlar, biri batarsa öteki bizi güzel öper. Şu anda bile bol bol öpülüyoruz TR kullanıcıları olarak her iki taraftanda.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.