Şimdi Ara

Sony PSP 2 (NGP) ile ilgili ilk deneyimler ve özel bilgiler bu videoda! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
31.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NGP ile 3DS ya da iPhone ister istemez kıyaslanacaktır. NGP ve 3DS zaten birbirine rakip ya da birbirini tamamlayan el konsolları. NGP ile iPhone5 de muhtemelen aynı donanımı kullancak. Eğer iPhone5 iPad2'nin donanımını kullanırsa teorik olarak aşağı yukarı NGP'nin yarısı gücünde olacak. iPad2'nin özelliklerini ikiyle çarpın, alın size NGP.



    Bir de yeni iPhone AMOLED kullanacak diye bir söylenti var. Ekran çözünürlüğü de üç aşağı beş yukarı aynı. Dolayısıyla her iki platformu destekleyen birçok oyun çıkacak. NGP'nin günümüzdeki PS3 oyunlarını oynatabildiği düşünülürse oyun sayısı bir hayli fazla olacak. En azından bazı oyunlarının görece zayıf platformları destekleyeceğini düşündüğüm Wii 2'nin çıkmasıyla birlikte de pazar epey bir ivme kazanacaktır. Tabi NGP öncelikli olarak bir oyun platformu olduğu için iPhone/iPad'de de oynanabilen oyunların NGP sürümleri içerik olarak daha geniş olacaktır. Örneğin oyun demoları her 2 platformda da olur ama tam sürüm sadece NGP'de gibi. Ya da Steam'in Portal 2'de yaptığı gibi oyunun NGP sürümüyle birlikte iOS sürümü de gelir. Oyun yapımcılarının böyle stratejiler geliştireceğini tahmin ediyorum.



    Özgünlük konusunda 3DS'in NGP'ye göre donanımsal bir üstünlüğü var doğru. Hatta iPhone'un ve DS'in PSP'ye göre de bariz bir üstünlükleri var: Dokunmatik ekran ve iPhone'a özel gyro, ivme ölçer. NGP'de bütün bunların üstüne ikinci analog, çift taraflı dokunmatik yüzey ve oyunlarda kullanılabilen çift kamera eklenmiş. Yazılım tarafında 3DS'den beklemediğim Flash 10 desteği ve daha gelişmiş multimedya özellikleri olursa (DivX HD, mkv gibi) ve Sony'ye özel oyunları da hesaba katarsak, NGP bana 3DS'den daha yakın duruyor. Umarım şarj ve ısınma konusunda sorun yaratmaz.




  • quote:

    alıntı:

    Orijinalden alıntı: peters

    Güzel ama ps3 ün yerini alacağını zannetmiyorum.



    sence ps3e rakip olarak yapma gibi bi düşünceleri olabilirmi?


    e yani adamlar kendi ürünlerini birbirine rakip yaparlar mı?
  • sony fanları basmış burayı dağılın :))
  • Oha abi yaa. Nedir bu ? Fake mi gerçek mi ? Bir el konsolu bu kadar müthiş olabilirmi yaw ? Ps3 var bende ama hiç oynamıyorum. Bu çıkarsa ps3 ile bile takas yapabilirim ! Müthiş müthiş birşey ! 3g var ya ! Otobüste online fifa 2012 fln ! OMG ! Hemde grafikleri ps3 gibi ! Pcden bile daha iyi fifa oynayacağız !
  • Hardcore bir gaming cemiyeti ne demek ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MAVİT

    Adamların kendisi bile iphonela karşelaştırıyor bu cihazı haklılarda apple böyle giderse tokatlar bu pspyi.sürekli bi kaç oyundan bahsedip duruyorlar hiç size su kadar oyun sunabılme ımkanımız olacak fıyatları su olacak dıye bısey demıyorlar.oyunlarını cok pahalıya satıyorlar bu bı dez avantaj o kadar para vercem cıhaza bıde oyuna para vercem onun yerine iphone alıp jaılbreak yapıp kullanırım yada hiç jaılbreak yapmam bile zaten ucuz oyunlar psp kadar pahalı değil.çoğu kişi telefon +psp tasımak ıstemez bence guzelce oyun oynatabılen bır ios'lu yada androidli telefon yeterde artar bile güzel grafıklı oyun oynayacaksam niye o küçük ekranda kendımı heba edeyim ki gider bılgısayarımda yada psp3 umde oynarım.bunun dısında ipod touch 2 seneye kadar iyi bir medya oynatıcı olmasına + el konsolu halini iyiden iyiye alır psp nitendoyu felan tokatlar.androidde oyun konusunda ilerler bu el konsollarının fıyatları ve oyun fıyatları düşer.ilerde ios'lu ve adroidli cihazlara yeni aparatta cıkar oyun tusları ıcın


    şimdi telefon ile bu özellikleri birleştirip tek parça halinde taşımaktan bahsetmişsiniz."PSP" için yapılan oyunlar belli bi ücret için yapılıyor.yani adamların işi bu. IOS ve ANDROID platformunda şuanlık bireysel geliştiriciler bile ön planda olabiliyor.Yani amatör olarak ve kar amacı güdmeden birşey yapıcak insanlar değil psp oyun üretenler. ayrıca bu NGP deki grafik performansı Iphone da yok gibi geldi bana.hadi htc yada motorola tegraları ele alalım.yinede oyun için NGP en ideal olan olacaktır.herkes basit oyunlar oynamak istemeyebilri ki öyle.hardcore oyunculardan bahsediliyor.Bu tür oyun tutkunlarıda telefonla yetinmeyeceklerdir.




  • gerçekten güzel :D NGP'yi sokakta yürürken kullanmak tehlikeli allah korusun başımıza her türlü şey gelebilir
  • oo manyak olmus hakkaten ama kontrol saglayıcılar sanki fazla biraz adamlar yapıyor aga ps4 ilgili bişeyler varmı acaba
  • Oyun konsollarına oyunlara karşı merakım yok ama, ps3'te falan kol bozanlar oluyordur elbet.. Bunun analog tuşları sert parmaklara (oyun içindeki hırs sinir) dayanır mı acaba? Ayrıca akıllı telefonlardan tek eksiği gsm özelliği, 3g sanırım sadece internet için olmalı..

    Bunu alacak kişi birde binlerce liralık akıllı telefon alırsa her iki cihazın birçok çakışan aynı özelliği olacaktır.. Hangisi almayı tercih eder acaba forum üyeleri, dediğim gibi benim oyun merakım ve oyun konsollarına karşı ilgim yoktur ama ilgisi olanların tercihlerini merak ediyorum.. Bu cihazı alıp yanına 1000+ liralık akıllı telefon alır mısınız? Parası bol elbet alır ben mali duruma göre soruyorum.. Bu cihazın içinde herşey var neredeyse.. Tek eksiği telefon olmayışı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: U_R_DIED

    evinde PS3 veya xbox 360 veya iyi bir oyun bilgisayarı bulunan kişilerin bunu alması anlamsız. Niye mi??

    Çünkü bu alet size hiçbir şekilde size yeni bir şey katmıyor. Mükemmel özellikleri var iyi güzel de ne işe yarayacak ki? size yeni bir şey katmayacak, eve geldin Uncharted oynadın peki tamam, cebinde oynadın da oldu? yani demek istediğim NGP yeni bir şey katmıyor. Halbuki rakibi 3DS devrim yaparak size gözlüksüz 3d keyfi sunuyır, muhteşem bir şey hem hardcore tipindeki oyunları ps3/x360/pc de oynarsın 3ds'de de 3d'nin keyfine bakarsın, olay budur!

    Tamam NGP'deki görüntü kalitesini 3ds'ten alamayacaksın fakat evinde televizyon'a bağlı bir oyun makinesi varken ve bunla zaten oyunları yüksek çözünürlükte oynuyosan o zaman niye NGP alayim ki onun yanında gözlüksüz 3d ve saatler harcayacağım oyunları varken...

    Ayrıca Nintendo kesinlikle ama kesinlikle çocuk oyuncağı falan değildir, küçük çocuklar genellemesi sadece bir saçmalıktır.

    hayatında psp oynadınmı ? oyunları çok kalitelidir ps3 xbox gibi 5 saate bitmez en azından bu sebep için bile alırım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuckulteli

    Oyun konsollarına oyunlara karşı merakım yok ama, ps3'te falan kol bozanlar oluyordur elbet.. Bunun analog tuşları sert parmaklara (oyun içindeki hırs sinir) dayanır mı acaba? Ayrıca akıllı telefonlardan tek eksiği gsm özelliği, 3g sanırım sadece internet için olmalı..

    Bunu alacak kişi birde binlerce liralık akıllı telefon alırsa her iki cihazın birçok çakışan aynı özelliği olacaktır.. Hangisi almayı tercih eder acaba forum üyeleri, dediğim gibi benim oyun merakım ve oyun konsollarına karşı ilgim yoktur ama ilgisi olanların tercihlerini merak ediyorum.. Bu cihazı alıp yanına 1000+ liralık akıllı telefon alır mısınız? Parası bol elbet alır ben mali duruma göre soruyorum.. Bu cihazın içinde herşey var neredeyse.. Tek eksiği telefon olmayışı..

    Telefon oyunlarıyla Playstation oyunlarını karşılaştıran insan..
    Einstein




  • PSP Iphone a rakip olmuş yorumu niye bukadar tepki çekiyor. Adamlar dokunmatik ekranla o kulvardaki oyuncuları da çekmeyi planlamıştır şüphesiz. Bu nesilde NGP ile kimilerine çerezlik görünen mobil oyunlardan bol miktarda göreceğimizi tahmin ediyorum. Bence bu hamle konsolu el konsolu çizgisine daha da çok yaklaştıracaktır. Dokunmatik ekran PS3 veya Xbox tan farklı bir tat sağlayacaktır şüphesiz. PSP hem ds hem de iphone a alternatif olabilecek bir cihaz olarak çıkıyor. Eskiden DS ve PSP kullanmış birisi ve DS'i PSP den kat kat iyi bulan birisi olarak ilk almayı düşündüğüm mobil konsol şu anda.

    3ds'in %100 verimli çalışmayan ve göz ağırtan ekranı yüzünden, Nintentdo 2. 3D fiyaskosunu yaşayabilir. Annelerin kulağına gözleri bozuyormuş dedikodusunun gitmesi bile satışlarını baltalamaya yetecektir. Herşeye rağmen NGP'den çok satacağı kesin. Fakat DS satışını kesinlikle yakalayamaz gibi geliyor bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takeru -- 6 Haziran 2011; 10:19:44 >




  • inşallah adı vita olmaz,vita yemeklerde eskiden kullanılan en ucuz ve en adi yağın adı,onu çağrışım yaptırıyor hep
  • Abi hayran kaldım resmen yaa. Next gen grafik el konsolunda ne demek ? 3G , dokunmatik of of kamera facebook abi müthiş diyorum yaa çıksın bir an önce
  • Sony NGP ile hardcore oyunculara yönelmiş. Günümüzün en gelişmiş bütün teknolojileri ürünün içine koymuş. Şu anda gerçekten teknolojik olarak olağanüstü bir cihaz. Fakat bu özellikler fiyatına da yansıyacak ve biraz yüksek olacaktır.
    Asıl sorun ise portatif oyun konsollarının (3DS ve NPG) çok hızlı gelişen akıllı telefon ve tablet pc sektörüyle rekabet edebilme zorluğu. 1100 TL'ye satılan Ipad2'de bile şu anda çok güçlü neredeyse görüntü olarak NGP ile rekabet edebilecek işlemci var. Ayrıca NGP'nin görüntü özellikleri en az 5-6 yıl yeni konsol çıkana kadar geliştirilmeyecek. Ama her sene yeni bir Ipad ve Iphone çıkıyor hatta Samsung 6 ay da bir Galaxy çıkartacak. 2 yıl sonra acaba NPG ve 3DS'nin teknolojik durumu nasıl olacak?

    Gerçek bir oyun tutkunu için hiç bir tablet PC veya akıllı telefon NGP'nin yerini tutmaz. Ama tüketicilerin büyük çoğunluğun oyun tutkunu değil. Bir tane akılı telefon veya tablet PC alarak hem oyun hem de diğer ihtiyaçlarını giderebilecek iken neden portatif oyun konsolu alsın.
    Sonuç olarak Sony NPG ile gerçekten çok iyi bir ürün yaratmış ama yine daralan portatif oyun konsolu sektöründe yüksek adet satış yapıp ticari bir başarı yakalayacağından şüpheliyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psikotrex


    quote:

    Orijinalden alıntı: fuckulteli

    Oyun konsollarına oyunlara karşı merakım yok ama, ps3'te falan kol bozanlar oluyordur elbet.. Bunun analog tuşları sert parmaklara (oyun içindeki hırs sinir) dayanır mı acaba? Ayrıca akıllı telefonlardan tek eksiği gsm özelliği, 3g sanırım sadece internet için olmalı..

    Bunu alacak kişi birde binlerce liralık akıllı telefon alırsa her iki cihazın birçok çakışan aynı özelliği olacaktır.. Hangisi almayı tercih eder acaba forum üyeleri, dediğim gibi benim oyun merakım ve oyun konsollarına karşı ilgim yoktur ama ilgisi olanların tercihlerini merak ediyorum.. Bu cihazı alıp yanına 1000+ liralık akıllı telefon alır mısınız? Parası bol elbet alır ben mali duruma göre soruyorum.. Bu cihazın içinde herşey var neredeyse.. Tek eksiği telefon olmayışı..

    Telefon oyunlarıyla Playstation oyunlarını karşılaştıran insan..
    Einstein


    Oyunları karşılaştırmadım, aynı oyunu akıllı telefonda oynasın demedim.. Ama bu cihazı alan kişinin alacağı telefonda bu cihazdan fazla oalrak sadece telefon özelliği sunacak benzer iki cihaz taşıyacak.. Şunada bir telefon özelliği kazandırılsaymış ama telefon olarak değilde yine oyun konsolu olarak tanıtılsaymış.. Şu cihazı alıp kişi dışarı başka hiçbir şey taşımadan çıabilseymiş keşke..




  • psp im de bnm için tek eksiklik iyi bir internet hizmeti sunamamasıydı onun haricinde filmler - müzik -oyun kalitesi için söylenecek laf yoktu ngp de bu dört özellik birden günümüz teknolojisiyle aynı seviyede geliştirilmiş çok güzel bi cihaz bizi bekliyor inş. umduğumuzdan pahalı olmaz
  • Gelip burada psp oynamayıp atıp tutanlar var yazık.. PSP ile DS arasındaki çizgi her zaman casual ile hardcore arasında olmuştur, böyle tercih edenlere saygım sonsuz fakat gelip aynı teknolojiyi ısıtıp öne koymalar, eften püften kontrol deneyimleri falan diye ağlayanlar bi zahmen DS fanlığını bıraksın. Kendinizi mundar ediyorsunuz..
  • Psp aslında hiç de beklenileni vermedi. Oyun çeşitliliği azdı. Aleti aldıracak bence 10-15 tane oyun vardı ki bu rakam oldukça düşük bir rakam. DS ve PSP'nin hardcore-casual oyuncu kitlesi ile bence alakasi hiç yok. Çünkü böyle karşılaştırmalara girmek sanki hardcore oyuncu kitlesinin daha çok ve daha iyi oyun oynadığı anlamına geliyor gibi. Hiç böyle birşey yok aslında. Aletin teknolojik özelliklerinin üstün olması bence hiçbir şeyi değiştirmiyor. O alete yeterince güzel oyun çıkmıyorsa ne işe yarayacak? Alet çıkmadan bu şekilde konuşmak doğru değil, ama PSP'nin satış rakamları ve oyunları ortada. Bu yüzden çok birşey beklememek lazım. Herk iki alete de sahibim ve ikisiyle de çok oynamışlığım var. PSP'de sadece Final Fantasy Tactics'i 150+ saat oynamıştım.PSP'ye kötü demiyorum ama o kadar güzel oyunun sayısı iki elde ki parmak sayısını geçmiyor. DS'in oyun çeşitliliği PSP'yi eziyor. Herşey grafik demek değil. DS'de oynadığım muhteşem fikirli ve oynanışlı oyunları asla unutmam.




  • Fiyatı ne olur sizce? Kardeşime bahane ederek kendimi almayı düşünüyorum da şimdiden para biriktireyim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.